Jump to content

wileda

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, u tijeku ovog stanja u državi, poslodavac je dobio naputak o posebnoj organizaciji radnog vremena. Po tome bih trebala raditi neprekidno 14 dana 12 sati dnevno, a potom 14 dana biti kod kuće. Suprug radi u vlastitom ugostiteljskom objektu cijeli dan kao kuhar (dostava obroka). Ima 5 zaposlenika, ali je on jedini kuhar po struci. Imamo kćerku staru 13 godina, koja u ovom slučaju tijekom navedenog perioda treba ostajati sama. Postoji li neki način po kojem bih ja mogla biti oslobođena tog 12- satnog radnog vremena, obzirom da je kćerka mlt? Hvala
 2. Poštovani, molila bih ukoliko me netko može točno uputiti kako pravilno izračunati točan broj dana godišnjeg odmora tijekom odrađivanja pripravničkog staža. Ugovor o pripravništvu sam sklopila16.09.2019. godine. Prema uputama ( uzevši u obzir dosadašnji radni staž, broj mlt djece, itd. ) voditelj je izračunao kako mi sveukupno pripada 35 radnih dana godišnjeg odmora. U 12. 2019. i 01. 2020. g iskoristila sam razmjeran dio godišnjeg odmora, tj. 6 dana. Nadalje, za razdoblje od 01.01.2020. - 16.09.2020.g voditelj navodi da mi pripada ostatak razmjernog dijela godišnjeg za taj period. Totalno sam zbunjena. Mislila sam da nakon isteka 6 mjeseci neprekidnog rada stičem pravo na puni godišnji, bez obzira što nisam zaposlena na neodređeno. Hvala unaprijed
 3. Pozdrav, u ustanovi socijalne skrbi trenutno odrađujem pripravnički staž kao socijalna radnica. S poslodavcem sam potpisala ugovor na određeno u trajanju od 12 mjeseci i nalazim se na polovini odrađenog staža. Ukazuje mi se prilika za zasnivanje radnog odnosa sa drugim poslodavcem koji nije u sustavu socijalne skrbi, ali je za radno mjesto dovoljna moja obrazovna kvalifikacija. Interesira me postoje li situacije u kojima je moguće skratiti period odrađivanja staža i steći uvjete za polaganje stručnog ispita?
 4. Može li odjetnik samostalno izvršiti procjenu nekretnine (bez procjenitelja),budući da je dogovorena isplata njegove usluge u postotku od vrijednosti nekretnine?
 5. kao njegovateljica radim u ustanovi sa psihički oboljelim korisnicima,ravnatelj zahtjeva i odobrava da jedna osoba radi noćnu smjenu (na oko 90 korisnika,pola pokretnih,pola nepokretnih),bez pristupa ambulanti u noćnoj,bez med.kartona o podatcima korisnika koji su neophodni pri intervenciji hmp,u slučajevima kada korisnik padne ostaje ostatak noći na podu budući da ga jedna osoba sama nemože podići ...još je mnogo ovakvih situacija,a najnevjerovatnije je što je njegovateljica pkv djelatnik (osnovna škola + tečaj)i bez edukacije za rad sa psihički bolesnim osobama,znači nestručno osoblje, a sve se to dogadja u državnoj ustanovi pod okriljem ministarstva zdravstva i socijalne skrbi,napominjem da je izuzetno teško,psihički i fizički odraditi noćnu smjenu u takvim (ne)uvjetima,molim nekoga tko mi može dati savjet gdje da se obratimo (u zakonima ne nalazim konkretne odgovore)
×
×
 • Napravi novi...