Jump to content

pposlovni

Korisnik
  • Broj objava

    39
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pposlovni objavio

  1. postoji presuda u kojoj je određen obveznik plaćanja almentacije i visina iste. u slučaju da se ne postupa po toj presudi stranka se obraća centru za socijalnu skrb koji se dalje podneskom obraća sudu (ili stranka može tužbom ići prema sudu) da se utvrdi činjenica da osoba koja je obvezna plaćati almentaciju to ne čini te da sud donese rješenje/presudu kojim se utvrđuje da almentacija nije plaćena, razdoblje za koje nije plaćena i visina potraživanja po osnovi almentacije za to razdoblje, tek onda može po odluci suda ići prisilna naplata ovrhom. Bez toga, na koji bi vi iznos išli ovrhom + Ako roditelj kojemu je obveza uzdržavanja utvrđena pravomoćnom sudskom odlukom ili nagodbom sklopljenom na sudu ili u centru za socijalnu skrb, ne udovoljava svojoj obvezi duže od šest mjeseci neprekidno ili ako nije platio za šest mjeseci s prekidima ukupno unutar razdoblja od sedam mjeseci, centar za socijalnu skrb dužan je na prijedlog drugog roditelja ili po službenoj dužnosti donijeti odluku o privremenom uzdržavanju. Na temelju te odluke i u skladu s njom centar će isplaćivati uzdržavanje sve dok roditelj ne počne ponovno ispunjavati svoju obvezu, ali najdulje tri godine. Privremeno uzdržavanje određuje se u iznosu od 50% minimalnog iznosa uzdržavanja.
  2. Normalno subota se smatra kao radni dan
  3. niste platili troškove ovršnog postupka??
  4. u prigovoru ne osporavaš rješenje o ovrsi u cjeosti već samo troškove
  5. prvo ide tužba, pa onda ovrha
  6. pa taj zapisnik ovjeravaju ovlašteni predstavnici ponuditelja, a i u njemu postoji rubrika "primjedbe" na postupak otvaranja.
  7. Sustav javne nabave je osmisljen upravo da bi se izbjegla namjestanja i razno razna pogodovanja. Jedina mogućnost da se odabere ponuditelj "namješteni" je da ostali ponuditelji to dopuste, na način da ne reagiraju na određene nepravilnosti u postupku.
  8. Upravo zbog takvih stvari svaki o ovlašteni predstavnik ponuditelja dobije ovjerenu kopiju zapisnika. Jel mi pricamo ovdje o postupku javne nabave ili o nečem drugom.
  9. kakvo snimanje, nevidim smisao toga. sto postici s tim? postoji otvaranje na kojem pravo aktivnog sudjelovanja imaju svi ovlašteni predstavnici naručitelja i zapisnik s otvaranja kojeg ovjeravaju i dobivaju preslik i u kojem piše iznos svake ponude, koja se javno čita i unosi u zapisnik. "narihtano" a na koji to način? ponuda koja ispunjava sve uvjete i ako je s najnižom cijenom prolazi sve ostalo ide na dkom i pada u vodu.
  10. eh da je to tako lako, probajte pa cete vidjeti. ovaj problem je malo širi od samog zakona, istina zakon jasno regulira materiju međutim ovo je jedno od područja sivile zakona. problematika je u tome sto u 90% komunalnih poduzeća jednostavno ne postoji tehnička mogućnost da bi se poslovalo odnosno naplata odvoza otpada vršila prema zakonu, i kad uzmete u obzir da je to javna usluga koja se mora vršiti (zamislite samo jedan tjedan da se ne vrši) sva nadležna tjela neće poduzeti ništa po ovom pitanju. Da mozete se obratiti državnom inspektoratu, oni će vas uputiti na nadležno ministarstvo, ministarstvo će reći da se obratite lokalnoj samoupravi itd. Iako realno gledano u samoj visini cijene između naplate po m2 i po količini odnosno masi preuzetog otpada nema jer se dobijaju po formuli u koju su uključeni isti faktori, tako da osnovna cilj modela po masi ili volumenu nije smanjenje cijene ( po meni ce cak i rasti uvođenjem novog modela zbog potrebe dodatnog tehničkog opremanja firmi koje se bave odvozom) već zaštita okoliša.
  11. firma odnosno d.. se ne može teretiti za vaše privatne dugove, ali vaša primanja po osnovi zaposlenosti u toj firmi mogu.
  12. isporuka vode i voda kao osnovna namirnica za život su dva različita pojma. Vodovod ne naplaćuje vodu već uslugu isporuke vode, te kao takvu može je obustaviti.
  13. Bez suglasnosti korisnika grobnog mjesta nije moguće. zahtjev za ekshumaciju može podnjeti bračni drug, samo uz to mu je potrebna i suglasnost korisnika grobnog mjesta. to sto ste platili sve troskove pogreba grobnice itd nemora nužno značiti da ste i korisnik grobnog mjesta, stoga vam je najbolje da odete u pravnu osobu koja upravlja grobljem i da vidite u njihovoj grobljanskoj evidenciji o cemu se radi.
  14. vama ce stici poziv na prekršajni sud povodom te vaše žalbe, a kad je tesko reci.
  15. da ja sam krivo shvatio, ubiti citao s nerazumjevanjem, isprika žalba na sadržaj dokumentacije za nadmetanje može u svakom slučaju samo pripaziti na rok 5 i 10 dana ovisno o vrjednosti nabave za troškove vrijedi isto sto sam naveo u prethodnom postu a savjet vam je da uzmete nekog tko se razumije u problematiku ili odvjetnika, jer sve troskove žalitelja uključujući i troškove njegovog odvjetnika naplaćujete od ponuditelja ako uspijete u žalbenim navodima
  16. nakon provedenog postupka javne nabave dobit ćete odluku naručitelja o izabranom ponuditelju i na nju idete sa žalbom. Troškove žalbenog postupka morate platiti kod podnošenja žalbe ali ih mozete tražiti naknadu za te troškove odnosno odluka o troškovima vezuje se uz odluku o žalbi
  17. ako moze malo objašnjenje, kad kazete da je prijedlog za ovrhu poslan a prigovor stigao nakon 15 dana, 15 dana od dana kad ste vi poslali prijedlog JB, ili 15 dana od dana kada je ovršenik zaprimio rješenje o ovrv.
  18. kolege jedno pitanje. do kad je osoba koja stiče uvjete za polaganje pi po ovim kriterijima nakon što stekne uvjete obvezna prijaviti polaganje pravosudnog ispita ministarstvu.
  19. teoretski moguće ali konkretno to vas nemora zabrinjavati jer to onda poprima obilježja kaznenog djela tako da bilježnik to neće raditi. uobičajena praksa je da odvjetnici ili pravnici prijedloge donose bilježniku dan dva prije nastupa zastare. Kad se prjedlog donosi bilježniku on udara prijamni štambilj s datumom s kojim se donosi te ga upisuje u očevidnik s tim danom odnosno redosljedom kojim ga je zaprimio.
  20. upisali ste se na fakultet, platili dio školarine iz čega je jasno vidljiva vaša obveza da platite i ostatak. (osim ako statutom fakulteta nije drugačije regulirano) U slučaju da fakultet uspije kod tužbenog zahtjeva računajte i na dodatne troškove postupka, kamate za sve protekle godine odvjetnika itd. Ako ste u mogućnosti platiti savjetujem vam i da to učinite. U svakom slučaju otiđite na fakultet i saslušajte što vam imaju reći, dodatne informacije pa makar i od njihove strane neće skoditi.
  21. vjerovatno se radi o istom ovrhovoditelju, pretpostavljam da se radi o mjesečnim računima samo za različita razdoblja.
  22. kako mislite više ovrha pod istim brojem? Istina je da Fina nemože povući ovrhe to moze jedino ovrhovoditelj, smo sto će to uciniti jedino ako su njegova potraživanja namirena ili ako se sporazumite s njim o načinu naplate duga iz ovrhe. bez obzira sto na racunu nema sredstava da se naplati, to nije razlog za obustavu ovrhe tako.
  23. bas bi me zanimao taj dokazni postupak gdje bi se utvrdilo koji su to računi koje je trebao platiti stanar, s obzirom da je sav teret dokaza na ujaku od ovog gospodina sta je otvorio temu. obveznik plaćanja "računa" je vlasnik nekretnine ili korisnik na kojeg je vlasnik tu obvezu prenio ugovorom. s obzirom na okolnosti ovog slučaja odnosno da je jedino sigurno da je vlasnik nezakonito ubirao rentu moj bi mu savjet bio da iz ovoga nauci neke stvari i da se neupušta u daljnje radnje.
  24. ovrhovoditelj može birati dali ce ici kod poslodavca odnosno isplatitelja prihoda ili na finu,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija