Jump to content

LaDiDa

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Studentica sam prava i zanima me odgovor na jedno ispitno pitanje. bila bi vam vrlo zahvalna ako mi netko moze objasnit. pitanje je: primjer kada nuzno mora doci do otpisa i prijepisa u zemljisnoknjizni ulozak? i primjer kada ne dolazi do otpisa i prijepisa? trazila sam po zakonu koji mi ne daje konkretan odgovor. unaprijed zahvaljujem!
  2. Pozdrav! Svekrva mi radi u KBC Splitu kao medicinska sestra 35 godina. Sad ima 55 godina. Kako sam gledala po zakonima, mora obavljati noćni rad do svoje 60. godine. Zbog psihickih smetnji nemoze vise raditi u noćnim smjenama. Zanima me da li postoji način da se oslobodi noćnog rada prije 60.godine zivota na temelju psihijatrijskog nalaza? Zakon o radu kaze samo da je to moguće ako je zdravstveni problem uzrokovan noćnim radom. Mozda je potrebno jos neko vjestacenje uz nalaz psihijatra? Neznamo što nam je dalje raditi i kome je najbolje se obratiti? Unaprijed zahvaljujemo!
  3. Hvala najlipsa!!! TAko sam i mislila, al sam tila bit sigurna i bas si mi lipo objasnia to, fala ti!! pozz!
  4. stvarno bi vam bila zahvalna na odgovoru! stiska mi je s lovom, a od tad otkad sam ostavila za porez je naravno potroseno, mislin nakon 6 godina su se sitili javit. Bar neko da mi nesto kaze bila bi vam zahvalna?
  5. Pozdrav! Trebala mi jedna informacija, puno bi mi pomogli! Naime porez za stan je poreznoj upravi prijavljen 15.4.2004. godine. Od tad nam se niko sa poreznog nije javlja. I danas je doslo porezno rjesenje da treba platiti porez. Gledam sad u porezni zakon koji kaze da je zastara 3 godine, a apsolutna 6. Da li moj slucaj pada u zastaru? I ako je, sta mi je dalje ciniti? Zaliti se i izjaviti da je doslo do zastare il uputiti prigovor, kome? Unaprijed zahvaljujem, puno bi mi pomogli!
  6. Hvala puno na odgovoru! Sad znam sta mi je cinit! pozz!
  7. Please pomozite, ako iko zna, stvarno me zbunjuju ova nasa rješenja nasih sudova Hvala unaprid!
  8. Pozdrav! Molila bi vas za pomoć jer mi je malo nejasna moja pravna situacija Napravila sam prometni prekršaj 26.7.2006.godine. Vožnja bez pojasa. Nakon toga sam pravovremeno poslala prigovor. Danas mi je tek došlo rješenje, 17.8.2009. u kojem je prigovor odbijen. Rješenje je doneseno 18.07.2008. U njemu piše da mi je prigovor odbijen te da se potvrđuje prekršajni nalog prvostupanjskog tijela (točnije da se potvrđuje kazna od 500kn). Zbunjuje me to što ne pise neki zakonski rok dokad i gdje treba platit kaznu, i da li je došla zastara izvršenja novčane kazne s obzirom na veliku razliku od donošenja ovog rješenja pa do dostavljanja (godina dana je prošla). Nisam baš pri lovi tako da bi mi puno pomogli kad bi mi dali neki savjet. Hvala puno! Pozdrav!
  9. Hvala puno na odgovoru! Onda cu ga odjavit, kad drukcije nemoze. Hvala jos jednom, stvarno mi je ovo puno pomoglo! Super ste
  10. Trebala mi pomoc ako mi ikako mozete odgovorit na pitanje. Dosao mi je poziv za odjavu vozila jer nisam registrirala auto. A i cini mi se da ga necu ni registrirat jer nema smisla, auto je staro i neisplati se. Al zbog vezanosti za to auto nebi ga tila bacat, rjesavat na taj nacin , jel postoji mogucnost da mi ikako ostanu tablice njegove, il ce mi ih uzet kad tad? Jel postoji neki nacin da se to zaobidje il nema smisla? Hvala unaprijed.
  11. Trebali bi mi Ustavi raznih drzava cijelog svijeta, tj. ustavi parlamentarnog sustava, predsjednickog, polupredsjednickog... Trazim po netu pa nema nigdi to za skinit. Ako mi tko moze pomoc, unaprijed zahvaljujem!
  12. LaDiDa

    Zloćudni tumor

    Nazalost i ja u obitelji imam osobu koja je to prosla. I potpuno isto ponasanje, depresija, nebriga za sve, cudno ponasanje i razmisljanje. Tesko je to. Neznan sta bi ti rekla. Osin toga da ja to pokusavan prezivit tako da ne razmisljan previse o tome i da jednostavno svatin da ta osoba nekad kaze nesto sta ne zeli i ne misli pa se zbog toga ne ljutim na tu osobu. pozz!
  13. Ljudi moji tribala bi pomoc koja bi mi jako puno znacila! Naime, moran napisat seminar pod nazivom: Izvanparnični postupak. Uglavnom zadatak je jednostavan al neznan di bi trazila ni kako. Moran objasnit taj pojam na vise stranica. Uglavnom nesto poput leksikona smo svi dobili po jedan pojam. I meni je dosa ovaj pojam. Nesto san nasla al je to kratko, uglavnom je osnovno. Pa ako mi ko moze pomoc sve o izvanparnicnom postupku primam Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija