Jump to content

tomo2801

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tomo2801 objavio

  1. Ok hvala na odgovoru brine me jedino ovo bez mogućnosti napredovanja!?
  2. Uglavnom pri potpisivanju novog ugovora(izmjenjenog) o radu. Na mailu kod šefice je stajalo gore navedeno.
  3. Jel tko zna objasniti šta bi ovo trebalo značiti?
  4. Teška vremena teški ljudi a život bi trebao biti tako jednostavan ali eto. Mi svakako idemo s pismom namjere od našeg odvjetnika da ga upozorimo kakvo je stanje stvari ( možda ni on to nezna da je tako) ali čisto sumnjam zbog dobrosusjedskih odnosa pokušat ćemo riješiti to bez suda ukoliko ne bude dobre volje s njegove strane idemo u pravnu bitku pa će nekom dosjesti!!! Jer od pristupnog puta napraviti sebi parking a gdje bi mi trebali imati parking on utedno sadi zelenjavu.
  5. E sad vjerojatno bi tako bilo. Ali susjed je zaposjeo i pristupni put koji vodi do naše parcele, inače pristupni put je pola u našem vlasništvu pola u vlasništvu drugog susjeda koji graniči s nama. Put ima svoju česticu. Sad ispada da je dotični u cijeloj dužini naše i njegove parcele prisvojio u dužini te dvije parcele uključujući i pristupni put od cca 46m2+37m2 naše parcele. parcela.pdfblockquote widget
  6. Na parceli 356m2 na kojoj se nalazi stambena zgrada prilikom uplanjivanja objekta geodet nam je rekao da nam fali 47m2 zemljišta. Iz geodetske snimke se vidi da je susjed koji graniči s nama u cijeloj toj dužini zemljišta prisvojio tih 47m2 te na tome dijelu ima vrt te kamin. Inače susjed je izgradio objekt 1975 a naš je izgrađen 2016. Ne znam da li će ovo biti razumljivo ali molim za savjet da li ići tužbom ili se ne isplati ići u parnicu.
  7. U bivšoj firmi sam imao ozljedu na radu lom 4 prsta lijeve noge. Mjesec dana u gipsu, 2 mjeseca terapija. Pokrenuta tužba za naknadu zbog ozljede na radu na 4 ročištu sudski vještak ortoped daje 3% invalidnine. Međutim ja i danas nakon dvije godine pri svakoj promjeni vremena, dužem stajanju ili opterećenju noge imam bolove u istoj. Moji problemi nisu samo bolovi noge već imam probleme s leđima koje nikad nisam imao do loma prsta ( pad s ljestava sa 3m visine). Molim savjet! Hvala.
  8. Poštovani, Prije par dana sam kupio automobil vw passat, gospodin od kojeg sam kupio automobil je tvrdio da je s automobilom sve u redu, međutim nakon temeljnog pregleda utvrdio sam da je automobil imao udes te da mu fale zraćni jastuci na suvozačevu mjestu. uz sve to provjerom na tehničkom pregledu utvrđeno je da kilometraža vraćena za cca 300000km. Zvao sam dotičnog gospodina i ponudio mu da raskinemo ugovor o kupoprodaji našto on nije prostao. Što mi preostaje da napravim. Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala.
  9. Odvjetnica mi je rekla da kamate idu od dana pokretanja postupka!? Da li je to točno?
  10. Vec je predmet kod odvjetnice koja je poslala bivsoj firmi dopis da se izvansudski nagodimo. Njihov odgovor je bio na osnovu cega trazimo odredjenu svotu novaca!? Mislim da time samo kupuju vrijeme. Ako netko zna koliko vremenski traju ovakve parnice
  11. U 6. mjesecu sam imao ozljedu na radu pao sam s ljestava i slomio 4 prst stopala. Mjesec dana sam bio u gipsu, te dva mjeseca fizikalne terapije. Kako ono što sam radio nije u mom opisu posla nego sam prema izričitoj naredbi zamjenika direktora išao obaviti taj posao. 28.10 Nakon 3 mjeseca bolovanja i 20-tak dana godišnjeg odmora sam s firmom potpisao sporazumni raskid ugovora o radu. Ali sam ih odlučio tužiti zbog ozljede na radu. Inspektor nije napravio zapisnik ali mi je ozljeda uredno priznata na hzzo-u. Da li imam šanse dobiti naknadu na sudu i za što ih sve mogu tužiti?
  12. Poštovani, ne znam da li mi možete ikako pomoći. Naime o čemu se radi: Poslodavac mi je usmeno priopćio da će mi dati otkaz ugovora o radu 01.06.2011. Na taj dan dolazi u firmu i u iscrpnom razgovoru s poslodavcem čim sam spomenuo otpremninu i i otkaz ugovora o radu kao tehnološki višak priča je krenula u drugom smjeru. Da ja ne moram ići da mogu nastaviti raditi.... (Inače u firmi radim 9 godina i 9 mjeseci. Samo prije nekoliko tjedana mi je rekao da mu ne trebam nego 4 sata dnevno i da sam na poslu samo zbog sažaljenja zbog moje bolesne kćerke. 21.06 doživljavam ozljedu na radu lom 4 prsta noge zbog koje sam na bolovanju proveo do danas cca. 3 mjeseca. Ozljeda na radu desila se pri obavljanju posla za koji uopće nisam bio zadužen. Od strane zamjenika direktora sugerirano mi je da se u izvješću o ozljedi na radu ne navede kako se stvarno desila ozljeda nego je stavljeno nešto sasvim drugo. U međuvremenu na moje mjesto zapošljava se druga osoba. Kad sam ih pitao što je ovo zamjenik direktora mi je odgovorio "da se mogu vratiti na posao ako želim"?! Ne znam što mi je činiti ne želim se vratiti u firmu raditi jer mi je dosta omalovažavanja i obavljanja poslova za koje uopće nisam bio zadužen. Molim Vaš savjet u svezi ovoga svega, da li mogu dati izvanredni otkaz ugovora o radu? Jedino mi je bitno od svega da mi isplate otpremninu jer su mi novčana sredstva prijeko potrebna za liječenje kćerke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija