Jump to content

njuco

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Nažalost za vrijeme bolovanja poslodavac može dati radniku iz.otkaz,obavezno se savjetovati s pravnikom za daljnje korake.ZZP itd.
  2. Ako ste ostali raditi nakon 19.12, smatrajte da ste zasnovali radni odnos.
  3. Budite jako oprezni s ovom situacijom.Na radnom sudu u Zagrebu je radi slične situacije puno radnika izgubilo radni spor,budući da je kompanija moćna i "potrudila" se "uvjeriti" su dkinju da je ona u pravu! Dakle, ništa materijalni dokazi,sud ima pravo na slobodnu procjenu dokaza,a to je onda volja suca.
  4. Bježite što dalje,sud vam neće pomoći(oni su jači)sve što možete očekivati su veliki troškovi.Osobno iskustvo!
  5. Nemojte da vam otpremnina ide na vaš t.račun odmah će je zaplijeniti,a oprezivanje otpremnine, mislim da nebi trebalo biti,ali ipak uguglajte.
  6. Hm,voljela bih da je tako,no moje iskustvo sa sudom je vrlo loše,jer sud štiti jačega (onoga tko ima više kondicije u svakom pogledu) zato preporučam ne "talasati" jer, što je dozvoljeno Bogovima nije volovima,sve ostalo je demagogija!
  7. godišnji vam mora isplatiti ako ga niste iskoristili,što se tiče regresa to morate provjeriti u internim pravilima.
  8. Nažalost,poznata mi je situacija (moćni poslodavac)gdje je radnik zbog lošeg općeg stanja otišao na BO,dostavio doznake i spec.nalaz sutradan ujutro poslodavcu,koji je smislo "žnjuru" da radnik laže i da je on izgubio u radnika povjerenje. To sudovi uzimaju u obzir i radnik gubi parnicu,zato OPREZ!
  9. imate sve uvjete da na svoju poreznu karticu prijavite sve članove svoje obitelji jer ih uzdržavate, i onda su vam veće olakšice i veća plaća,ako ste iz nekog područja od posebne dr.skrbi imati ćete pravo na povrat poreza. Sve ovo vam je morata kazati i porezna referentica,ali oni još neznaju da su servis građanima,do kada?
  10. dakle,prema zakonu to nije zabranjeno,no internim pravilnikom ovo može biti drugačije reguliranao,pa treba provjeriti.
  11. Hitno mi je ,pa molim ako netko znade da mi odgovori. Naime u Javnoj vatrogasnoj postrojbi istekao je ugovor dosadašnjem voditelju postrojbe. Mora se napraviti reizbor,ali natječaj nije raspisan,komu prijaviti nepravilnosti i u kojem roku. Napominjem da su interna tjela zadužena za ovu problematiku,potpuno nezainteresirana za rješavanja problema iako postoji statut. hvala unaprijed
  12. Molila bih odgovor na pitanje,ako se u prvostupanjskom sudu iznosila obrana,ali se nisu podnijeli dokumenti/dokazi o istomu (nitko ih nije niti tražio),hoće li ih Županisjski sud uzeti u obzir ako su priloženi uz Žalbu. Hvala
  13. Uzmite OTPREMNINU (dok još možete) i odite u mirovinu,moja poznanica je pokušala "ispregovarati",dobila Izvanredni otkaz,i tužila jer nije ništa napravila. Direktor je svojim vezama došao i do suca,i tako to za radnika sve najgore!
  14. kako si rijesio,odnosno da li si se vratio na posao i kako.
  15. prijavi poslodavca radnoj inspekciji,pa ćeš vidjeti razvoj situacije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija