Jump to content

skaz2102

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je skaz2102 objavio

  1. Da se malo umijesam, nakon sto me dugo nije bilo... Alimentacija se uglavnom ne odbija izravno s place, barem koliko ja znam iz moje okoline. Moj suprug dobije od firme placu a zatim sam uplacuje na racun bivse (dok se nismo opekli davali smo joj novac na ruke). Samo, u tom slucaju, kada mi podnosimo recimo zahtjev za djecji napravimo i poseban dopis o uplacenim alim., prilozimo kopije uplatnica i to nam umanji ukupni dohodak.
  2. Puno hvala na odgovorima! Mogu li nakon dizanja kaznene prijave tražiti od poslodavca neku odštetu? Tužbom ili na neki drugi način?
  3. Situacija je sljedeća: poslodavac je krivotvorio potpis na Ugovoru o radu kako bi mogao napraviti prijavu tri mjeseca unazad, nakon što je od strane radnika prijavljen inspekciji rada. Što napraviti s tim ugovorom? Prvo prijaviti policiji, a onda podići kaznenu prijavu ili? Molim pomoć!
  4. U poreznoj kažu da ne može jer dijete za koje se plaća al. je uzdržavani član onome s kim živi, a ne onome tko plaća al. Ali, meni je to sumnjivo, još ću ja malo kopati i namjeravam priložiti sve dokaze kako sam priložila i za dječji, pa nek maknu ako im ne treba! Javima ako saznam nešto novo!
  5. Ne znam vise sta da mislim! S obzirom na to kako stvari stoje u našem zakonu, uopće me ne bi čudilo da traže krvnu sliku, zdravstveni karton... i tko zna što sve još...
  6. Nije normalno! Ali puno nenormalnih stvari se u našoj državi smatra normalnima!! Savjet: Nikada!!! Nikada nemojte davati alimentaciju na ruke!! Probali, vidjeli, pa sad plaćamo ponovo što smo davno platili!
  7. Dragi zippo! Nažalost u našoj državi to očito tako funkcionira. Zakon je na strani žene i majke, ali samo one prve! Mi koje smo druge žene i majke muškarceva drugog, trećeg...djeteta očito u ovoj državi trebamo raditi za bivše žene, njihove supruge,zaručnike, ljubavnike ili već... Budite ustrajni! Kako mi se bas nešto više ne da razglabati o toj temi, a od riječi alimentacija me doslovno zaboli mozak, savjetujem vam da pročitate moju objavu "Alimentacija" i objavu agenta "Da li je to ok?" Pozdrav!
  8. Očito će se nerad nagrađivati!! Ja sam odlučno krenula smanjiti alimentaciju jer ispada da pola suprugove plaće odlazi bivšoj, a druga polovica ostaje na nas četvero!! Njezin zaručnik je dao otkaz jer zašto da gospodin radi kada dobiva novac od nas?!! Dakle, krenuh smanjiti alim., ali jedan pravnik me je na nešto upozorio: naime rekao mi je da se ne uzima u obzir samo suprugova plaća nego i moja. Zamračila sam (ionako se djetetu sve kupuje s naše strane, što podrazumijeva i moju plaću)!! Ali, rekla sam dobro, moja je plaća minimalac jer još uvijek nemam diplomu! Međutim, ponovo me savjetovao: kako ja uz svoj minimalac dobivam i proviziju prema napravljenom prometu (a ona to zna) može tražiti da se u primanja uračuna još i ta moja provizija (nije bitno što sam ja ta koja za tu proviziju radi od jutra do sutra). I eto kad sam saznala kako to ide ... ima li svrhe tražiti smanjenje? Vjerujte mi, dođe mi da se i ja razvedem na papirima barem, nagazim muža za dvije alimentacije (barem će moja plaća ostati netaknuta) pa ćemo svi skupa imati više!!
  9. Ovisi koji faks. Neki fakulteti nemaju izvanredan način studiranja (pedagoški, filozofski, umjetnička akademija..). Istina, nisam sigurna kako je to na ekonomiji recimo. Ali ja sam bas ovih dana proucavala pravilnik o studiranju na mom faksu jer sam trenutno s njima u nekim svađama: naplatili su mi dovršenje studija, tj. nisu mi htjeli dati indeks iz referade dok ne platim pa ne bih mogla izaći na zadnji ispit. Međutim, dan nakon što sam platila sam rodila i onda sam slučajno saznala da se u slučaju trudnoće i do 1.god djeteta ne treba platiti produženje, a jučer sam saznala da ne smiju zadržavati indeks u referadi što su meni radili godinama. Sad referentica ide na disciplinsku i tako..možda dobije i otkaz, ali ja novac nazad ne mogu dobiti. No da se ja vratim na rdovno/vanredno. Ja nisam studirala po bolonji i redovno sam davala godine, međutim fakultet se otegao kad sam upisala apsolventsku jer sam počela raditi kako bi zajedno sa sadašnjim suprugom plaćala alimentaciju i radila sve ono o čemu sam pisala u svojim objavama. Ali znam, u slučaju da sam recimo padala god., mogla imati sva prava 10 god. Ovako sam ih imala 6.(kao uredan student). Ali moja sestra studira po bolonji i prvu godinu je pala, ali nije izgubila prava. Za dalje ne znam, ali s obzirom na to da na onome što ona studira isto ne postoji vanredna opcija, mislim da svaku godinu možeš ići dva puta. Osim ako nisu odobrili bezuvjetan upis u višu godinu, što je isto bio jedan od prijedloga. Sve u svemu, ovisi koji faks, pa treba provjeriti u pravilniku fakulteta .
  10. Samo naprijed!!! Sve ih tuži! Kad se samo sjetim koliko moj pastorak dobiva materijalnih stvari, ali i ugodno provedenih trenutaka punih ljubavi od mene kao maćehe, od svog oca, bake, djeda (koji mu niti nije pravi djed), a njegova rođena majka ga malo-malo odbacuje i stalno traži sve više i više stvarno mi je zlo!! Ali ti jadna očito imaš totalno obrnutu situaciju! Sretno!!
  11. Ali evo nova obavijest za sve koji plaćaju alimentaciju, a u drugom braku imaju djecu! Upravo sam to saznala!! Kada tražite dječji doplatak, onda dijete za koje plaćate alimentaciju uvedete u tablicu 6 na obrascu, bez obzira na to što nije član kućanstva. Samo uz obrazac morate priložiti obrazloženje u kojem napišete koliki ste iznos prošle godine uplatili za alimentaciju i na koji broj računa. Tada vam oni taj iznos odbiju od ukupnih prihoda, jer to u pravilu nije vaš prihod, nego prihod djeteta odnosno roditelja s kojim je dijete!! PAŽNJA! Ovo važi samo za osobe kojima se alimentacija ne skida trajnim nalogom u firmi u kojoj rade. Ako se alimentacija naplaćuje automatski od poslodavca, onda firma smanjuje iznos prihoda na platnim listama za iznos alimentacije!
  12. Nažalost tako je!! Toga se i ja bojim!
  13. Ispravljam neke dijelove svog odgovora agentu ali i vašeg! Znači, ne da može biti redovan student deset godina, nego može biti 12, po novom bolonjskom procesu redovan studij traje 3+2 godine najmanje. To znači da student svaku godinu može jednom pasti, a da ne izgubi st. prava, a onda još dvije godine traje apsolventsko razdoblje što još uvijek znači da je student redovan!!
  14. Baš sam malo proučavala obiteljske zakone ovih dana, pa vam mogu reći da obveza alimentacije ne prestaje s 18. godinom djeteta ukoliko dijete nastavlja daljnje školovanje, što konkretno znači da dijete može još deset godina studirati i vi ste dužni plaćati sve to vrijeme. Ukoliko nakon srednje škole tj. od početka punoljetnosti ne nastavi školovanje,a ni ne zaposli se plaćate još godinu dana. Ukoliko se odmah zaposli, ne plaćate više ništa. Ali, da još dodam u zakonu isto tako stoji da je pastorak nakon zaposlenja dužan brinuti se za maćehu/očuha ukoliko je isti to činio za njega. Pozdrav!
  15. Ali eto, tako je to kad si odgojen da uvijek trebaš opraštati sve i svakome!! Daj svima koliko možeš, pusti da te iscijede i izmrcvare, spasit ćeš dušu, bit ćeš u Božjoj milosti..
  16. Da, u pravu ste ovo nisu stvari neophodne za život, ali upravo zato sam ih istaknula jer ona tvrdi da sve to djetetu treba. Računalo mu je trebalo za školu, kao, (na kraju to računalo više koristi njen ljubavnik nego dijete) i godinu dana nas je maltretirala za računalo. Onda je trebao mikroskop i teleskop za školu zbog slobodnih aktivnosti na koje ide, mp3 player je dobio kao poklon, a sada ga planira upisati u glazbenu školu i traži instrumente i to 2 različita!! Što se tiče skrbništva - samo bi mi još i to trebalo!! Kao što sam rekla čim mu nešto ne paše poziva se na mamu, tako da bi se sve lomilo preko mene!! Alimentaciju ne bih dobila nikad jer se ona jadna vodi kao nezaposlena i bez imovine.
  17. Postavlja se pitanje pa zašto je zadržala dijete?! Odgovor je jasan - ALIMENTACIJA! (Prvu godinu, nakon razvoda dijete je bilo s ocem dok se rješavao razvod i dok se nije utvrdila alimentacija. Nijednom u tih godinu dana nije ga posjetila, a tada je bio samo dvije godine.) Od strane te žene izigrana sam već sto puta (iako sam fakultetski obrazovana, a ona ima samo o.š.-navodno zbog rata) i sada čvrsto odlučujem da više nema šanse!! Već sam spominjala da je mali cijeli prvi razred bio kod nas, a novac smo joj davali na ruke. Suprug je (tada mi još nije bio suprug) radio nešto na crno, a ja sam imala odličan posao na terenu, koji sam mogla raditi kad hoću i kako hoću, pa sam ga radila kad je mali u školi ili kad mu je otac kod kuće. Tada sam odslušala zadnju godinu i ostalo mi je 6 ispita do kraja. Ona je, kada je jednom prilikom pročitala na autu ime moje firme, digla prijavu protiv te firme zbog neplaćanja alimentacije. Ja sam naravno dobila otkaz, jer kakva bivša žena, kakvo dijete, kakva alimentacija kad su svi u firmi znali da nisam udata. Od tada sam stalno radila neke ubitačne poslove, jer, nije se imalo novaca i sada napokon -hvala Bogu na mojoj djeci i blaženom porodiljnom dopustu- pišem diplomski (zadnji najteži ispit dala sam jesenas, na dan poroda a učila sam cijelo ljeto u nemogućim uvijetima). Međutim, kada sam ja na porodiljnom opet fali novaca jer većinu toga donosim ja u kuću (provizija). U firmi sam na minimalcu, pa je i porodiljni minimalan. Starije dijete ima kronični bronhitis, ali nisam bila u mogućnosti odvesti ga na more, jer kao što sam već rekla od 3000kn koje suprug dobije 1000kn je alimentacija i 500kn odlazi na trošak prijevoza odlaska po dijete i vraćanja nazad. Dok se "prva mama" kupala ljetos na moru s našim novcem i dok je sinu slala poruke kako umire od dosade, ja sam se kupala u znoju i umirala od posla sa stomakom do zubi i trudila se da ih nekako odvedem na kupanje do neke prve bare. Kada sam rodila dijete od 2400 svi su se pitali: kako tako mala kilaža? Zar je moglo biti drugačije uz toliko poslova i još više stresova? Ultrazvuk mozga bebe nije bio baš najbolji, a i motorika je malo slabija pa moramo na vježbe. Eto šta se dogodi kad uvijek misliš prvo na sve druge a onda na sebe i na dijete koje nosiš!
  18. Prije svega hvala na podršci!! Da raščistimo sintagmu "dijete teret"! Naime, meni to dijete nije teret, ako ćemo tako pričati često su mi veći teret vlastita djeca - dijete od godinu i pol stalno nešto treba, a beba od 2 mjeseca svaka 2 sata sisa..Još ako su uz to bolesni jako nam je veselo!! Međutim, teret postoji u nekim odnosima!! Na primjer, kada svom djetetu, koje je još praktički beba kažem:sada ideš na nonu ili ne smiješ u patikama na krevet, ono me posluša, ali kada djetetu koje nije moje kažem:odi se istuširat, on mi odgovori:"kod moje mame se tuširam samo subotom" (ako je mjesec bez praznika to su dvije subote ukupno, jer ostale dvije je kod nas - znaci kod nje je tuširanje za njega dva puta mjesečno!) ili kad mu se ne sviđa ručak:kod moje mame ne moram jesti što mi se ne sviđa, ona mi naruči pizzu!" Naravno da u sebi kipim, a ne smijem niti povisiti ton, nego moram strpljivo čekati da mu otac dođe kući i da mu eventualno on naredi!! To je dragi moj Mirane taj teret, teret u odnosima, jer ne mozes nikada prema djetetu druge majke kao prema onom koje ti rodiš!! I kad smo već kod tereta, on je po svemu sudeći najveći teret svojoj vlastitoj majci! Jer kao što sam već navela sve praznike dijete je kod nas. Ajde oduzet ćemo školske praznike, ali opet koja majka ne želi svoje dijete pored sebe kada je obiteljski blagdan? Kako netko moze slaviti Božić bez svoga djeteta? Kako netko može na djetetov rođendan poslati dijete u drugo mjesto, a svi prijatelji su mu tamo gdje ide u školu i onda dijete dođe i kaže: hoćeš li mi ti napraviti tortu jer moja mama ne zna?!" Kako majka moze otici na more bez svog djeteta? Srce me boli kad na sve to pomislim!!
  19. Hvala vam na savjetu! Vidite, nikad mi nije palo na pamet da čuvam račune ni za neke skuplje stvari kao što je npr. raunalo, mp3 player, mikroskop, teleskop... , a pogotovo ne za odjeću. Uvijek smo gledali na to kao na stvari koje idu djetetu, a ne njoj. Međutim, što mi više popuštamo, ona više iskorištava! Da ne spominjem situaciju koja je trajala dvije godine (2002. i 2003.): alimentaciju smo joj davali na ruke, jer je njoj tada tako bolje odgovaralo, međutim ona je 2004.digla tužbu u kojoj je navela kako u te dvije godine nije dobila ništa i kako smo joj dužni 16 000,00 kn, pa to sada ponovo plaćamo svaki mjesec uz alimentaciju. U tom periodu dijete je bilo 1. razred o.š. i cijelu školsku godinu je proveo kod nas; ona je izmišljala razne obaveze, a cijela briga oko djeteta i škole je bila na meni!! Iz svega toga izvukli smo samo dobru pouku! Savjet svima: Nikada ne dajte novac za alimentaciju na ruke!!!!
  20. SUPER! ZNACI UOPCE NIJE BITNO TO STO MAJKA DJETETU NISTA NE KUPUJE OD ODJECE, DO KNJIGA I OSTALIH STVARI POTREBNIH ZA SKOLU, STO MAJKA VEC GODINAMA NIJE SA SVOJIM DJETETOM ZA BOZIC, USKRS... I STO JEDVA CEKA DA ZAVRSI NASTAVA PA DA DIJETE DEPORTIRA OCU SVE DO DANA NOVOG POCETKA NASTAVE NAKON PRAZNIKA (UZ TROSAK PRIJEVOZA KOJI IDE NA TERET OCA) SVE JOJ TO TREBA BITI JOS PLACENO?! KONKRETNO,OVOG LJETA OTAC JE BIO U BOLNICI, A ONA JE DIJETE POSLALA MENI -NJEGOVOJ DRUGOJ SUPRUZI KOJA SAM I SAMA IMALA DOVOLJNO BRIGE ZA SVOJE MALO DIJETE OD 10 MJ. I BILA SAM U 7.MJ TRUDNOCE S DRUGIM DJETETOM. MISLIM DA JE ONA MENI DUZNA ZA SVE TO, JER PORED SVEGA OPISANOG NIJE BILO LAKO BRINUTI SE JOS I ZA MUSKO DIJETE OD 10 GODINA!!!
  21. PLAĆA LI SE ALIMENTACIJA MAJCI ZA ONE DANE KOJE DIJETE PROVODI KOD OCA ? (NPR.LJETNI PRAZNICI-DIJETE JE CIJELI 7. I 8. MJ.KOD OCA - DA LI JE OTAC DUZAN PLATITI ALIMENTACIJU ZA TA DVA MJESECA?)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija