Jump to content

bersis

Korisnik
 • Broj objava

  58
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je bersis objavio

 1. Dobar dan, radi odvoza smjeca sam potpisao ugovor sa Komonalnom koji su duzni meni predati spremnike za papir, plastiku i mjesano smece. Do danas nisam dobio spremnike niti znaju kad cu ih dobiti. Ipak placam svaki mjesec minimalno 79kn za 1x odvoz/tjedan za spreminke koje ne postoje. Smece bacam u mjesani spremnik koji se nalazi na cesti. Sad se pitam, dali moram uopce placati dok nisam dobio spremnike? Hvala na odgovr.
 2. To znači ako nebi mogao pretvoriti cijeli kat u apartman tu je kraj za mene kao iznajmljivač? Nema mogućnost za odstupanja od uvjeta niti iznimaka? Trenutno nemogu ni reč dali je moguće pretvoriti sobe u apartman. To bi morao procjeniti arhitekt ili građevinski savjetnik.
 3. Dobar dan, Moji obitelji imaju kuću koju bi htjeli iznajmljivati turistima kao sobe (ukupno 3 sobe (svaka po 10m2) preko od sobe se nalazi 1 WC i 1 kupaonica, svje ma istom katu). Dokumenti su sve u redu (kuća je prije 1962 izgrađena). Kuća nije zaštićeno kulturno dobro ali smještena je unutar kulturno-povijesne cjeline. Sad su bili djelatnici ureda za kategorizaciju. Kažu da nije moguće iznajmljivanje soba pošto sobe nemaju min 15m2 i svaka soba treba imati svoju kupaonicu. Tako ćemo dobiti negativno rješenje za kategoriju. Moguce bi bio apartman ako se namjesti i izgradi.
 4. Pravo vlasništva nekretnine povlačenje tužbe pravomoćna 5.8.19
 5. Dobar dan, na nekretnini ima zabiljezba spora koji je ukinut. Nema vise nista od tog spora. Mogu sa resenjem na zk odjel radi brisanje zabiljezbe spora sa rjesenjem ili moram predati zahtjev za brisanje. Ima obrazac za brisanje zabiljezba spora koji mogu koristiti (bez odvjetnika)? Hvala na pomoc!
 6. Dobar dan, zivim u Njemackoj ali odavno obitelji imaju nekretninu u RH koju trenutno iznajmljujem turistima. Placam porez na dohodak u RH. Stalni boravak je u Njemackoj. Nalazim se maksimalno 2,5 mjeseca u RH za vrijeme sezone. Gdje trebam placati porez? U RH ili u Njemackoj? Za mene bi to bilo jos interesantno kad mi dodze neki inspektor i pravi problema kao ne sme ovo treba ovako ili onako... itd. Hvala na odgovor. bersis
 7. Dobar dan, tuzitelj je odustao o tuzbe i predao povlacenje tuzbe te je spor ukinut. Uz tuzbu je predao zahtjev za zabiljezbu spora koja je upisana u zk. Kako se ta zabiljezba brise? Citam u forum kako moze stranka koja je predala zahtjev isto brisati zabiljezbu. Ja ne mogu predati zahtjev radi brisanje zabiljezbe? Ili ce to sud automatski predati brisanje zato sto je predmet ukinut i tuzitelj bio dao zahtjev u tuzbi? Hvala na pomoc!
 8. Pogrešio sam. Do 300000kn ne plaćam porez na dohodak.
 9. Dobar dan, baš se informiram radi iznajmljivanja kuće za odmor kao privatni iznajmljivač. Ima mnogih stranica na webu te nije lako razumjeti te pišu ili objašnjenje je komplicirano te iz 2016 ili 2017 godine. Može mi netko obnasniti dali sam dobro razumjeo za stanje 2019 godine: - kao privatni iznajmljivac do 300000kn prihoda ne plaćam PDV zato što plaćam paušalno porez? - ipak trebam nabaviti PDV-ID ako je prihod ispod 300000kn? - PDV-ID kod Airbnb nije potrebno upisati pošto rade u SAD? - PDV-ID moram upisati kod naprimjer Booking.com pošto rade u EU? Sad se u
 10. super hvala kako ide dalje sa kamatom? vidim da se menja i trenutno je do danas 01.07.2018 - 21.02.2019 7.999,50 236 6,82% 352,75 2.791,89 10.791,39 mislim koliko se posto menja i do kad trenutno je 6,82%
 11. Dobar dan, dobio sam jedan predmet pa u presudi pise da tuzenik placa zateznu kamatu na trosak predmeta po ZOO. Zatezna kamata se racuna od 28.11.14. Kolika je kamata i kako se racuna? hvala na pomoc.
 12. Dobar dan, koliko znam moze stranka predati zahtjev za sudjenje u razumnom roku koji predaje opcinskom sud koji salje na zupanijski sud. Tacno? Sad se pitam dali je to samo za tuzitelja ili isto za tuzenika. Posto i tuzenik moze imati interes da se neka stvar resi sto pre. Evo imam predmeta koji je predan sudu i ceka se jos mjesec dana ukupno tri godine. Sud nista nije uradio. Samo prima pozurnice i to je sve. Nema sudske radnje. Niti pripremno rociste. Koliko sam se informirao ima tu neki rok o tri godina u kojem sud moze cekati sa radnjom. Tacno? Sto b
 13. Niti prijavila niti odjavila. Dobro hvala!
 14. Koliko razumjem ni jedno niti drugo ako idem po ovome: Ovrsenik dolazi u RH na odmor za 10 dana u svoju nekretninu. Neku godinu niti dolazi. Niti jedno niti drugo nije "trajno" ili dulje od tri mjeseca sta se tice boravista. Nije moguce da sud utvrdi da ovrsenik/ duznik ima dug? Tako bi mogao pokrenuti ovrhu preko EU-zakona u Njemackoj?
 15. Ovrsenik ima adresu u RH koju koristi nekih 10 dana za odmor. Inace zivi u Njemackoj. Kako to mislite? Spis ide na sud u RH radi kakve odluke?
 16. Dobar dan, postoji dug prema odvjetniku, stranka zivi u Njemackoj (stalni boravak), stranka ima nekretninu u RH a odvjetnik zeli pokrenuti ovrhu protiv stranke. Ako dobro razumjem je to sta odvjetnik trazi novcano potrazivanje. Kojem sudu/ drzavi se mora odvjetnik obratiti? Dali moze odvjetnik pokrenuti ovrhu na nekretninu u RH ili se mora preko nekog EU-zakona obratiti sudu u Njemackoj radi stalnog boravka stranke? Hvala na odgovor.
 17. Dobar dan, nikad nisam dao kucu na najam ali me sad neka firma pitala dali bi dao na najam dok se zavrsi neki projekat. Treba smestaj za radnike i zaposleni drugih osoba od te firme. Posto nemam iskustvo bi Vas zamolio da mi netko pise na sto bi trebao paziti ili dali imate dobar obrazac za najam. Mislio sam ako bude doslo do najam trebalo bi - ugovor za periodu od prilike 1 godina - navesti sta se nalazi u kuci kao namestaj - cijena za na najam + rezija (struja, voda) - treba neka osiguranja? - placanje unaprijed najam za 3 mjeseca kao osiguranje koje bi zadrzao n
 18. To bi i mene zanimalo saznati. Pogotovo ako vlasnik nekretnine - zivi u EU (ne u RH) - nije drzavljanin RH - zeli izdati sobe preko Airbnb - nije u PDV sustavu - prijavljen u RH i ima OIB. Nesto sam citao da se treba registrirati i dobiti broj koji se upise kod Airbnb (ili booking.com). Sa tim brojem moze se placati obracunati porez. To je valjda taj broj za PDV? Kako se moze dobiti sve te brojeve i sta treba da bi bilo legalno izdati ponekad sobe preko Airbnb ili booking.com? Hvala na pomoc.
 19. Dobar dan, ako postoji drvo u vrtu. tko odgovara ako korijen toliko naraste da predze i digne put za promet? (mislim ako pukne put nesto malo) Tko odgovara ako drvo padne iz vrta na put? (na primjer je drvo toliko naraslo da zemlja vrta nema vise snage drzati drvo) Ako postoji osiguranje za nekretninu sta i gdje bi trebalo biti napisano za te slucajeve? Hvala na odgovor!
 20. Dobar dan, ako je u tuzbi naveden vrijednost predmeta 120000kn a na kraju ispadne vrijednost po sudskom rjesenju ispod 100000kn, sta moze odvjetnik obracunati za svoj rad? 2500kn posto je bilo na pocetku 120000kn kako je odvjetnik naveo u tuzbi ili 1000kn posto je na kraju ispalo da je vrijednost realistictna 60000kn? Hvala na pomoc.
 21. ako bi odvjetnik hteo tuziti. Gdje bi trebao tuziti radi trazbe? Sud u Njemackoj ili RH?
 22. raspitao sam se. tako je kako ste pisali. hvala.
 23. Dobar dan, dali je moguce da stranka predaje opcinskom sudu zahtjev da se predmet rijesi i sud donese odluku? To da sud donese odluku na trenutnim dokazima i stanjem predmeta. Hvala
 24. Pitao sam odvjetnika, pisao mi je da ne zeli odgovoriti na moja pitanja i da cemo rijesiti pitanja ako se vidimo pred sudom. Jedino sta mi je rekao bio je da je dobio punomoc. To mu je bio jedini odgovor kad sam ga pitao.
 25. Dobar dan, kako je to sa nasljedje ako majka ima dug u RH a zivjela je u Njemackoj, nacionalnost je Njemacki, nema niti je imala nikakve imovine u RH a djeca su Njemci i zive u Njemackoj? Koji se to zakon primjeni? Imala je majka neki problem u RH pa je opunomocila odvjetnika. Majka je preminula pre pet mjeseca pa se odvjetnik sad javlja djecama. Obavjestuje djecu da su nasljednici i trebaju platiti njegov trosak koji majka nije njemu platila. Dali je to tako istina da djeca moraju platiti? Sto da radimo? Da opunomocimo odvjetnika da se brine o tome? Hvala na pomo
×
×
 • Napravi novi...