Jump to content

bersis

Korisnik
  • Broj objava

    59
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    bersis je reagirao na Spitfire u Problem kategorizacija soba   
    Gledajući odredbe Pravilnika te Prilog za sobe i studio apartmane djelatnici bi bili u pravu.
    Naime, odredbe koje citirate propisuju
    što prema boldanome znaći da soba (pod pretpostavkom da govorimo o dvokrevetnoj) svejedno mora imati kupaonicu i minimalnu površinu 14,5-15,5 m2 prema odredbama o sastavu i površini modula sobe.
    Nadalje, odredba
    samo kaže da se ne moraju zadovoljavati određeni uvjeti iz Priloga a to su npr., da ne mora imati dodatni pokrivač po osobi ili grijanje sobe/kupaonice. Dakle, ta odredba se ne može shvatiti kao da se ne moraju zadovoljiti ostali propisani uvjeti među kojima su sastav i površina modula sobe.
  2. Hvala
    bersis je reagirao na Matrix u Brisanje zabiljezbe spora nekretnina   
    Prijedlog z. k. uredu za brisanje zabilježbe spora, obzirom da parnica više ne postoji. Uz prijedlog predočite pravomoćnu odluku o povlaćenju tužbe. 
  3. Hvala
    bersis je reagirao na Borbena7 u Brisanje zabiljezbe spora nekretnina   
    Može više informacija - kakav spor je bio u pitanju, kako je okončan i je li odluka pravomoćna?
  4. Hvala
    bersis je reagirao na Ruby_Danderfluff u Nadleznost za porez   
    Već ste odgovorili da plaćate porez na dohodak od iznajmljivanja u Hrvatskoj. To je porez koji trebate plaćati u Hrvatskoj, pretpostavljam. Druge poreze plaćate po poreznoj rezidentnosti u Njemačkoj.
  5. Hvala
    bersis je reagirao na Borbena7 u Brisanje zabiljezbe spora nakon povlacenje tuzbe   
    Zabilježbu spora briše sud na način da zk odjelu dostavi nalog za brisanje zabilježbe i kao prilog dostavlja im pravomoćnu odluku s kojom je postupak okončan.
  6. Hvala
    bersis je reagirao na Ruby_Danderfluff u Privatni iznajmljivač i PDV   
    Plaćate, ali paušalni porez na dohodak.
  7. Hvala
    bersis je reagirao na Borbena7 u Zatezna kamata troskovi postupka   
    Evo link za izračun
    http://kalkulatori.hr/kalkulator-zateznih-kamata
  8. Hvala
    bersis je reagirao na Borbena7 u Zatezna kamata troskovi postupka   
    Pogledajte čl. 29. Zakona o obveznim odnosima, a koji uređuje zatezne kamate.
  9. Hvala
    bersis je reagirao na Ruby_Danderfluff u Zatezna kamata troskovi postupka   
    Ne trebate se brinuti oko toga kolika je kamata, kalkulatori to obično već imaju ugrađeno, tako da su izračuni obično ispravni.
  10. Hvala
    bersis je reagirao na Željac047 u Cekanje predmeta razumni rok   
    Naravno, jer je i on stranka u postupku i na njega se primjenjuje ZPP i ostali zakoni kao i na tužitelja...da razumni rok je tri godine, kako i navodite,,
  11. Hvala
    bersis je reagirao na Ruby_Danderfluff u Cekanje predmeta razumni rok   
    LINK
    Gore na linku imate detalje o podnošenju zahtjeva, ja Vam mogu reći da po mom mišljenju i tuženik ima pravo da se o njegovom pravu ili obvezi odluči, jasno, kao i tužitelj.
  12. Hvala
    bersis je reagirao na Borbena7 u Ovrha u EU   
    Zakon je jedno, a stvarno stanje je drugo. Znači, pitanje je kako je ta osoba dužnik uredila svoje stanje pri MUP-u vezano za prebivalište i boravište tj. da li se odjavila prije odlaska.
    Ako osoba dužnik nema prebivalište u RH, trenutno se ne može pokrenuti ovrha temeljem vjerodostojne isprave.
  13. Hvala
    bersis je reagirao na Ruby_Danderfluff u Kuca za najam ugovor   
    Bilo gdje na internetu, ako guglate, možete naći ogledni primjerak ugovora o najmu stana, ako se toga pridržavate, nećete pogriješiti. Bilo bi dobro da uzmete polog od barem jedne najamnine i ako najmoprimac hoće dati, bjanko zadužnicu na određeni iznos za slučaj troškova režija i neplaćenih najamnina, no sto postotne garancije da ćete ostvariti prihod nikad nema.
  14. Hvala
    bersis je reagirao na Borbena7 u Ovrha u EU   
    Vrlo je važna razlika, je li ima prebivalište ili boravište u RH?
    Ako nema prebivalište u RH, javni bilježnik nije nadležan i to sud utvrdi svojim rješenjem.
  15. Hvala
    bersis je reagirao na Borbena7 u Ovrha u EU   
    Ukoliko je u pitanju pokretanje ovrhe radi nepodmirenih računa tj. na temelju vjerodostojne isprave, onda ovršni postupak mora pokrenuti preko javnog bilježnika. Ukoliko ovršenik u RH nema prijavljeno prebivalište tada nastaje problem, jer javni bilježnik nije nadležan za postupanje i kao takav spis mora proslijediti sudu na daljnju odluku.
  16. Zbunjen
    bersis je dobio reakciju od marina123456 u Neplacen racun odvjetnika   
    Dobar dan,
    imam jedan racun odvjetnika iz listopada 2012 koji nije placen. Racun ide na oca koji je posebno dao odvjetniku punomoc.
    Radi se o tome da je odvjetnik moga oca i nas ukupno trojica zastupao u jednom predmetu.
    Predmet je trajao dugo. U tom predmetu je odvjetnik predao 10 podneska i pristupio 10 rocista.
    Mi smo na pocetku rekli odvjetniku da nama nije moguce platiti veliki racune. On je rekao da nece biti veliki racun.
    Nikad nije poslao neki racun tek na kraju oko 10000€.
    1/3 nismo platili za oca (to je taj otvoreni racun) posto smatramo da je trosak i racuni mnogo ispali a otac nema novca. Dalje je odvjetnik neke greseke napravio kako se na kraju ustanovilo. Bilo je moguce da sa mnogo manje podneska i rocista zavrsi predmet. Ali je on samo gurao i pricao to mora da se preda, mora ovo da se ceka itd.
    Odvjetnik je nama uvjek pricao da protivnik na kraju mora platiti racune. Tako smo mislili da ce biti novac. Ali je protivnik prijavo inolventnost tako da nismo dobili nikakav novac, zato otac nema mogucnosti platiti od penzije.
    Sto bi mogli uciniti?
    Kad je zastara za taj otvoreni racun?
    Do danas odvjetnik nama salje pamcenje a ne ocu.
    Pozdrav
     
  17. Hvala
    bersis je reagirao na Željac047 u Prekidanje sudskog predmeta   
    Nije moguće, sud, temeljem podnesene tužbe, mora utvrditi sve relevantne činjenice i izvršiti uvid u predložene dokaze, te kad smatra da su se stekli zakonski uvjeti (sve utvrđeno), temeljem istog donosi odluku (presudu)...
    Jedino što se može, ako postoje razlozi za to, od suda zatražiti prekid postupka, ali sud nije obvezatan udovoljiti istom....
  18. Hvala
    bersis je reagirao na Željac047 u Vrijednost predmeta   
    Ako se nije prigovaralo na, u tužbi navedeni, VPS, onda se sve i određuje po istom..
  19. Hvala
    bersis je reagirao na bovu u Nasledjivanje u europskoj uniji i Njemackoj   
    po  HR zakonu prema mjestu prebivališta tuženika.
  20. Hvala
    bersis je reagirao na Željac047 u Neplacen racun odvjetnika   
    Sve u redu, dobro pročitajte i analizirajte sve postove (odgovore) i mogućnosti koje smo ovdje navodili, dobro promislite prije nego što se odlučite što Vam je najbolje činiti, pa onda donesite odluku za koju smatrate da Vam je najadekvatnija kako nebi njemu dali, a sebi izbili "asa" iz rukava...
    Sretno još jednom..!
  21. Hvala
    bersis je reagirao na Željac047 u Neplacen racun odvjetnika   
    Da, upravo tako:
    1. mogućnost....ako je prošlo više od pet (5) godina od pravomoćnog  rješavanja spora, pobijati tražbinu zastarom, te se pozvati na čl. 215. st. 1. Zakona o obveznim odnosima, mogućnost koju sam ja naprijed opisivao i po kojoj je postupano u postupku prilikom donošenja citirane odluke ŽS u Varaždinu..
    2. mogućnost...tražiti od odvjetnika da Vam izda račune za pojedine radnje koje je učinio u postupku, te pobijati tražbine zastarom, kako je to naveo poštovani Matrix citirajući odluku VSRH od 28. travnja 2009. godine...
    .... uglavnom, nemate baš previše mogućnosti i morate sami odlučiti baš kako Vam to navodi i poštovani Matrix, odluka je samo Vaša, sve Vam je naprijed rečeno, samo pripazite da nekom radnjom nebi priznali dug, a on bio u zastari, pa se na istu više nebi mogli pozivati...
    Sretno.!
     
     
  22. Hvala
    bersis je reagirao na Matrix u Neplacen racun odvjetnika   
    a što preporučiti,iznijeli smo vam kako stoje stvari utemeljene u Zakonu i Sudskoj praksi,na vama je da odlučite,platiti ili pobijati tražbinu isticanjem prigovora zastare.
  23. Hvala
    bersis je reagirao na Željac047 u Neplacen racun odvjetnika   
    Da, propusta koji bi išao na njegovu štetu, no mišljenja sam da si to ipak nebi dozvolio, u prilog tome govori ispostava kompletnog računa po završetku postupka i njegove izgovorene riječi "veliki račun", dakle izgovorene riječi u jednini.....jedan "veliki račun", tj. nije imao namjeru za svaku radnju ponaosob izdavati račune, već jedan račun za cijeli postupak po završetku istog, kako je napisao poštovani bersisa, no slažem se, mogućnost pogreške i propusta uvijek postoji, sve je moguće pa i to..
    U tom slučaju bi se, kao početak tijeka zatare, računao dan kad je odvjetnik imao pravo zahtijevati plaćanje, kao što i navodite, u potpunosti se slažem sa Vama poštovani Matrix..
  24. Hvala
    bersis je reagirao na Matrix u Neplacen racun odvjetnika   
    ne sporim,no postoji mogučnost propusta na strani odvjetnika,obzirom da bi u eventualnom sudskom postupku odlučna činjenica za početak tijeka zastare bila kad je odvjetnik imao pravo zahtijevati plaćanje,a ne kad je takvu radnju poduzeo.
     
    moguće
  25. Hvala
    bersis je reagirao na Željac047 u Neplacen racun odvjetnika   
    U potpunosti se slažem sa Vama poštovani Matrix, no da je odvjetnik tražio plaćanje za svaku obavljenu radnju u postupku odmah po obavljanju iste, tada bi i izdao račun odmah po obavljenoj radnji, ovako ipada da je ipak u pitanju bio neki dogovor o kompletnoj naplati po završetku postupka (..Mi smo na pocetku rekli odvjetniku da nama nije moguce platiti veliki racune. On je rekao da nece biti veliki racun..... Nikad nije poslao neki racun tek na kraju oko 10000€...) ili je sam odvjetnik čekao završetak postupka bez obzira na obavljene radnje tijekom postupka..čemu u prilog kazuje i potcrtani citat poštovanog bersisa, te je tada poslao kompletan račun, naravno, razdijeljen u tri dijela (tri zastupane osobe)..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija