Jump to content

Enilon

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Enilon objavio

  1. Znači mogu snimati svoje samo trebam označiti da je pod video nadzorom.
  2. Enilon

    Video nadzor

    Planiram staviti par kamera oko obiteljske kuće, zbog nekih nesuglasica za susjedom i s nekim drugim, stvarima, ali to sad nije bitno. Zanima me što zakon kaže o tome, mogu li snimati zvuk, moram li imati kakvu dozvolu, i smije li kamera imati pregled na ostala područja osim moje kuće? Možete li mi reći stvari koje trebam imati naumu prije postavljanja kamera? Hvala.
  3. Ja ga ignoriram već godinama, i ne mogu to više izdržati. No, ipak hvala na vašim savjetima, još ću probati prikupiti nekih dokaza, ili nešto slično, pa ću razmisliti o tužbi. Hvala.
  4. Ovako, ovo mi je najgori susjed u mom životu i stvarno ne mogu više živjeti pored njega. Taj čovjek uznemirava cijelu moju obitelj, nazivajući nas pogrdnim imenima, provocirajući, i ruga se našim običajima(nismo iz istog područja) smije se u lice baš na naš račun, tako i mojoj djeci( ali ne indirektno, nego kada s nekim priča govori o nama, a mi znamo kome je to upućeno-nama,jer znam o čemu priča, o nekim mojim osobnim stvarima koje on zna o tome, ne priča to samo on nego skoro cijela obitelj, njegovi roditelji, djeca,...) i taj ne indirektni razgovor ga izvlači od policije, jer on se opravdava da je govorio o nekome drugom da to nije bilo upućeno nama, a kada policiji prijavim te uvrede, oni mi kažu "jeli on baš to tebi govorio, jeli ti se obratio tvojim imenom, ja kažem "ne" i gotova priča, ništa od policije,kažu nema tu dokaza da je vama govorio. A kada bi ja isto tako nešto rekao, protiv mene bi odmah našli dokaze i priveli me. On nastoji mene i moju obitelj isprovocirati, a ja i moja obitelj ne možemo slušati svakodnevne ružne riječi na naš račun. Ne možemo hodati oko kuće dok je on ispred svoje jer će odmah doći provokacije s njegove strane a ja njemu ništa ne smijem reći, ne zato što se bojim njega nego policije, jer tako mogu ostati bez posla u kojem trebam biti čist. Također namjerno rano ujutro i navečer popravlja neke stvari oko kuće lupajući tako da ne mogu spavati, i onda preko dana govori dok mene vidi "Uhhh kako sam fino spavao jutros, a i susjedi su tako mogu ti reći" eto jedan primjer koji nije neka teška uvreda. Ali ima drugih težih koje sad tu ne bi nabrajao koje te uznemire, govore ti protiv tvojih preminulih roditelja ružne stvari da ne možeš ostati suzdržan (a moraš!) Te ponekad zna stavljati uvredljive natpise prema našem dvorištu(tj. na 5cm od našeg posjeda). Tu dolazi da se ne smije hodati po njegovom(ali to je njegovo pravo i to nije tema), nego je tema to provociranje i vrijeđanje, ismijavanje na tvoj račun, govoreći ružno protiv tvojih najmilijih i protiv tvojih običaja, ili npr. hrane koja se jede iz moga kraja. Bili smo u dobrim odnosima nekoliko mjeseci, imali smo večere i tako to, i tako smo mi njih nekada u gostili ponudili neke naše specijalitete (zagorske, jer sam iz toga kraja) koje je on kušao i govorio da je super, a sada govori da će tu hranu bacati svinjama da ih oni jedu. I takve slične stvari. Evo molim vas, da mi date neki vaš savjet ili nešto kako bi se pravno mogao ograditi, da dobije neko upozorenje ili nešto, ne želim ići na sud, i tamo biti mjesecima, jer dovodi lažne svjedoke koji lažu, naravno. I nakon suda bi to još bilo gore, to još pogoršalo situaciju.
  5. Zanima me kolika je dozvoljena količina alkohola u krvi da se zadrži u policijskoj postaji, a da nije bilo vožnje automobilom niti ikakvog drugog prekršaja? Možete mi dati članak ili zakon gdje to piše. Hvala.
  6. Jeli moguće da čovjek koji nije vlasnik zemlje tuži nekoga jer je prešao preko "njegove" parcele cca 8 metara?
  7. Imam dva pitanja. E ovako... 1 Živim u ulici koja ima cestu (odnosno imala cestu) širine oko 3 metra,taman za jedno vozilo.No susjed je kupio zemljište preko puta cesta i utvrdilo se da je 1 metar asfalfta ušao u njegov posjed,sada je on izrezao asfalt u tu želi praviti zid.Ja kao i još 5-6 susjeda ne možemo ići s autom moramo ulaziti u susjedova dvorišta kako bih prošli. I kada on napravi zid tu će biti toliko mali prostor da kada bih trebali vatrogasci doći da ne bih mogli ući. Evo mala skica: može li se ovo raditi?!?!da napomenem to nije njegova zemlja nego on to samo kaže...to mu je neki čovjek dao da napravi zid,i nema građevinsku dozvolu,nije nikoga pitao smije li to raditi,i planira zid od 1.60 m
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija