Jump to content

Meeslaw

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, Unaprijed se ispričavam, no na dio prava o intelektualnim vlasništvima ne dolazi puno posjetitelja pa stavljam pitanje ovdje, ako netko može pomoći. Imam jedno pitanje vezano za naziv teme. Iskon TV, a sigurno i drugi provideri blokiraju određene programe kada nositelji autorskog prava to zatraži od njih. Kod Iskona ima jedan članak i stavka koja spominje takvo nešto u njihovim uvjetima korištenja koja se prihvaćaju pri potpisu ugovora. Taj stavak kaže: Iskon nije odgovoran za Sadržaj koji se nudi temeljem ovih Posebnih uvjeta te ne provjerava čini li se Sadržajem povreda nekog od zakonom zaštićenih prava što uključuje, ali nije ograničeno na prava sadržana u propisima o autorskim i srodnim pravima, propisima o pravu industrijskog vlasništva, propisima o medijima te propisima o zaštiti potrošača. Da li, ako sam ja potpisao ugovor znajući da ovo piše i prihvaćajući taj "uvjet" znači da, sam prihvatio da mi zamrače/ugase određene programe? Kao primjer mogu navesti FTV utorkom u vrijeme LP, jer u Hrvatskoj nositelj prava na prijenos LP utorkom ima samo Arena Sport i T-com te navedeni program zamrače. Zahvaljujem!
  2. Pozdrav svima, Imam jedno pitanje vezano za naziv teme. Iskon TV, a sigurno i drugi provideri blokiraju određene programe kada nositelji autorskog prava to zatraži od njih. Kod Iskona ima jedan članak i stavka koja spominje takvo nešto u njihovim uvjetima korištenja koja se prihvaćaju pri potpisu ugovora. Taj stavak kaže: Iskon nije odgovoran za Sadržaj koji se nudi temeljem ovih Posebnih uvjeta te ne provjerava čini li se Sadržajem povreda nekog od zakonom zaštićenih prava što uključuje, ali nije ograničeno na prava sadržana u propisima o autorskim i srodnim pravima, propisima o pravu industrijskog vlasništva, propisima o medijima te propisima o zaštiti potrošača. Da li, ako sam ja potpisao ugovor znajući da ovo piše i prihvaćajući taj "uvjet" znači da, sam prihvatio da mi zamrače/ugase određene programe? Kao primjer mogu navesti FTV utorkom u vrijeme LP, jer u Hrvatskoj nositelj prava na prijenos LP utorkom ima samo Arena Sport i T-com te navedeni program zamrače. Zahvaljujem!
  3. Jučer sam imao sudar u kojem sam ja krivac. No, osoba u koju sam se zabio je samo zapisala moje podatke i broj mobitela, da se javi ako ima kakve štete, iako na auto nije bilo nikakve štete, zabio sam se u njega 10-15km/h. Danas me nazvao njegov otac i govori da ima štete na autu, odnosno da je spigan nosač zadnjeg branika. Na to sam mu ja rekao da ode kod nekog limara i da mi šalje račun, te ću mu onda ja nadoknaditi štetu, na što je on rekao da to ne želi. Nismo ispunili one formulare za slučaj nesreće, niti smo zvali policiju. Da li može prijaviti sudar iako je sve što ima moji podaci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija