Jump to content

hr-purger

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pitam za konkretan savijet. Što mogu poduzeti odnosno da li postoje realne šanse ugovor kao takav pobiti? Ja sam vjerovao JB kao takvom ! Izgleda da sam napravio veliku glupost. Tko mi može pomoći? Hala Vam na strpljenju ! Pozdrav !
  2. Moje pitanje, javni bilježnik sastavio je ugovor o prodaji nekretnina 2015.g. Kupac je prilikom zaključenja i potpisa Ugovora isplatio prodavateljici dio prodajne cijene - kaparu. Preostali iznos prodajne cijene kupac se obavezuje isplatiti prodavateljici kada ista izvrši upis brisanja tereta uknjiženog na nekretninama upisanih u zk.ul.br. k.o. Rok za izvršenje obveze brisanje tereta 6 godina. U slučaju da prodavateljica u roku od šest godina ne izvrši upis brisanja svih tereta tada je dužna vratiti kupcu kaparu, a kupac je dužan predati nekretnine prodavateljici. Kupac je u međuvremenu ustanovio prevaru, prodavateljica je kupcu pri prezentiranju nekretnina stvarnu među nekretnina izmislila, stvarna kvadratura nekretnine ja daleko manja. Po reklamaciji kupca prodavateljica pristaje na poništavanje ugovora ali nema sredstva na vraćanje kapare. Sada je promijenila mišljenje i opoziva se na ugovor. Pitam, da li sam obvezan kao kupac ispuniti ugovor o prodaji nekretnina. Kupac je platio porez na promet nekretnina. Kupac nije koristio nekretninu - kuću, nije dobio kljućeve , kupac je održavao samo zelenu površinu nekretnina na svoj račun. Prodavateljica još uvijek ima svoje stvari u kući. Da li moram ćekati šest godina da bi dobio svoj novac - kaparu natrag ? Što mi predlažete da se poduzme za pozitivnim rezultatima ? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru !
  3. Pitam, da li postoji zakonom određeno vrijeme riješavanje predmeta upućeno Županjskom sudu, odnosno da li opterećenje brojnih spisa kod Županjskog suda godinama smije i može potrajati ?
  4. hallo Matrix76,pravo je uknjiženo,radi se o 85.godišnjoj osobi,radikalno postupanje prema istoj nije humano, kažu ljudi ?
  5. 85.godišnja primateljica dosm.udzd. ne dozvoljava davateljici dosm.uzd.saniranje kuće (kao korisnik tog prostora).Ista izbjegava radove- opravdava,starost,bolest,stres. Kuća propada i troškovi rastu.Pravo na saniranje moje nekretnine postoji ali kako to pravo dobiti ? primateljica ne prihvaća nikakove opcije, da bi se radovi bez problema mogli napraviti. Na privremeni odlazak u hotel, dom, kod familije odbija.Negativan utjecaj drugih postoji,u pitanju je zavidnost i osveta (popušio si, popušit ćeš još više) dotrajalost kuće. Koja opcija osim izdavanja privremene mjere realno postoji. Unaprijed se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija