Jump to content

kraljevicivana

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovorima! situacija je bila slijedeća-otac je darovnim ugovorom dobio stan, ali je u darovnom ugovoru bilo naznačeno da stanodavac ima pravo doživotnog korištenja stana. kad je otac darovnim ugovorom prebacio stan na mene stanodavac je pokrenuo tužbu tražeći nekretninu natrag. otac je platio porez a ja sam dobila oslobođenje. sud je vratio vlasništvo mome ocu. presuda je bila prije nekih mjesec dana. stan je bio 56 kvadrata s time da uz supruga imam 2 djece. kupili smo zemljište na kojem smo sagradili kuću te smo tražili oslobođenje od poreza koje nam je odbijeno. pisali smo žalbu već dva puta jer je cijela situacija oko stana bila na sudu i sada kad je presuda donesena dobili smo i novo rješenje da moramo platiti porez. u rješenju piše da se ne možemo više žaliti nego podići tužbu. porez je 14000kn. hvala
  2. Ako netko ima kakav dobar savjet dobro bi nam došao. Situacija je slijedeća: darovnim ugovorom dobila sam stan od svog oca. Pošto mi je bila prva nekretnina dobila sam oslobođenje od poreza. nikada nisam prijavila prebivalište na tu adresu! spletom raznoraznih okolnosti sud mi je oduzeo imovinu(taj stan). Poslije udaje kupujem zemljište sa suprugom na kojem gradimo kuću i tražimo oslobođenje od poreza koje nam odbijaju. da li imam pravo na oslobođenje s obzirom da mi je prvu nekretninu oduzeo sud ili možda da predamo zahtjev za obnovu postupka??? dobrodošle su i preporuke za odvjetnika koji bi se kužio u ovo tj.porezno pravo!!!
  3. Jedno pitanje za one koji su upućeni: da li se može raskinuti darovni ugovor potpisan 2005. godine sa mogućnošću doživotnog uživanja darodavatelja na temelju toga što ugovor nije napisan u formi javnobilježničkog akta? nismo ušli u posjed nekretnine zbog kaznenih djela od strane darodavatelja (napad nožem, prijetnje smrću...) bojeći se za vlastiti život! u ugovoru je navedeno da, citiram: "darodavatelj se odriče prava poricanja ovog darovanja iz bilo kojeg razloga i osnova predviđenih Zakonu" Da li se može pozvati na to da je prošlo više od tri godine od dana potpisivanja tog ugovora?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija