Jump to content

Rajna

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Rajna objavio

  1. Poštovani, moja je majka, nakon smrti oca jedini vlasnik kuče u kojoj živi. Brat i ja smo se odrekli vlasništva na ostavinskoj raspravi u njeno ime. Brat živi sa njom, a ja drugdje. Brat mi se nakon par godina od smrti oca, u 50 toj godini, oženio, te njegova supruga i on žive sa majkom i nemaju djece, a majka i ona se ne slažu najbolje. Znam da ćemo brat i ja naslijediti kuću nakon majčine smrti, ali me zanima da li će tada, u slučaju da brat umre njegova supruga imati pravo na njegov dio nasljedstva s obzirom da to nije bračna stečevina?
  2. Poštovanje, molim za pomoć vezano za autorska prava i druge pravne stari. Naime, željela bih prodavati dizajnersku odjeću mladih hrvatskih nerenomiranih dizajnera. Da li je dovoljno samo da sklopimo ugovor o prodaji ili postoji još nešto na što bih trebala obratiti pažnju? Hvala unaprijed!
  3. Rajna

    Oporuka

    Živim u vanbračnoj zajednici sa dečkom 3 godine. U međuvremenu smo kupili auto koji glasi na njega zbog povlastica, ali ja ga koristim i otplaćujem kredit. Dogovorili smo se da će on napisati oporuku, u slučaju nedajbože njegove smrti, da auto ostavlja meni. Inače, on je rastavljen i ima sina iz prvog braka. Da li njegov malodobni sin, odnosno bivša žena u tom slučaju imaju ikakvih prava na taj auto i da li je oporuka valjana ako je on napiše rukom bez ovjere javnog bilježnika?
  4. Može li mi netko odgovoriti da li ja kao kupac nekretnine moram platiti proviziju agenciji za nekretnine ako ih nisam angažirala nego sam njihov oglas vidjela na netu, i ako moram kolika je ta provizija?
  5. Koliko partneri trebaju dugo živjeti zajedno da se to tretira kao vanbračna zajednica? Koje su razlike između bračne i vanbračne zajednice, s obzirom na nasljeđivanje?
  6. Hvala na odgovoru. Naravno da će se skrbiti o svom djetetu, to uopće nije upitno.
  7. Bok svima! Moj partner je razveden, ali nije još riješeno pitanje alimentacije za dijete. Zanima me da li će imati utjecaja na visinu alimentacije činjenica da očekuje drugo dijete. unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija