Jump to content

komi

Korisnik
 • Broj objava

  41
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Objave koje je komi objavio

 1. Poštovani,

  trebali ste gledati što kupujete,ali ako nema građ. niti u arhivu u općini, onda ćete je morati ishodovati i zbog drugih stvari.U elektri tražite koliki je dug starog vlasnika,možda manji od priključenja pa onda platite i tražite da vrate brojilo, tek onda prijenos na Vas koji ne košta.

 2. Poštovani,

  treba u gruntovnici provjeriti na temelju kojeg papira je upisano poslednje stanje vlasništva,pa ako nije a sigurno nije to ostavinsko rj. onda njegovu pravomoćnost ovjeriti u sudu i predati u gruntovnicu da se upiše na mamu sve.

 3. Ako ste odjavljivali vozilo ima u mupu ili tražite u mupu te papire a da dokažete da ste kupili auto od tog koji je umro,znate gdje ste ovjerili ugovor i tamo tražite presliku ugovora j bilježnik ili u poreznoj kad ste plaćali porez mora biti ugovor.

 4. Poštovani,

  imam sličan slučaj i iz prve ruke da odgovorim,nećete uspjeti,jedino predajte prijedlog pa možete biti predbilježeni u zk.

  Propisi su takvi da svi stranci mogu koji su iz zemlje članice EU,a BiH još uvijek ne može bez suglasnosti ministarstva a oni još nikome koliko ja znam nisu izdali suglasnost.

  Pokušajte tražiti suglasnost možda ova nova vlada nešto omogući.

  Sretno!

  Pozdrav.

 5. Poštovani,

  ovo vezano za prijevoz i naknadu je klasično propisano,ali ovo u slučaju premještaja je propisan uvjet po kojem radnik je obvezan prihvatiti raditi na drugom mjestu na koje je premješten, naravno ako nije propisano samim ugovorom nešto oko premještaja na drugo radno mjesto.Ukoliko ste premješteni na drugo radno mjesto, pokušajte od poslodavca zahtjevom tražiti naknadu povećanog troška putovanja koji sad imate.

 6. Otkazni rok ako vi dajete je 1 mj.možete moliti 15 dana,ali god odmor se ne koristi za vrijeme otkaznog roka može prije i poslije,jedino bi bilo dobro poslije,ako odobre, a da novi poslodavac vas prijavi tek kad ovdje raskinete radni odnos.

  najjednostavnije je da nakon otkaznog uzmete dokumente i odete a dobit ćete potvrdu o neiskorištenom god odmoru pa ga iskoristite kod novog poslod.

 7. Ako imate neku drugu opciju javnog prijevoza, možda vlak,zamolite da vam plaćaju takvu kartu,a ovaj kolektivni ne znam baš da tako piše,ako možete prepišite taj članak cijeli.

  Morate znati nešto a to je da zakonom nije propisano da vam poslodavac mora plaćati troškove prijevoza,to se regulira nižim aktima koji se mogu mijenjati ali većinom u korist poslodavca.

 8. Malo pojasnite,otkud da ta osoba zna sve o vama čak i vašeg šefa, tu je nešto pre osobno te se trudite ispravljati u duhu prijateljskih razgovora,nikako oštro jer će nakon određenog vremena šefovi ako su malo zreliji skužiti što su vaše vrijednosti a što se zbiva privatno.

  Moj savjet bez previše pravdanja,objasnili ste onima kojima trebate i pustite da vremenom oni polove konce,sve će to sjesti na mjesto,mladi ste.

×
×
 • Napravi novi...