Jump to content

Baggio

Korisnik
  • Broj objava

    94
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ovo je dobar savjet za dalje, a šta se tiče polaznog faktora, ja ipak vjerujem da će ga ostavriti žalbom, ako ne njome, onda upravnim sudom gotovo sigurno. Bitno je da ima dokument iz kojeg je vidljivo da je bio pripadnik specijane policije.
  2. Mrljavac, on je bio u pričuvnoj policiji, ali također je bio pripadnik SJP. Čl.17. ZOPHBDR ne pravi razliku između djelatnog i pričuvnog policajca, već izričito govori o pripadnosti postrojbi. Mišljenja sam da je prvotno referent ispravno postupio priznavši mu polazni faktor 1,85 ,kontrolorovo obrazloženje mislim da ne drži vodu, ima jako velike šanse da mu bude žalba pozitivno rješena.
  3. Ups, vidjeh! Ali opet jedna stvar ne štima! Kako je moguće da je pristupio u SJP 2005 g. (pričuva), a od kraja 1998 g., pričuva je demoblizirana, i formirana interventna policija osim u većim gradovima. Ne mogu se otet dojmu da je bare mislio na 12 mj.1995 g. do 1997 god., a ne ovo šta je gore naveo.
  4. Gdje u Zakonu piše o priznanju čina ovisno o vremenu provedenom u nekoj postrojbi? Ti napravi kako ti je esad predložio, u MUP kod socijalne radnice i da ti da potvrdu na kojoj jasno piše da si bio pripadnik specijalne jedinice policije (bitno da je to u vrijeme Domovinskog rata). Članak 17.ZOPHBDR je jasan i kaže. Polazni faktor 1,85 kod izračuna, – invalidske mirovine hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata sa statusom HRVI, pripadnika gardijske postrojbe i specijalne policije u vrijeme Domovinskog rata. Dakle, u članku se nigdje ne spominje i govori o razlici djelatnog i pričuvnog pripadnika specijalne policije. Bio si pripadnik SJP i to je činjenica.
  5. Najbolje nazovi Ministarstvo i pitaj, bolje nego nagađati.
  6. Duro ti je rekao sve u prvoj rečenici. Nema potrebe za daljnjom patnjom!
  7. Ovo je točno, i mirovina je mala upravo zbog mirovinskog faktora.
  8. Za Ivana bi stvarnost trebala biti 3200kn.
  9. Čovjek nije pitao i tražio jel može zasnovati radni odnos, nego se njegovo pitanje odnosi na ugovor o djelu (honorarno), što je različito od ugovora o radu. Ugovor o djelu može sklopiti. Već je netko postao linkove, pa ih ja ponavljam: link-opća-ugovor o djelu HZMO-Najčešća pitanja-strana 3 Dakle, ugovor o radu ne, a ugovor o djelu da.
  10. E ovo htjedoh i ja reći. Ako mu treba provstupanjska u svezi HRVI, a ne HZMO, ovo je bio broj za Zagreb 01/365-0012 , možda se nije promjenio.
  11. Vidit ćeš kad dobiješ rješenje. Uzet će ti jedino porez od te svote, ali na kraju godine imaš pravo na povrat. Pozdrav!
  12. Po ovim podacima koje si dao mirovina će ti biti 6.963,00 kn . (ne'š sitno lipa). Kad ćeš dobiti rješenje to nebi prognozirao.
  13. Mislio sam da je to riješeno,ali ajde da ponovimo. Ti ćeš biti preveden s datumom novog ZOPHBDR, dakle 1.1.2005.g. s pripadajućim osnovicama za tu godinu. Nadalje se usklađuje samo AVM, osnovice za čin i prosječnu god.bruto plaću se ne mjenjaju. Dakle u izračunu za svako polugodište od 2005.g. do danas trebaš povećavati AVM i onda izračunati razliku.
  14. tragac, ti vjerojatno nisi uzeo u obzir datum nastanka invalidnosi i datum navršenih 55.g života, a točno će znati kad dobije rješenje to je sigurno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija