Jump to content

kasikara

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jučer položio! Moji dojmovi o komisiji: Hanžeković(GP,Trgovačko)-jedan jako ugodan čovjek, smiren i pun strpljenja...ispituje sporo i dugo...ispred sebe ima svoj mali laptopić iz kojeg čita zakone...sve u svemu odličan! Medančić(GPP)-odličan, ne traži puno ali postavlja puno podpitanja i zahtjeva samo koncizne odgovore.treba samo znati povezivati.pita logično.nakon svake grupe predmeta izađe na hodnik i bodri kandidate ocjena izvrstan! Garačić(KP,KPP)- izuzetno zahtjevna ali nadasve korektna i poštena.treba znati njezinu skriptu. pita puno na primjerima i jaaaako voli sudsku praksu.o svakom pitanju treba reći po par rečenica.nikakve nabrajalice.to je ne zanima.kad dobijete institut nešto malo kažete i ona počne s primjerima.treba dobro povezivati.barata strašnim znanjem!ocjena odličan! Turkalj(Radno, Upravno)- dvije rečenice o svakom pitanju.on postavi još jedno podpitanje i to je to.traje 10 minuta.odličan! Slavica Marić Okičić(Ustav, Org., EU)- o svakom pitanju dvije rečenice.postavi još jedno do dva podpitanja i to je to.treba uzet u obzir da je to bila zadnja grupa i da nam je koncentracija već bila nikakva.uglavnom draga i pomaže.
  2. položio danas!!!garačićka iz kaznenog.izuzetno zahtjevna ali poštena...voli malo "spustiti" kandidata na zemlju.od pitanja koje sam vukao sva su ovdje na popisu osim iz kaznenog gdje sam izvukao sudionike i kažnjavanje sudionika i supočinitelje.razdvojili su ta dva pitanja.to je to.uglavnom jedno isrcpljujuće iskustvo.na zadnjoj grupi više ne znaš kako se zoveš.sretno svima!!
  3. Ma ja sam bio na Ministarstvu slušati ispit i zamolio pravosudnog policajca da mi kaže. Oni to ne bi smjeli govoriti ali ako ih lijepo zamolite kažu. Opet ponavljam, komisija je vrlo često podložna promjenama i zapravo možemo biti sigurni tek dva dana prije ispita koja nam je komisija osim predsjednika koji je uvijek stalan član. Što se tiče ispitivanja, kartice se vuku, kandidat kaže koliko zna ali svaki ispitivač će postaviti bar po jedno podpitanje.
  4. Međutim, isto tako sam čuo da su sastavi komisije podložni promjenama što znači da nam osim Marijana Hanžekovića ostali možda neće biti isti. Znači tek par dana prije bi trebali sa sigurnošću znati tko nam je zasigurno u komisiji. Dok je ispit bio organiziran po starom sistemu komisija se znala promijeniti dan prije ispita tako da ništa još nije sigurno. Ali zasigurno treba naučit kazneno odlično ukoliko sutkinja Garačić bude ispitivala!
  5. Ostatak komisije su Garačić i i Medančić iz GPP-a. Ostale nisam zapamtio!
  6. Usmeni mi je 16.12. na Upravnom. Predsjednik komisije mi je Marijan Hanžeković. Obzirom da dotični prvi put uopće ispituje kandidate na usmenom dijelu pravosudnog ispita molio bih kolege i kolegice ukoliko ih prije navedenog datuma bude ispitivao istoimeni da podijele dojmove o ispitivaču. Prvenstveno mislim na pitanja iz trgovačkog prava jer ne bi htio ulaziti u dubioze kod tih pitanja a znam da je Marijan Hanžeković "stručnjak" u trgovačkom pravu pa da ne bi ulazio u detalje. Hvala unaprijed i sretno svima.
  7. Ne trebaš znati definicije tih kaznenoh djela. Na ispitu dobiješ zakonski tekst ispred sebe. Ono što trebaš znati je kakvo je to KD, način počinjenja, da li je pokušaj kažnjiv, da li se goni po službenoj dužnosti ili po privatnoj tužbi i tome sl. Trebaš znati i koji su kvalificirani i privilegirani oblici tih djela kao npr. kod ubojstva ili tjelesne ozljede. Definicije nemoj slučajno učiti jer će ti to oduzeti vremena a nitko te to neće pitati jer na kraju krajeva dobiješ zakonski tekst ispred sebe.
  8. Nije uveden drugi raspored.točno je ovakav kako si ti napisao. Na zadnjem roku je prva grupa pitanja bila Ustav, Org., Eu tako da to sad ide na zadnje mjesto. Nešto slično kao kod prethodnog i potonjeg vlasništva. Inače, zvao sam ministarstvo jučer jer više nisam izdržao pa su mi rekli da ovaj tjedan ništa od rezultata jer da se puno toga još nije vratilo(pretpostavljam s VSRH) pa da očekujemo tijekom sljedećeg tjedna dakle srijeda, četvrtak ili petak. Tko će više znati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija