Jump to content

balerina

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a tko treba/hoce platit doprinose? da bi tebi isao 1g radnog staža u knjižici i ujedno da imas uvijete za državni ispit?
  2. Da li se netko sjeca, za one koji imaju specijalizaciju i nosi tri boda dodatna, da li se mora potvrda priložiti ili je samo dovoljno navesti istu u prijavi?
  3. Molim Vas, da li mi možete reci da li pravnici/ volonteri u određenim centrima npr; centar za rehabilitaciju , polazu DSI ili strucni?
  4. A ako je u NN cirka 2 dana izaslo 6 oglasa da traže , da li se mora podnjeti 6 zivotopisa ili je dovoljan samo jedan? Jer u oglasima nema nista o J.B. , samo rok podnosenja za svaki Moje iskustvo je negativno, u ured zaposljavaju svoju djecu i rod. Ali uporna sam, šaljem dalje...
  5. da li netko zna kakve su place tajnicama po odjelima sveucilista?
  6. da li netko zna koje su place pravnika koje rade po odjelima sveucilista? s obzirom da tamo ne treba drzavni ni pravosudni..
  7. U osjecko baranjskoj zupaniji je samo cetvero s polozenim pravosudnim , i to su ljudi iznad 40g i okrenuli su se drugom biznisu, sto znaci da svi ostali s polozenim pravosudnim rade , e sad gdje rade, to je druga stvar!
  8. koliko razlicitih odgovora , ajme! meni je u 9mj , u sobi 24 ( poticaji za poslodavce ) HZZ Osijek, receno da se nemora neko vrijeme provesti na birou!! Ako poslodavac ima uvjete da primi, mozes odmah drugi dan pocet raditi , a on treba podnjeti zahtjev za poticaj, gdje mu komisija odobrava ili ne odobrava!
  9. Moze li mi netko objasniti ako se trazi pravnik na 10h rada tjedno na temelju ugovora o djelu , moze li on izgubiti pravo na poticaj od hzz-a? Kako funkcionira taj rad, zanima me da li pravnik mora poslodavcu dati radnu knjizicu? Moze li se doticna osoba,pravnik, također zaposliti negdje dalje na ugovor o radu?
  10. molim te jel mozes objasniti otkud cifra za doprinose od : 2.395,00 kuna? i sama objasnjavam mojima isto, no moj stari koji ima placu od 5 000kn ne placa tolike doprinose i uvjeravaju me da doprinosi nemogu biti na naš bruto od 5 500kn veci od 1 500kn jako mi je zao zbog tebe i sama sad dolazim u tu situaciju i ne znam da li da budem sretna ili da placem i govorim samoj sebi i kako tih 18mj nece trajat zauvijek
  11. balerina

    PZ Osatina

    da li netko zna koja je placa tamo za pravnike? jer vidim da putne troskove ne placaju..
  12. molim pomoc, kako se zove ugovor kojim se zeli sportski centar iznajmiti za jednu noc , tocnije za organiziranje nove godine? Kako se zove ugovor koji je potreban sklopiti za npr prodaju ulaznica za taj događaj? Znaci ugovor izmedju dvije firme, jedna pravi ulaznice a druga kupuje ulaznice
  13. Molim pomoc/savjet/informaciju.... koja je razlika između natjecaja za javnobiljeznicke vjezbenika na stranicama hzz-a i u NN od strane javnobiljezenicke komore? zivotopisi koje se trebaju poslati javnobiljeznickoj komori , jel komora vrsi neka testiranja? i kako izgledaju ta testiranja? gdje se uopce gledaju obavjesti poziva i rezultata jer na stranicama HJK nema nista takvo slicno!
  14. a sto je s onim kd koji se pokrecu po sluzbenoj duznosti? bilo je a) uvreda b) kleveta c) tjelesna ozljeda d) remecenje javnog reda i mira Mislim da je bilo pitanje tko sudi za remećenje javnog reda i mira u prvom stupnju-ja sam stavila... - ja sam sigurna da je bilo kd neodgovornog ponasanja na javnom prostoru.... - pa sam ja zaokruzila od svih ponuđenih sudova , da nijedan nije tocan odgovor ( to kd ne postoji ) Molim da netko jos potvrdi kako je glasilo pitanje! Ja sam odgovorila da je rijec o zasticenom svjedoku Stjecanje vlasništva kod ugovora o kupnji nekretnine: ja sam odg upisom u ZK ( to je cl 120 Zakon o pravu vlasnistva ) a kako se zovu dokazne radnje kojima se privremeno ogranicavaju ustavna prava građana? mislim da se off s ove teme do rezultata ili cu u suprotnom pasti u totalni bed
  15. slazem se s kolegom ibom... u primjeru se ne spominje kd klevete pitanja su bila dvosmislena... neka ni sad ne nađem u zakonu tj. kako bi pravi odgovor glasio kod pitanja pp tuzi nn za 10 000kn , ali u tuzbi s potvrdom nn mu duguje 12 000kn , koliko ce sud presuditi? kod rokova... za nedjelje i neradni dan , sto se zaokruzili? ja sam zaokruzila ne utjecu na tijek roka, ne utjecu na pocetak roka i ono da ne spadaju u rok ( nemogu se sjetit ponuđenog odgovora ) da li se netko sjeca kod doo , kako je glasilo pitanje? znam da su ponuđeni odgovori isli - upisom u sud. registar , pocetkom rada drustva , drustvenim ugovorom... - sto je tocno? ono kd neodgovornog ponasanja na javnom mjestu , sto se odgovorili koji je sud nadlezan?? da li netko zna s koliko bodova se rangiranu radna mjesta , preko 70 i vise ili moze i manje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija