Jump to content

blody_mary

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vremenski rok nigjde ne stoji, nema nikakvog datuma, do kada je ta zabrana. Da suprug ide sa svojim ocem kod javnog biljeznika da se makne ta zabrana ili sto? Bojim se samo, da se mome suprugu nesto ne daj Boze ne dogodi na poslu , i da se ja onda moram iseliti iz ovog stana, kojeg smo uredili zajedno. Ma, to je sve kriv svekar, on je to namjerno napravio da se u slucaju rastave, ja ne pozelim toga stana, da nemam pravo. Ali , opet da dode do rastave, tada me treba isplatiti jer je taj stan namjesten kompletno novcima mojih roditelja. Znaci, nemam se cega bojati? Mogu normalno ga uredivati jer jednog dana ce biti od djece?
  2. Molim Vas, pomozite.. da znam kako se dalje postaviti u toj situaciji, s obzirom da svekrva i svekar zive s nama u istom dvoristu, samo u drugoj kuci, u kojoj su kceri svojoj dozvolili da se doseli njen decko, koji je rastavaljen muz i ima djete koje navodono ne vida. Voljela bih znati kakva su moja zakonska prava, da li da i dalje uredujem si oko kuce svoga supruga ili ne? Isto tako, da li da uredujem u stanu ili ne? Ili ne daj boze da se mome muzu nesto dogodi da li ja moram na ulicu?
  3. Poštovani, Upravo držim ispred sebe darovni ugovor nekretnine koju je dobio moj suprug nakon vjencanja samnom. Voljela bih da mi se objasni sljedece, Pod tockom 2. pise ; Daroprimatelj prima na dar nekretninu ovog Ugovora te dozvoljava da se u zenljisne knjige Opcinskog suda upise zabrana otudenja darovane nekretnine. Sto to konkretno znaci za mene, kao njegova supruga? Tocnije, radi se o 100m2 stambenog prostora i na dvoristu 2 parkirna mjesta. Da li u slucaju da se ne daj boze mom suprugu nesto dogodi, da pogine ili umre, da li ja na taj stan imam pravo tj da li ga mogu prodati ili iznajmiti? Zanima me zato, jer se u susjedstvu dogodilo, da je mladi covjek svega 33. god. umro od srcanog infarkta, i sada je zena ostala sama u stanu. Da li tada zakonski stan pripada njoj i ona moze raditi sa stanom sto zeli? Ili se mora iseliti iz istoimenog stana? A sto kada bi , suprug i ja htjeli iznajmiti stan da li bi to bilo moguce s obzirom da je njegov tata stavio nam Zakonsku zabranu na taj stan kod darivanja. Rekao mu je otac da mu je htio napraviti uslugu, u slucaju da se posvadamo i da dode do rastave da ja od toga stana nemam nikakva prava. A moji roditelji su taj stan namjestili kompletno godinu dana prije svadbe. Znaci , mene zanima koja su moja zakonska prava , u slucaju smrti moga supruga? Nadam se odgovoru, jer svekrvu ne mogu postaviti to pitanje , jer sam primjetila od prvog dana oni su mislili da sam se ja udala za njihovu imovinu koju su dali sinu sto uopce nije tocno. Meni njihovo ne treba. Te da li moja djeca imaju pravo na taj stan ili ne?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija