Jump to content

mrilnak

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mrilnak objavio

  1. Situacije je sljedeća. Zaustavila me je prometna policija radi rutinske kontrole i utvrdili su da vozim "prejak" auto. Napisali su mi prekršajni nalog, kaznili me s 1000 kuna i oduzeli mi vozačku. U ovom dijelu nije ništa sporno. Nakon šta mi je policijski službenik uzeo vozačku pitao me je:"ima li tko doći po tebe i auto?" ja sam mu odgovorio da nema, na što se ne on oglušio i nije više ništa pitao. Zanima me da li ja mogu njega tražiti ili nazvati 92 da mi on ili oni odveze auto kući obzirom da oni ti koji su mi oduzeli vozačku i onemogućili daljnje upravljanje vozila? hvala
  2. oprostite, nisam odgovorio i postavio pitanje na dobar način. govorite o brzini, no međutim ona nije toliko važna jer sam vozio i po propisu i uspio sam izbječi auto ispred sebe. postavlja se pitanja o punoj liniji koju sam prešao u tom trenutku prilikom prestrojavanja i tada je došlo do sudara.
  3. hvala na odgovoru. Da li će se uzimati u obzir prestrojavanje preko pune linije ili to nema veze obzirom da je prijetila neposredna opasnost?
  4. Današnja situacija: Vozim se u autu po lijevoj traci i negdje 200-250 metara ispred mene se nalazi semafor na kojem je upaljeno zeleno svjetlo. Snimim cijelu situaciju, na semaforu se u tom trenutku nalaze dva automobila i u sebi mislim kako će oni skrenuti te mogu nastaviti istom brzinom prema semaforu. Brzina je negdje oko 50-60 km/h; dopušeno 50 km/h. Približavajući se, potpuno smetem (razgovor, šala s prijateljima) i misleći u sebi kako su već auti na semaforu skrenuli, podignem pogled i ta dva auta su još uvijek na semaforu, čekaju, a zeleno na semaforu još uvijek upaljeno. Kada sam podignuo pogled i vidio šta se događa, bio sam udaljen od prvog auta 10-15 m s brzinom negdje 40-50 km/h. U tom trenutku pokušam naglo zakočiti, no međutim kako je kišilo i cesta bila mokra nije imalo nikakvog utjecaje i ABS se uključio i u tom trenutku udaljen možda 5 m od automobila naglo skrenem desno u drugu traku preko pune linije. Uspio sam učiniti taj manevar i bio sam potpuno prestrojen u desnu traku. Naglašavam, potpuno prestrojen te sam mislio kako ću uredno nastaviti vožnju tom trakom te nakon sekundu, auto koji se vozio desnom trakom udari me odostraga. U tom trenutku se odmah zaustavim i u tom trenutku se upali crveno na semaforu. šteta nekoliko tisuća kuna. Ova dva auta nisu krenula jer je prvi auto kojim je upravljao stariji gosp, potpuno dezorjentiran kao da nije svoj. policija je izašla na uviđaj te napravila zapisnik. koje posljedice mogu snositi te kolika bi iznosila moguća kazna? da li će mene teretiti sam za prestrojavanje preko pune linije?
  5. Da li se kao stegovna mjera oduzimanja oružja primjenjeje ako je počinjeno neko kazneno djelo? Praktični primjer, vožnja više od 50 km/h u naseljenom mjestu.
  6. Bio ja iskusan ili neiskusan to je sasvim irelevantno. Nije u pitanju dojava. Već su mi je par kolega, koje ne koriste noćnu optiku, rekli kada su se vraćali iz lova da ih je policija rutinskom kontrolom zaustavila i kada je vidjela da su lovci cijeli auto pretresli kako bi pronašli nešto što je zabranjeno. Konkretno su ih i pitali da li imaju sa sobom noćne optike. Da se ja nađem u toj situaciji i da imam sa sobom noćnu ne vidim zašto bi mi ju oduzeli. Nisu me vidjeli kako lovim noćnom optikom već je ona uredno spremljena u futroli, odvojena od puške. Ne postoji način na koji mi na "cesti" dokažu da sam ju koristio u lovu. Hvala! (ako si lovac, također i tebi dobra kob!)
  7. Konkretno, zaustavi me policija na cesti i uvidi da imam noćnu optiku koja je se ne nalazi na pušci već je spremljena u futroli, ali na njoj se nalaze nosači pomoću kojih se stavlja na pušku. Pretpostavljam da nema osnove primijenit navedene mjere ili?
  8. Zanima me da li je zabranjeno montiranje noćne optike na pušku te tako korištenje? Postoje tvrtke u Hrvatskoj koje legalno prodaju noćne optike te da li je to samo u svrhu osmatranja divljači ili i montiranja na pušku. Ako je zabranjeno, kojim zakonom.
  9. Da li postoji mogućnost da se kroz program sigurne vožnje mladom vozaču omoguće da upravlja automobilom jačim od 80 KW?
  10. Hvala vam što ste me razriješili nedoumica! Svako dobro!
  11. Tako je, dobio sam kratko oružje na temelju što sam lovac. Na oružanom listu piše za držanje i nošenje. Na temelju čega će policajac na listu mjeste, ukoliko me zaustavi, provjeriti na temelju čega sam dobio dozvolu? Moj otac posjeduje isto tako pištolj, ali ga je dobio za osobnu zaštitu, samoobranu te ima isti oružani list kao ja. Nigdje na njemu ne piše na temelju čega je dobiven. U čemu je razlika? Kako će policajac postupani u takvoj situaciji?
  12. Tako je, posjdujem dozvolu za držanje i nošenje oružja. Možete li molim vas napisat kojim zakonom sam ograničen činiti hipotetsku radnju koju sam napisao? Ako nisam ograničen, koji zakon mi dozvoljava tu radnju? Ovo mi je potrebno iz razloga ako ću se vraćat iz lovišta i ako me zasutavi policija, a za pojasom ću imati revolver tako da mu se mogu "suprostavit". Hvala!
  13. Posjedujem oružani list za držanje i nošenje revolvera. Dozvolu sam dobio na temelju što sam lovac. Sada imam jedno hipotetsko pitanje. Da li ja mogu s tim revolverom nesmetano šetati po npr. Trgu bana Josipa Jelačića? Naravno, pištolj bi bio napunjen te sigurno spremljen u futrolu te prikvačen za remen te pokriven majicom. Naglašavam pitanje je hipotetske prirode zbog toga što sam ušao u raspravu s jednim čovjekom i svatko ima svoju verziju priče. Hvala na odgovoru!
  14. imate li možda odgovor na moje pitanje?
  15. Dobio sam kaznu od Holdinga za parkiranje iz razloga što nisam produžio parking. Zanima me da li mogu napisat žalbu/prigovor jer nemam sredstava za platit kaznu s obzirom da sam student te mi je to prvi puta da sam kažnjavan. Kome se šalje prigovor Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  16. Ja sam rekao da je policajac u krivu kada je rekao da u slučaju ponavljanja prekršaja kazna iznosi od 5000 pa do 15000 kuna. Nasreću, ja nisam jedan od takvih pojedinaca.
  17. znači, policajac je bio u krivu. iz kojeg točno razloga bi se primjenjivala ta stegovna mjera? zar je samo razlog kazna u iznosu tisuću kuna?
  18. koliko iznosi kazna u slučaju ponavljanja prekršaja za prejaki auto. naime, već sam jednom bio zaustavljen i naplaćena mi je kazna, ali sam primoran voziti opet taj auto jer nemam drugi. prometni policajac je rekao da tada kazna iznosi od 5000 do 15000 kuna, ali nemogu nigdje pronaći tu informaciju u zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija