Jump to content

Bijo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, nadam se da sam pogodio rubriku odnosno granu Redoviti sam student i planiram otvoriti fast food ( objekt jednostavnih usluga ) zajedno s prijateljicom, kao ugostiteljski obrt, to smo planirali registrirati na nju tako da ja ne izgubim studentska prava. U to krećemo kao partneri. S druge strane jedan projekt koji uključuje turističku agenciju,agenciju za hostese i animaciju ja radim sam i planiram otvoriti j.d. posebno za to, jer ako otvorim firmu ne gubim studentska prava, a ako otvorim obrt onda gubim. S otvaranjem firme mi se ne žuri, naprotiv odgađam ga jer to znači da ću kasnije morati početi plaćati državi uobičajena mjesečna davanja za tvrtku tako da sam otvaranje odgađao maksimalno dok nisam dogovorio većinu poslova. Imam jednog velikog klijenta koji želi s mojom tvrtkom (koja još ne postoji) potpisati ugovor za suradnju što se tiče organiziranja promocija i hostesa. Malo sam spustio cijenu pod uvjetom da mi daju ekskluzivu za 2 županije od 6.-og do 9.-og mjeseca. Oni su na to pristali, i s poslom krećemo odmah, odnosno oni mene čekaju dok se ja ne pripremim jer sam im rekla da će mi trebati 2 tjedna od trenutka potpisivanja ugovora pa do početka rada. Ugovor potpisujemo u četvrtak tako da je poprilično hitno. Sada mene zanima prvo, mogu li ja potpisati ugovor s njima iako još uvijek službeno nemam osnovanu firmu (knjigovođa mi je bio rekao da mogu,samo da firma mora biti osnovana prije nego što im izdam račun)? Zanima me mogu li im ja staviti u ugovor to da oni ne smiju surađivati s drugim agencijama ovu sezonu za ta područja pošto je takav dogovor? Proteklih nekoliko godina sam radio s njima, ali preko udruge. Iz osobnih razloga se međusobno ne podnosimo ,ali su oni silom prilika prisiljeni opet surađivati sa mnom jer i nemaju baš nekog izbora, a meni je to odlična zarada tako da bi htio što detaljnije definirati ugovorom sva prava i obaveze tako da ostane što manje prostora za eventualne nesporazume. Osim toga, ako mogu potpisati ugovor, koje sastojke unutra da ubacim, ima li kakav standardizirani ugovor za ovakve slučajeve, dogovorili smo cijenu i to da imam za određeno područje ekskluzivno samo ja pravo na organizaciju svega toga, Hvala puno unaprijed na odgovoru
  2. Hehe, kolega krivo ste me shvatili, znam za poreznu i za fakultet, zanima me za dozvolu, na temelju čega da oni meni smanje kaznu,kakve to dokaze ja mogu priložiti ne razumijem. Malo sam se savjetovao sa policajcima koje znam, oni su mi rekli da napišem da mi je ovo prva zaštitna mjera i da dodam po koju još olakotnu okolnost. Znam da ja mogu uzeti vještaka itd., ali mislim da mi se zbilja ne isplati ni trošiti vrijeme ni novac na takve #OOPS#rije, a opet znam da ću na kraju ja biti kriv pa moram plaćati i sudske i odvjetničke troškove. Ne, nego koliko sam skužija nisu ni gledali, nego su se pravili da rade posao, jer su snjim pričali ka sa nekim starim prijateljem, inace iz susjednih su sela koliko sam skužio. Uglavnom prigovor sam sastavio za sad da sam opisao cjelu situaciju, priznao prekšraj ali sam rekao da nisu bas sve okolnosti nesrece bile utvrdjene, opisao sam tocno cinjenicno stanje i dodao kako sam student i da molim da mi smanje kaznu posto nisam zaposlen i nemam nikakvih prihoda i da za to prilazem potvrdu sa faksa kao dokaznu ispravu, te da mi je ovo prva zaštitna mjera i da smatram da je prevelika s obzirom na okolnosti nesreće te molim sud da mi je takodjer smanji... Je li to u redu?
  3. Hvala, mislin da cu postupiti tako da cu priznati prekršaj, jer to sve opet ovisi o tome koji će me sudac zapasti i kakve će volje biti, nažalost. Je li treba odmah uz prigovor priloziti potvrdu o redovnom studiranju ili cu to dokazivati na sudu? A sta je sa dozvolom, ova potvrda mi nije jasna kolega, što to točno znači, ta potvrda? Hvala.
  4. Evo ovako, dobio sam 4000 kn i 6 mj dozvolu radi oduzimanja prednosti, redoviti student sam, nemam primanja, isto tako kombi koji je bio prekrcan se kretao vecom brzinom od dozvoljene, medjutim policija nista nije utvrdjivala za to, jesu mjerili ali nisu utvrdili brzinu kretanja, i kazu da sam ja kriv, a ja sam uvjeren da je bar dio krivice i njegov, sto se tice materijalne stete, sve je u redu jer je kasko osigurano auto. Zanima me šta da radim, šta da napišem u Prigovoru, da idem pobijati činjenično stanje ili nepotpuno utvrđeno, ili da idem na to da sam student i nemam primanja, to znam da stoji, ali ne zelim vozacki gubiti na 6 mjeseci...ima ko kakav savjet? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija