Jump to content

Django

Korisnik
  • Broj objava

    51
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Django objavio

  1. Prijatelj radi u firmi koja prodaje rezervne dijelove za strojeve. Kupci odmah ne plaćaju pa je firma ima potraživanja prema kupcima. Radnik (prijatelj) nikad dužnicima nije dao dijelove ako prethodno nisu platili dug, tj. savjesno je vodio poslovanje koliko je u tim uvjetima moguće. Dali je moguće da ga poslodavac smatra odgovrnim tj. tuži ili bilo šta u svezi tih dugova. On radi u prodaji dijelova (običan komercijalist), nije odgovorna osoba.
  2. Točno ne mora, ali u praksi se skoro uvjek ide sa kaznenim dijelom sadnje tj. proizvodnje (mislim na ove 4 stabiljke).
  3. DO mora po zakonu goniti to dijelo, a sud donesti kaznu temeljem KZ, e tu stupa na dijelo DOBAR ODVJETNIK.
  4. Upoznat sam sa sadržajem i okolnostima takvih predmeta JAKO DOBRO. Znam o čemu govorim i znam da nije svaki slučaj isti. Ako je prvotni post istinit mogu tvrditi da je beznačajno dijelo. Iako u HR pravosuđu ne postoji tkzv. presedan, ima niz preuda di se takva količina tretira kao BEZNAČAJNO DIJELO, pošto smo svi pred pravosuđem isti se sličajevi sa istim okolnostima trebaju tretirati kao isti. Znači niti jedan sudac županijskog suda nemože ignorirati višu instancu i presuduti različito, ako mu preočite praksu VS di se ti predmeti tretiraju drugačije. znam da je KZ takvo što tretirano drugačije ali nije od VS.
  5. Vrhovni sud tretira količinu do 6-7 biljaka kao BEZNAČAJNO DIJELO, normalno ako nema drugih otegotnih okolnosti, i ne govorim o nekoj teoriji nego konkretnim slučajevima gdje su ljudi koji su posadili recimo 6 biljaka (THC više od 0,3%), bili oslobođeni kazne tj. beznačajno dijelo i to po prijašnjem strožem zakonu. Na stranicama VS imate sve presude pa malo prolistajte.
  6. Ako nađete DOBROG odvjetnika, sigurno BEZNAČAJNO DIJELO, a za ovaj jedan gram kaznu čete najvjerovatnje platiti!
  7. Najbolje da se uzme odvjetnika, sa iskustvom u takvim slučajevima, otužnica je valjda po članku 173,2(nezam koji je po novom zakonu), a bila kod istražnog suca (prvi priziv?). Velim odvjetnik sa iskustvom, paušalno rečeno uvjetna.
  8. Točno nije uvjek i nije svakom , ali ko nije osuđivan i vodi normalan život (nevezan s kriminalom) je od VS bio tretiran kao takav, tj. BEZAČAJAN, pa je čudno (glupo, licemjerno, neiskusno, nepravedno, .itd) da zakonodavac nema isti kriterij!
  9. U austriji i sloveniji ti možeš kupiti sjemenke u slobodoj prodaji (dučanu) iz kojih možeš dobiti drogu, ali ih ne smiješ posaditi, pošto je sadnja u za vlastite potrebe u tim državama prekršaj a ne kazneno dijelo, manje se posađene količine toleriraju, dok ako posadiš više te kazneno gone. E sad kod nas je novim zakonom posjedovanje za osobnu potrebu prekršaj dok je sadnja manje količine konoplje (za osobnu potrebu) i dalje kazneno dijelo, što nema apsolutno nikakvoga smisla jer je vrhovni sud do sad (po strožem zakonu) tretirao sadnju do 7 biljaka kao beznačajno dijelo, što bi trebao biti slučaj i dalje, ali nije novim zakonom usklađeno.
  10. To nije istina, sjemenke konoplje nisu legalne npr u Njemačkoj.
  11. Zbog čega si optužen po čl 173.2????
  12. Nije na nekome od nas da procijeni kako je kakvo dijelo.(meni osobno bi silovatelji gulli min. 30 g bez mogučnosti smanjena kazne, ali to je moje mišljenje), ali ovu presudu je donio vrhovni sud, viša instanca županiskome sudu. Uz iste uvjete županijski sud nema moralno i pravno pravo dosuditi drugačije, ako se sucu žup. suda predoči ovakva odluka VS (napominjem svaki slučaj je specifičan), on jednostavno nemože osuditi osobu na zatvor, jer bi osude trebale biti jednake u cijeloj RH, i kakvoga bi smisla imalo kad bi VS opet dosudio bezačajno dijelo, a takvog suca bi trebalo odmah lištiti dužnosti!!!!!. Po meni suci, odvjetnici i DO premalo koriste takve odluke, tj takozvani presedan.
  13. Konkretan slučaj: Muška osoba (27godina) sadi u polju konoplju, nikne šest biljaka i izraste do visine 220cm (sjeme kupleno u sloveniji), policija ga ulovi kod berbe i vrše pretres te nađu još 10 sjemenki( pretres izvršen korektno). DO ga tuži po članku 173.2., osoba uzima odvjetnika kojeg plača.Na sudu mu ublažavaju kaznu na 2 godine, te sa dogovorm sa DO još smanjuju kaznu za 1 g. dakle dobiva 1 godinu zatvora na županiskome sudu. Dogovor sa tužiteljicom vrši odvjetnik tuženoga te je dogovor USMENE prirode, te se ništa ne potpisuje. Sudkinja kod izricanja kazne kaže da je to najmanja kazna za to kazneno dijelo te se nema smisla žaliti a isto veli i državna odvjetnica! Međutim osoba (odvjetnik piše žalbu) se žali na presudu vrhovome sudu sa istim argumentima kojima se branio na županiskome (dakle nema novih saznanja, događaja itd. koji bi utjecali na visinu kazne), te biva OSLOBOĐEN kazne tj. VS je okvalificirao kao beznačajno dijelo (nikakva uvjetna ili nešto drugo). Također ima pravo na povrat troškova ( trošak odvjetnika koji nije po službenoj dužnosti, putne troškove za sva roćišta, te dnevice zbog izbivanja s posla radi suđenja) !!!!!!!! Evo konkretan primjer dostupan na stranicama VS, na kojeg se svaki odvjetnik pred sudom može pozvati, da je količina od 6 biljaka konoplje za osobnu upotrebu, te neovisno o vagi nije mogla biti namjenjena za prodaju.(iz prvog posta nisam isčitao da je djevojku neko teretio za prodaju).Znači imamo 6 biljaka kojima treba prvo dokazati vještačenjem da su materijal za drogu, a ne industriska konoplja.
  14. Koku pri pretresu nemogu biti svjedoci osobe koje su u rodu sa osobom nad kojom se vrši pretres (mama, tata, brat,sestra, djed, baka, bratić sestrićna šogor i šogorica ((iako nisu u direktnom rodu))!!!! Obično se kod pretresa zovu prvi susjedi (mogu odbiti, pa se zovu drugi , pa treči itd...), tako da mi nije jasno iz tvog prvog posta kako je pretres napravljen bez naloga suda i svjedoka, jer svaki dokaz tako prikupljen je ništavi i za osobu koja ga je tako pribavila sigurno čeka sankcija. Ok konkretno, kazneno je prijavljena po čl 173. 2. Znači to joj je po novom zakonu 1 - 10 g, Neka uzme odvjetika koji ima praksu sa takvim slučajevima (zlata vrijedan), ako nema love dobija po službenoj dužnosti ( u pravilu beskoritan). Važno je da ne ulazi u nikakve nagobe i da ju ne ubjede DO ili sudac/iknja na županiskome sudu da ako ne potiše nagodbu da dobija veču kaznu ako se žali vrhovnom sudu. Iskreno pokajanje, s obzirom na godine, rezultira bezačajnim djelom na vrhovnom sudu. Županiski sud možda je osudi ali žalba VS je sastavni dio svakog suđenja. Po mojem iskustvu i uz dobrog odvjetnika nema straha, a ima i na pravo povrata novca od suđenja (troškovi odvjetnika i suđenja) Naravno to su paušalne informacije pošto nemam uvid u spis!!!!
  15. Prvi dio stoji što se tiče vage, indicija te čl. 173.2. Prodaju treba tek dokazati, osim ako je netko ne tereti iskazom, imam i ja digitalu vagu kojom žena mjeri brašno i šečer dok peče kolače, kao i svaka domačica. Drugo ne treba ljude poticati na forumu na kojekakve akcije da provaljuju u zapečačen stan itd. Ako je netko bio već uhičen radi moguče prodaje marhunae taj bi se bar neko dobro vrijeme trebao suzdržati sadnje u svom stanu ili bilo kakve sadnje uopče. Treče izjava da prijateljicu čeka 2-3 godine kazne je kranje neozbiljna, ako joj nemogu dokazati prodaju, za 6-7 biljćica za osubnu potrebu je beznačajno dijelo i to sad po strožem zakonu, izmjena sljedi 1.1.2013 pa je kazna 1-10 godina te bi i ako joj dokažu i prodaju zbog svojih godina ( ispod 21g) savakako trebala dobiti UVJETNU. No u našem pravosuđu se nikad nezna, svakako uzeti odvjetnika!!!!
  16. "3. postojanje mogućnosti tuđih interesa u mom privođenju, dokumentirano na 6 stranica" kakvi su to tuđi interesi, policija ne ide od vrata do vrata sa nalozima i pretažuje kuče, oni su imali nekakvu dojavu ili što drugo jer im ni jedan sudac nebi izdao nalog Za tu količinu i ako nema nikakvih dugih dokaza za prodaju ili što drugo vrhovni sud gotovo sigurno dosuđuje bznačajno djelo!
  17. pa najvjerovatnje će te suditi po članku 173.1 to nije do policije već do državnog odvjetništva, policija je samo tu da prikuplja dokaze. Uglavnom ako nisi bio kod istražnog suca onda prvo ideš kod njega da daš iskaz (iskaz koji si dao na policiji ne vrijedi na sudu), pa se nakon nekog vremena izdaje nalog DO, pa se saziva ročište, pa se donese presuda, ako nepovoljna za pa tebe se žališ što traje. Ako bi kojim slučajem bio članak 173.2 uzmi odvjetnika.
  18. da možete dobiti potvrdu o nekažnajavanju
  19. Nema veze ako je vama u presudi ostavljena mogučnost žalbe, vi se žalite!!!! Uz sve opisano nitko vam neće nakalemiti vecu kaznu u najgorem slućaju će ostati ista. ŽALBA JE SASTAVNI DIO SUDSKOG PROCESA TAKO DA JE KORISTITE KAD MOŽETE, A OVO PLAŠENJE OD SUDACA I ODVJETNIKA JE ČISTA GLUPOST!
  20. Ako niste potpisli nekakvu nagodbu imate se pravo žaliti, tj. bilo bi glupo da se ne žalite. Kad dođete na sud pročitat če vam presudu, recite "hvala"i to je to. Nakon nekog vremena vam dođe poštom presuda u kojoj bi trebalo pisati određen rok žalbe. Tehnički dio žalbe vam napiše odvjetnik a onaj dio gdje sve opisujete što ste u prijašnjim postovima napišite sami i potpišite se svojim imenom, te na kraju u određen broj primeraka odnesete u piarnicu suda, gdje vam zaprimiju žalbu, ali vam če to najbolje objasniti odvjetnik
  21. Django

    173./1

    Novi zakon stupa na snagu 1.1.2013, a sudi se uvijek po zakonu koji je povoljnji za optuženika, ako se oduži ona ide zakon koji je po vas bolji!!!
  22. ajde daj još jedanput: osuđen si za 0,5g a sad ti sude za posredovanje 5,5g u istom tome slučaju Dali je to bilo jedini put ili si kupovao više puta!!!!
  23. Pa ako je bila namjera prijavi policiji nemaš što izgubiti, kako veli kissthecook možda badava ali ipak prijavi!P.S. Odgovor KissTheCook-u: ovaj forum je napravljen da se ljude posavjetuje a ne da se ih potiče na nasilje, kriminal itd....
  24. Mislim da bi moderator trebao reagirati jer se ljude potiče na kršenje zakona tj. na fizičko nasilje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija