Jump to content

AnArChY

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je AnArChY objavio

  1. dakle, u kratkim crtama, moje pitanje je glasilo poslao sam mail sluzbi sa korisnike Vip-a i T-COM-a...... Vip T-Com i nakon 1 sat, naozove mene "sluzba za korisnike"..... rezime razgovora - t-com ne vrsi provjere... jedina mogucnost je kaznena prijava policiji koja onda preuzima stvar u svoje ruke... Dakle, ako "uhvatite" neciju wlan mrezu ili se netko spoji na vasu.... U kratkim crtama, ako se netko spoji na vasu mrezu, ne postoji mogucnost da provider utvrdi da li je spajanje bilo neovlasteno ili ne, a i da moze utvrditi, nema mogucnosti utvrditi pocinitelja.... morate podnjeti prijavu policiji, pod uvjetom da mozete dokazati da je spajanje uistinu bilo neovlasteno..... kako provideri nemogu nikako dokazati da li je spajanje bilo neovlasteno, na vama je da to dokazete..... kako..... neznam... Sve sto vam preostaje je platiti racun, iskljuciti "broadcast SSID" i redovito mjenjati username i password vaseg uredjaja... Druga stvar, ako se vi spojite na neciju mrezu, nitko vam ne moze nista... jer se nista ne moze dokazati... i sada mene zanima, koliko su ovi zakljuci tocni, i ako netko ima iskustva s slicnim slucajevima....
  2. da, ali se onda vlasnik nemoze spojit, jer nemogu dva accounta biti istovremeno..... To je jos gore, kao da je prisvojio uredjaj Ali, zar se nikako ne moze uc u trag "lopovu"?
  3. u kratko, ako se netko neovlasteno koristi mojom vezom (mojim propustom, naravno) ne postoji nikakav nacin da se pocintelje nadje i sankcionira.... Ali recimo da se pocinitelj nadje - da li je to kradja? Jer wireless je svuda oko nas, moj signal je dosao do njega i on se samo "spojio", zar ne? Inace, nije stvar do mene, znam ja i wep i wap enkripcije i sakrivanje SSID-a i sl. Ali bas smo raspravljali, osim sto se pocintelja nemoze uhvatiti, koji je to prekrsaj napravio?
  4. Imam jedno pitanje... Kako je u zadnje vrijeme nastao "procvat" s maxadsl-om, vip homebox-om i sl. puno ljudi ima ukljucenu wireless opciju bez ikakve zastite.... Dakle, bilo tko sa wireless karticom se moze s jednim klikom spojit na njihov uredjaj i trositi njihove MB (ili bolje GB).... Koliko znam, pocintelja je gotovo nemoguce uhvatiti, a osoba mora platiti potroseni promet koji nije potrosila.... I sada, da li osoba koja se spojila na tudji uredjaj krsi zakon? Jer postoje i hot spotovi sl. I da li ISP krsi zakon postavljajuci uredjaj koji nije pravilno zasticen?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija