Jump to content

ela88

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tip je imao obrt koji je zatvoren i nakon nekoliko godina LEDO mu pošalje nekakav račun za sladolede, opomenu pred ovrhu itd... nakon toga dođe ovrha, na što se on žali, traži obrazloženje računa i pozove na zastaru. Žalbu podnese općinskom sudu koji mu nakon par dana pošalje nekakav papir, potvrdu na kojoj piše da se LEDO ne može dirati u njegovu nepokretnu imovinu, a on nepokretne imovine i nema... Uglavnom kada je to dobio, kontao je da je žalba uvažena... Danas ću dobiti točnu kopiju tog papira da vidim što je sud napisao... Od tada više ništa nije dobio ni od suda ni od leda... Nema primanja, na sebi ima samo 2 auta... I tako krene on prodati auto, kad ne može zbog ovrhe, ide na općinski sud provjeriti o čemu se radi... Oni kažu da je ta žalba još na sudu, jer imaju problem sa nedostatkom sudaca i to još tu stoji, nije poslano di je trebalo biti poslano od te žalbe je prošlo 6 mjeseci. Rečeno mu je da ne može ništa nego čekati, ne može ni platiti račun za koji nije kriv, nego čekati dok se ne pojavi neki općinski sudac koji ima vremena za o rješiti... Mene zanima jeli postoji neki zakon, neki postupak, bilo što da on to rješi, jer očito ne može raditi sa svojom imovinom što je njega volja, tj. prodati auto.
  2. Osoba je prije 10 godina imala obrt, obrt još nije bio u funkciji zbog problema sa zemljištem, ali je postojala obrtnica i na osnovi te obrtnice, kupljen je LEDO sladoled, koji je uredno isporučen i stavljen u LEDO škrinju (koja je odgovornost leda) S obzirom da sa tom škrinjom nešto nije bilo u redu taj se sladoled do jutra otopio. Vlasnik obrta je rekao ledu da neće platiti taj račun jer sladoleda nema (nije njegova krivica što se sladoled otopio). Dobio je odgovor: OK. Uglavnom problemi sa zemljištem se nisu rješili i obrt je zatvoren. Od tada je prošlo 10 godina. Taj vlasnik nekadašnjeg obrta je u međuvremenu primio možda 2-3 opomene da plati taj račun što je zanemario, zadnja je bila prije godinu dana. Prije 2 dana dobio je ovršni postupak u kojem piše da mu mogu zapljeniti auto zbog duga od 1000 i nešto kuna (dug je bio manji, ali je narastao kroz 10 godina) On nema ništa na sebe, niti je zaposlen, znači sve što ima je taj auto. Sada me zanima dali mu uopće mogu zapljeniti auto koje ima veću vrijednost od tih 1000 i nešto kuna ??? I kako se može žaliti, kome napisati žalbu i kako ??? On te sladolede nije trebao platiti, od tada je prošlo već 10 godina (zar nije nastupila zastara) i obrt više ne postoji. Zakon bi trebao biti na njegovoj strani !? I zanima me dali su potrebni odvjetnici, bilježnici i neznam što, jer zašto da on to sve plaća zbog nekakve greške LEDA ???
  3. Radi se od momku koji je prije 4 ipo godine došao na granični prijelaz Hrvatska - Hercegovina (negdje blizu Vrgorca)... I značni zapeo je na Hrvatskoj granicu, tražili su ga osobnu koju nije imao, ali je imao uvjerenje da je osobna u izradi (ono uvjerenje što si inače dobije dok ne stigne osobna) i staru osobnu, pitao je može li prijeći sa time, ženska je to uzela, otišla u onu kućicu, vratila se i rekla da ne može, on se okrenu i otišao kući... Nikakvu kaznu, nikakvu opomenu nije dobio ni tada, ni kasnije. Logično je da ne dobije s obzirom da ja tu ne vidim nikakav prekršaj. I jučer mu dolazi doma opomena od suda u kojoj piše da do 30.03. mora platiti 700kn ili taj da u 9h policija dolazi po njega i ide ravno u zatvor zbog nekog prekršaja kraj Vrgorca neki datum 2007.god. To je sve što piše, nije mu jasno ni o čemu se radi, s obzirom da nikakve opomene do sad nije dobivao, niti mu je jasno kakav Vrgorac. Jutros mu je otac otišao u policijsku postaju u kojoj je jedva izvukao o čemu se radi. Znači radilo se o tom graničnom prelazu,napravio je prekršaj jer je došao bez osobne iskaznice rečeno je pošto je to na granici, nema pravo na žalbu nego nek bira ili plati ili zatvor i nek ide na taj granični prelaz pitati o čemu se radi. Otac je bio na policiju i sada ide na taj granični prijelaz, jer naravno on nesmije ići, jer policija ga je u stanju odmah privesti. Sad mene zanima, zašto nema pravo na žalbu, kako ga mogu optužit bez da su ga pozvali na sud ??? I da njegov otac mora ići do vrgorca, tko snosi te troškove ??? Gdje bi se on trebao obratiti sada, negdje u ministarstvu ????
  4. Neznam pod koje pravo ovo spada pa sam stavila ovdje. Zanima me nakon što se policiji podnese prijava i tuži nekoga za bludne radnje, koliko vremena mora proći dok DO donese odluku??? Ima netko odgovor na ovo???
  5. Pozdrav! Nadam se da da ovdje ima netko što će mi pomoći, jer mi treba hitno savjet. Ja i još dvije cure, smo ovo ljeto u 7 mjesecu radile 3 vikenda djeljenje letaka za jednu agenciju,mislile smo da isplata ide preko student servisa kao i svi slični poslovi koje smo radili ovo ljeto. Rečeno je da ćemo biti isplaćene nekoliko dana po završetku posla i nakon toga su nam rekli da ne trebaju ugovori da damo br.tekućeg računa. Evo već 3-4 mjeseca se mi s njima natežemo,zovemo svakodnevno, oni davaju redovito, neke izlike, udostoje se javiti samo kad prijetimo tužbom. Preko foruma sam našla još cura kojima također nisu uplatili, nekima su uplatili tek kad su došle osobo po novac.Nije problem mogu ja ić osobno po novac, ali zanima me mogu li nešto po pravnom pitanju napraviti, tužiti ih, jer ja ću dobit svoj novac a nakon mene će se naći još dosta cura koje će odraditi i neće bit plaćene, a takvih ima već dosta. Jedini dokaz da smo radile su mailovi u kojima se dogovaramo i slike jer smo se trebale slikati dok djelimo letke i poslati im.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija