Jump to content

boljitak

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijepi pozdrav.Trebala bih savjet vezano za razvod braka? Suprug i ja smo u braku 13 god. u tom periodu kupili smo stan na kredit koji on otplacuje .obadvoje radimo i imamo dijete od 2,5 god,moja placa velikim dijelom ide na placanje rezija i vrtica.Problem nastaje kada suprug popije i krivi mene za sve probleme.Morala sam dignuti kredit da bi pokrila svoj minus koji je itnosio 37 000 i svoj od 10 000 kuna .Nazalost on dize novce sa svog racuna i trosi na svoje kolege i pice i drustvo,kad se kupi nesto za u kucu prigovara.Posto sam dosta oboljela psihicki od konstatnog prigovaranja zanimalo bi me koja su moja prava pri razvodu,jer nikako se ne mozemo sloziti oko naseg zivota.
  2. da mislim da ste u pravu jer svi u biti govore o darovnom ugovoru o uzdrzavanju a nitko ne zna da se i na ovaj nacin moze doci do zeljenog cilja .hvala vam jos jednom na razrjesenju problema.
  3. hvala lijepa na odgovoru, no da li taj ugovor stupa odmah ili poslije svekrvine smrti tj.u slucaju da zelimo kucu prodat da li mozemo ili komad zemlje?
  4. stvar se tice suprugovih roditelja tocnije majke.nakon smrti njezina brata koji nije imao obitelj nasljedila je njegovu kucu i zemljiste.vec nekoliko godina mi se brinemo o toj kuci placamo rezije itd.ona bi to sada htjela prepisati na nas al da to ne ide darovnim ugovorom vec odmah da to bude nase vlasnistvo.mene zanima koja je papirologija potrebna za takvo nesto i kome se sve moramo obratiti i otprilike koliko to kosta.da li uopce postoji mogucnost da se izbjegne da se taj porez na promet placa jer vec imami nekretninu u vlasnistvu.unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija