Jump to content

aanastazia

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala Vama! Usmjerili ste me, i znam da nece ici bez odvjetnika. Svako dobro i srdacan pozdrav!
  2. Hvala Suncana strana ulice.. Jasno je i meni da su to dva odvojena slucaja i poslat cemo tu nasu presudu na finu koja ce biti tom nositelju kredita u redosljedu placanja ..kuzim ja to sve al nisam mislila naslovom posta"Dupla ovrha "na to nego koliko.ja laicki shvacam jedan taj kredit je ovrsen na mirovini i opet poslan i u finu i.to dvije godine kasnije , s tim da je dio naplacen toga kredita! Mozda se nismo razumjeli...al to je za mene dupla ovrha..ili nije?
  3. Utuzili smo oba dva ..jer su sa mirovinskog skidali za oba dva ,po tim kreditima postoje jos dva jamca i neznam kakva je situacija s njima i uopce koliko je jos preostali dug a blokada na fini je samo za jedan gdje je glavnica 43000 kn a kamate su 38000 bile prije dva mjeseca kad je izvaden ocevidnik. Naime, naplatu te ovrhe prekinula je alimentacija, tako da se od mirovine usteze alimentacija,jedan vlastiti kredit i ostalo na zasticeni. Mi smo korisnika kredita tuzili za rate koje smo mi otplatili.
  4. Pozdrav svima! Pokusat cu bit sto kraca i jasnija! Muz blokiran od 2009 jer je jamac po kreditu..radi se o dva kredita iste osobi i ovrha je na Hzmo jer je on u mirovini. Do 2011 skinulo se preko 13OOO kn ali 2012 tuzimo nositelja kredita i dobivamo presudu u nasu korist .Presuda je pravomocna vec 5 god i toliko moj muz vec ceka da mu ovaj vrati te novce.Prije dva mj sam ga konacno natjerala na sud da lupe pecat ovrsnosti no medutim jos nije otisao u finu da ju preda.Ne pitajte me zasto!: Ali uvidom u ocevidnik u fini skuzila sam da je jedan taj kredit i to u cjelokupnom iznosu poslan 2013 u finu i gdje sad kamata dostize glavnicu! Kaj napraviti? Poslat dopis fini..sa svom dokumentacijom ..dopis doticnoj banci( stedno kreditna unija)..uzet odvjetnika? Hvala unaprijed!
  5. Virzalni..jos pitanje..naime ti obiteljski prijatelji koji su upisani sa 25 000 eura na nekretninu..godinu dana kasnije iza banke..dal mogu oni pokrenuti prvi ovrhu nad nekretninom ..inace njima je vraceno 10 000 eura al zalog je ostao dok se ne vrati cijeliiznos...naime ja zelim rjesiti taj kredit banci,kupiti vrijeme za neko rjesenje jer muz se i psihicko razbolio zbog svega, prodati tu nekretninu al po nekakvoj normalnoj cijeni a ne u bescjenje.
  6. Virtalni hvala...a pokusavamo kucu prodat vec dvije god al ne ide.. Draganac..nema jamaca samo je hipoteka i zalozno pravo od prijatelja koji su nam posudili novce jer kredit nije bio dosta za kupovinu kuce .. Hvala svima..
  7. Virtalni..jucer sam odgovorila al ocito nisam kliknula odgovor..nikakav papir od banke na svoje ime ja nisam potpisala koliko se sjecam,nesto smo zajedno kod biljeznika porpisivali,i pokusavam naci te papire kao i ugovor o kreditu al nemogu trenurno naci. Ako ce ici ovrha(kaj vjerojatno hoce).kaj je s zalog obit.prijatelja? Neznam dal je vazno i to da je i porez isao po pola,ja sam svoj dio platila,jer mi je porezna ovrsila placu,i to se rjesilo,al on svoj dio poreza nije i to je upisano isto u gruntovnico. Molim savjet..uzetiodvjetnika? On je HRVI..dal ima u okviri Hvidre pravo na besplatan bar pravni savjet? Lp
  8. Pozdrav svima! Nisam sigurna jel ova tema spada u obiteljsko pravo il pod ovrhe. Ukratko..23 god braka,troje djece..student i dva srednjoskolca. Hipotekarni kredit koji glasi na muza,u gruntovnicu upisana i ja kao suvlasnik. Zalozno pravo od 25 000 eura upisani obiteljski prijatelji koji su nam novac posudili za kupnju kuce jer kredit koji je muz dobio nije bio dosta za isplatu kuce. Kredit se uredno placao par god dok nnije tekuci racun blokiran jer je jamac(vise kredita prijatelju iz rata). Uglavnom, jamac je bio svakom tko ga je pitao. Da ne duljim,zivot je postao nemoguc al guram zbog djece...i da zastitim djecu isposlujem izvansudsku nagodbu u nadleznom centru za alimentaciju koja meni sjeda na zasticeni racun i prekinem placanje tudeg kredita. Al u tom periodu od nekoliko godina ne placa se redovito hipotekarni kredit,i sad na kraju banka prijeti ovrhom nekretnine. Da ne pisem da su odnosi skroz losi,nikakva bracna komunikacija ,a muz se nikako ne moze suocit sa tom situacijom. Pitanje...ako dode do ovrhe nekretnine, koja su moja prava ..dal se mogu zalit i borit za tu polovicu kuce i kako se u slucaju prodaje rjesava to drugo zalozno pravo? Cijeli taj postupak mi je nejasan ..dal ide procjena kuce..kako dalje? Unaprijed hvala!
  9. hvala bovu,a jel postoji kakav drugi ugovor koji se ne može osporiti..ili da nekretnina ide samo na djecu?
  10. molim savjet..kakav ugovor bi bio najbolji ako bi muž želio prebacit pola kuće koju dijeli sa majkom na ženu i djecu i pola kuće koju posjeduje sa ženom prebacit u cijelosti na ženu i djecu a u cilju da se zaštiti imovina od mogućih ovrha? da li takav ugovor sastavlja odvjetnik pa se ide k javnom bilježniku ili je moguće doći ka javnom bilježniku i odmah napravit to kod njega??? daravni ugovor ili nekakv bračni...molim vas ako netko zna da pomogne !!!
  11. dobar dan svima! Situacija je ovakva: bivšem mužu blokiran je račun sa ovrhama kao jamcu od 2009 g.zanima me dali alimentacija za djecu ima prednost pred ovrhom koje uredno skidaju već dvije godine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija