Jump to content

navodni_otac

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Imam novosti, pokrenula je postupak i "uskoro će me kontaktirati sa Suda ili Centra za socijalnu skrb radi zahtjeva za ishodovanje Rješenja o alimentaciji i njenom iznosu...koji je u procesu rješavanja." - tako mi je napisala u mailu. Ja na njene mailove ne odgovaram. Prijavila je moju adresu u Zagrebu. 1. Što ovo sve točno znači za mene? 2. Što je s pravilima o dostavi u ovom konkretnom slučaju? 3. Postavlja li se meni odvjetnik ex offo, trebam li angažirati svojega? Troškovi? 4. Plaćam li alimentaciju za vrijeme ovog postupka? 5. Koje mogućnosti imam na raspolaganju? 6. Odgovorite i ono što sam propustio pitati Molim sve koji imaju konkretan prijedlog da mi se obrate privatnom porukom. Hvala.
  2. Opet imate pravo, moram se puno bolje zaštititi. Dosadašnji stav me i doveo u situaciju u kojoj jesam. Pogledat ću u detalje kako mogu realizirati Vaše preporuke. hvala
  3. Hvala na informaciji, Zara. Dobro, velim... nije cilj uskratiti dijete za alimentaciju, nego se malo zaštititi. To je sve. Razumijem da to navodite kao mogućnost i odmah navodite moralnu upitnost. Sve jasno. Hvala.
  4. g. Corruptionbuster, Hvala Vam na odgovoru, totalno ste mi izmijenili percepciju sa "0" pasusom. Imate potpuno pravo. Baš... životno mudro. Bravo! Nek nije bila alimentacija, nek je bila, nek bude kak hoće. Potpuno je svejedno. Ak tužiju, bumo se dokazivali; ako ne - bolje svima. Prioritet je maloga zadržati u dobroj pameti i zdravlju. Baš ste me dobro prekobicnuli Hvala Vam na svim savjetima, ako zatrebaju - tu su.
  5. Nema sudske odluke. Nije bilo tužbe. Moguće je da je u pripremi.
  6. Ako znate nešto što ja ne znam, slobodno mi pošaljite privatnu poruku. Ne morate objavljivati. Hvala.
  7. g. Coruptionbuster, Puno Vam hvala na odgovoru. Grtal'ce se pazim po službenoj dužnosti, a malome sam rekao da ću ga pozvati kad stvorim uvjete. To je bilo prije nego je postao strašno bezobrazan. Naravno, podržavam njegovo daljnje školovanje i sigurno će studirati nakon gimnazije. Jasno je da ću to financirati. 1. Dakle, sve što sam plaćao nije alimentacija?? Ja sam na uplatnicama pisao "Alimentacija za npr. prosinac" To znači da me može tužiti za 5 godina unatrag?? Ako nema pisanog sporazuma sve je bio poklon? Ozbiljno? 2. Nisam platio alimentaciju za siječanj jer nemam i već je uzbuna. Što da radim po tom pitanju? Koje su mi opcije? 3. Rekli ste: "U slucaju da vas majka djeteta tuzi kako zakonski zastupnik vseg sina tada bi ste alimentaciju placali od dana te tuzbe naravno ako je sud dosudi" - kako mislite AKO je sud dosudi? I koliko to sve može trajati i koštati? 4. Mogu li ja nju tužiti zbog prevare i/ili uznemiravanja? Hvala.
  8. Molim stručan savjet U Zagrebu imam sina (17 god) kojeg uzdržavam. Kao nezaposleni roditelj, plaćam 1300 kn alimentacije krajem mjeseca za tekući mjesec. Plaćam uredno. Kontakt s djetetom postoji, ali je loš. Dijete ne osjeća nikakvu povezanost sa mnom. Sa djetetovom majkom ne održavam kontakt zadnjih osam mjeseci. Prijetnje tužbom, provokativne i uvredljive poruke i slične tehnike su njen standardni arsenal. Zato nam je kontakt na pauzi. Dijete je usvojilo majčinu retoriku, pristojan je samo kad hoće još novaca. Imam naznake da majka djeteta pokušava pokrenuti postupak protiv mene, vjerojatno za povećanje iznosa uzdržavanja. Za trudnoću nisam znao. Nakon šoka u bolnici, dijete sam priznao bez utvrđivanja očinstva. Sa djetetom sam u kontaktu od rođenja. Nismo živjeli zajedno, susreti su bili prema mogućnostima s obzirom na udaljenost i financije. Djetetova majka se udala i ima još jedno dijete s mužem. Nemamo presude ni odluke, susrete i financije smo uređivali sporazumno. Naravno, za većinu uplata imam dokaz. Uvijek sam plaćao i polovicu izleta, školskog pribora, odjeće za školu, sportsku opremu, bonove za mobitel i slično povrh dogovorenih iznosa. I jasno, tu su bili pokloni za rođendane, Božiće i slično. Druženja sa mnom i sa djedom i bakom su bila dogovarana unaprijed. Nakon diplome nisam mogao naći posao u struci. Četiri godine sam radio sezone na moru kao konobar. U Kanadi sam godinu dana sa turističkim statusom. Bez posla, prihoda, statusa i radne dozvole. Majka djeteta vjerojatno pretpostavlja da odlično zarađujem i cilja na povišenje alimentacije. Zapravo sam u priličnom dugu. I ona i dijete porukama traže još novaca povrh alimentacije (za naočale, maturalac, odjeću itd), kao da ne plaćam ništa, kao da krećemo od 1300. Dok zapravo moja obaveza staje na 1213kn mjesečno (22% prosječne plaće u RH). Molim Vas odgovore na tri specifična pitanja: 1. Može li majka pokrenuti postupak protiv mene ako ne zna moje točno boravište u Kanadi? Zna samo grad. Pod kojim točno uvjetima ona može dići tužbu? Alimentacije su plaćene, kontakt s djetetom postoji, nema osnove za povećanje iznosa. 2. Što ako ne uspijem platiti mjesec dana ili dva mjeseca za redom? 3. Smijem li ne plaćati alimentaciju, nego pitati dijete što mu treba i plaćati njegove troškove putem interneta tih 1300 kn mjesečno? Želim direktno financirati potrebe djeteta. Zato pitam: Mogu li platiti naočale i slično putem interneta i biti siguran da je moja zakonska obaveza izvršena? Ako mogu tako, to bi bilo od velike pomoći. Hvala.
  9. hvala. nisam bio precizan do kraja, pardon. od prestanka braka je prošlo 2 godine prije začeća. nije se potrudila vratiti samo svoje prezime, nego uz njega i dalje nosi prezime od bivšeg muža. i sad kad je roidla, dijete ima njeno i njegovo prezime. a od mene traži priznanje. ...van pameti. mene zanima mogu li svoje priznanje uvjetovati dna testiranjem i svojim prezimenom uz njezino. što je sa troškovima testiranja i koliki su? gdje se po najpovoljnijoj cijeni mogu dobiti pouzani rezultati? što je sa troškovima eventualne parnice za utvrđivanje - ako npr tužim ja nju ili ona mene?
  10. bili smo u vezi, više nismo. ona ima brak iza sebe. rodila je dijete i odredila mu ime i prezime. htio sam da dijete nosi moje prezime, nije pristala. ponudio sam da nosi i njeno i moje, nije pristala. od centra za soc. skrb mi dolazi poziv da priznam dijete. sad vidim da mu je dala svoje i prezime bivšeg muža. jasno, to ne dolazi u obzir - na to ne pristajem. pitanje: kako mogu tražiti i dobiti dna test koji će potvrditi ili isključiti moje očinstvo? ako je dijete moje, kako mogu postići da uz njeno nosi i moje prezime ili samo moje? ako dijete nije moje, koja pravna sredstva imam na raspolaganju? nezaposlen sam i ne mogu financirati testiranja ni troškove sudova, odvjetnika i sl. molim Vas za savjet i pravnu pomoć čim prije, jer je poziv na priznanje određen za sredinu idućeg tjedna. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija