Jump to content

neapolitan

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je neapolitan objavio

  1. Dali ima tko primjer zahtijeva za izvanredno ublažavanje kazne (Prekršajni sud) i koje razloge navesti?
  2. Novčana kazna je pretvorena u 30 dana zatvora po prekršajnom sudu, to je sada potvrđeno i od Visokog prekršajnog suda. Kada nastupa zastara za izvršenje kazne od 30 dana?
  3. Dobio sam rješenje da se novčana kazna mjenja zatvorskom u trajanju od 30 dana. Na to rješenje sam se žalio i sada mi je visoki prekršajni sud potvrdio to rješenje. Dali mogu na sudu tražiti otplatu na rate jer je kazna 22.000 kn?
  4. Pišem jedan darovni ugovor i vlasni je u 1/2 JURAJ XY , a u drugoj polovini isto s 1/2 JURA XY. Sada čovjeku piše u osobnoj JURAJ, kako da sad napravim te ugovore kad je to ista osoba a jednom se zove Jura a drugi puta Juraj. Dali trebam neke svjedoke da potvrde da je to ista osoba ili neku evenualnu potvrdu iz MUP-a, ali MUP mu je dao novu osobnu na JURAJ pa valjda je tam isto JURAJ.
  5. Opravdaj se obavezno jer tri puta se možeš opravdat ali dalje ne. Trošak dolaska će ti platit kolko je povratna autobusna karta , moraš ju imat ili pitaj kolko košta ako ideš svojim autom. Lova može u gotovini ako imaju u računovodstvu, obično nemaju, onda može uplata na tekuči ili slanje poštom na adresu, dođe ti kroz par dana.
  6. Jeste kaj rješili, i mene interesira! A koje djelo jer nije za sva djela mislim jednako.
  7. Koliko sam ja dosada naučio: relativna zastara je zastara da se pokrene postupak i ona je koliko i največa predviđena kazna za to određeno djelo, a apsolutna zastara je duplo veča od maximalne moguče kazne. Relativne zastare više neka ako je pokrenut postupak u roku, a tada možeš samo razvlačit do apsolutne. Tolko ja znam ali nisam pravnik i molim da me netko ispravi ako sam u krivu!
  8. Poštovani, zanima me dali sudac (sudkinja) kada ja kao okrivljeni postavljam pitanja svjedoku slobodno diktira iskaz svjedoka zapisničarki ili zapisničarka mora pisati zapisnik direktno ono što izgovara svjedok? Pitam to jer neke bitne riječi sudac izbaci i preformulira izjavu svjedoka tako da ja kao okrivljeni moram ponekad napominjati na izostavljenu riječ.
  9. Možeš dobit uvijek potvrdu ali ti piše da si kažnjavan dok ne prođe rehabilitacijski rok. Potvrda se vadi u zagrepčanki sada na 18. katu za cijelu RH. Koliko traje rehabilitacija?
  10. Ovako dakle: Hrvatski sam državljan. Imam neku presudu , još nije pravomočna, ali na 18 mjeseci zatvora. Zanima me ako odem u Rusiju i tamo imam legalan boravak dali će me oni vratiti u HR kada se izda tjeralica. Kazneno djelo zlouporabe u gospodarstvu mislim da je 337 i kolko je zastara za odsluženje kazne? Tamo trebam bit 5 godina i mogu dobit državljanstvo, a može se i nakon 3 uz kombinaciju, vjenčanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija