Jump to content

komi

Korisnik
  • Broj objava

    41
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je komi objavio

  1. Izvadite rodni list a zatim tražite domovnicu.
  2. Može,jedino mora biti zatvoreno bolovanje,dogovorite sa doktorom zatvaranje na dva dana i opet otvori bolovanje kad dođe na burzu.
  3. Ono povoljnije za radnika.
  4. Poštovani, trebali ste gledati što kupujete,ali ako nema građ. niti u arhivu u općini, onda ćete je morati ishodovati i zbog drugih stvari.U elektri tražite koliki je dug starog vlasnika,možda manji od priključenja pa onda platite i tražite da vrate brojilo, tek onda prijenos na Vas koji ne košta.
  5. Nemožete to ovako riješiti nađite odvjetnika tu je potrebno više papira.
  6. Poštovani, treba u gruntovnici provjeriti na temelju kojeg papira je upisano poslednje stanje vlasništva,pa ako nije a sigurno nije to ostavinsko rj. onda njegovu pravomoćnost ovjeriti u sudu i predati u gruntovnicu da se upiše na mamu sve.
  7. Poštovani, najbolje je prenijeti vlasništvo vikendice ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju,naravno ako se vodi samo na mami,sa njom se sklopi ugovor,ovjeri kod j. biljež.,tada nema nužnog dijela.
  8. Ako ste odjavljivali vozilo ima u mupu ili tražite u mupu te papire a da dokažete da ste kupili auto od tog koji je umro,znate gdje ste ovjerili ugovor i tamo tražite presliku ugovora j bilježnik ili u poreznoj kad ste plaćali porez mora biti ugovor.
  9. Poštovani, imam sličan slučaj i iz prve ruke da odgovorim,nećete uspjeti,jedino predajte prijedlog pa možete biti predbilježeni u zk. Propisi su takvi da svi stranci mogu koji su iz zemlje članice EU,a BiH još uvijek ne može bez suglasnosti ministarstva a oni još nikome koliko ja znam nisu izdali suglasnost. Pokušajte tražiti suglasnost možda ova nova vlada nešto omogući. Sretno! Pozdrav.
  10. Poštovani dobro pročitajte jeli to sporazumni otkaz ili ugovor. Ako je otkaz onda je to nešto drugo a ako je sporazum o prelasku u drugu tvrtku to je uredu.
  11. neka ona normalno radi dok ne dobije nešto pismeno ovako je rekla-kazala,nema komentara.
  12. Oni mogu biti stručniji od ovih koji vam utvrđuju invalidnost ali nisu angažirani za vještačenje za hzmo.Malo kad se dva stručnjaka slože kad imaju različite nalogodavce.
  13. Poštovani, ovo vezano za prijevoz i naknadu je klasično propisano,ali ovo u slučaju premještaja je propisan uvjet po kojem radnik je obvezan prihvatiti raditi na drugom mjestu na koje je premješten, naravno ako nije propisano samim ugovorom nešto oko premještaja na drugo radno mjesto.Ukoliko ste premješteni na drugo radno mjesto, pokušajte od poslodavca zahtjevom tražiti naknadu povećanog troška putovanja koji sad imate.
  14. Ako dobijete pozajmicu onda tužite za sve plaće u bruto iznosu po ugovoru.
  15. Imala bi pravo da joj je prekinut ili istekao porodiljni ali budući da još traje kako će se koristiti pravo na godišnji kad koristi porodiljni nemože dva prava istodobno koristiti jedan mora propasti a bolje god nego porod. jer je on duži.
  16. Vi i sada nemožete dobiti isplatu plaće ako je blokada to se radi na neki lijevi način,možda je bolje sa izvanr. na burzu.Nema veze majka kći svaka je tvrtka za sebe,tako da tu nema puno nade za plaće,naravno ako je pred stečajem ispitajte sve dobro.
  17. Otkazni rok ako vi dajete je 1 mj.možete moliti 15 dana,ali god odmor se ne koristi za vrijeme otkaznog roka može prije i poslije,jedino bi bilo dobro poslije,ako odobre, a da novi poslodavac vas prijavi tek kad ovdje raskinete radni odnos. najjednostavnije je da nakon otkaznog uzmete dokumente i odete a dobit ćete potvrdu o neiskorištenom god odmoru pa ga iskoristite kod novog poslod.
  18. Ako ispunjavate uvjete natječaja prijavite se a ako prođete prekinete ug. na odr i potpišete novi ug na neodr.za to drugo radno mjesto ili lokaciju.To nije ništa neobično samo je fora što smatram da je to za nekog pa je bolje da čuvate to što imate.
  19. Prije isteka ugovora nećete imati 6mj,tako da ništa od toga.
  20. To je u većini servisa, jedino što je možda jeftino za vašeg šefa a to je da tražite da te sate pretvorite u slobodne dane jer je to najbezbolnije,naravno ima i inspekcija ali šta dalje kad šef sazna da ste ga prijavili.
  21. Ako imate neku drugu opciju javnog prijevoza, možda vlak,zamolite da vam plaćaju takvu kartu,a ovaj kolektivni ne znam baš da tako piše,ako možete prepišite taj članak cijeli. Morate znati nešto a to je da zakonom nije propisano da vam poslodavac mora plaćati troškove prijevoza,to se regulira nižim aktima koji se mogu mijenjati ali većinom u korist poslodavca.
  22. Malo pojasnite,otkud da ta osoba zna sve o vama čak i vašeg šefa, tu je nešto pre osobno te se trudite ispravljati u duhu prijateljskih razgovora,nikako oštro jer će nakon određenog vremena šefovi ako su malo zreliji skužiti što su vaše vrijednosti a što se zbiva privatno. Moj savjet bez previše pravdanja,objasnili ste onima kojima trebate i pustite da vremenom oni polove konce,sve će to sjesti na mjesto,mladi ste.
  23. Možda ima netko u tvrtci koji radi te druge skuplje poslove,te vidite jeli radite isto,onda možete sa tim prijedlogom tražiti usklađenje članka ugovora sa čl. kol.ug.a na temelju obavljanja istih poslova.I obavezno pogledajte od kojeg datuma je taj kol koji vi imate,kad se šifre ne slažu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija