Jump to content

kameni

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru! S takvom osobnom iskaznicom za strance, odnosno putnom ispravom, osoba može putovati u sve zemlje bez vize u koje mogu putovati državljani RH?
  2. Da..... to se tek sve treba dogoditi... dakle, prvo 5 godina.... Dobivaju li stranci nekakvu privremenu osobnu iskaznicu/putovnicu?
  3. Hvala! S obzirom da nisam pravne struke, pitam još mrvicu... Dakle, članak 10 kaže da ne treba ispunjavati one stavke od 1 do 4? Ne treba 5 godina imati prebivalište u RH, ne treba poznavati jezik i pismo, ne treba otpust iz drugog državljanstva? Treba samo ponašanjem pokazati da poštuje kulturu i običaje RH? Odobrenje za trajno nastanjenje na području RH je nešto što je problematično ili nešto što ide lako? Postoje li kakvi uvjeti?
  4. Molio bih nekog da me uputi na zakon u kojem bih mogao pročitati detalje o pitanju iz naslova. Konkretno me zanima koje uvjete mora steći stranac koji je sklopio brak s osobom iz RH da bi dobio državljanstvo RH. Ako je netko voljan napisati nekoliko natuknica o tome, bio bih zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...