Jump to content

slavko1941

Korisnik
 • Broj objava

  201
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je slavko1941 objavio

 1. Ako nije velika šteta i za saniranje nisu potrebni veći troškovi nemojte povlačiti mačka za rep jer očito ni vi niste sasvim nevini jer niste platili porez. I nemate račun kojim bi dokazali da je doista taj izvođač radio te poslove.
 2. Mogla je postati korisnica grobnog mjesta ,ako je platila sve troškove pogreba. Ako je tako, a imajući u vidu da prima uplatnice vjerovatno je i u tom slučaju ne možete ništa napraviti.
 3. slavko1941

  Problemi s međom

  Predugo se natežete sa time, a niste ništa postigli. Traźite katastarske planove koji su vaźili prije snimanja i krenite u rješavanje sa tim dokumentom. Angažirajte ovlaštenog geometra jer sa obilaženjem institucija nećete ništa postići. Budite spremni na dugotrajni postupak.
 4. slavko1941

  Salonit ploce

  Nema štete, nema povređenih. A što susjed namjerava to samo on zna, vama preostaje samo čekati. Ali smatram da nemože ništa napravit.
 5. slavko1941

  Salonit ploce

  Ne možete bigi odgovorni za štetu koju su uzrokovali vanjski uticaji kao vremenske nepogode. Ali možete biti odgovorni ako se dokaže nebriga u održavanju vašeg objekta, ali koliko sam razumio osim pada jedne ploče na dvorište druge štete nije bilo. Sva sreća. Vi vjerovatno znate da su salonitne ploče štetne po zdravlje radi azbesta. Možda je susjed takvim nastupom pokušao vama dati do znanja da bi te opasne ploče trebalo zamijeniti. Pokušajte razumno i odgovorno razgovarati sa susjedom jer takav način uvijek donosi bolje rezultate od nepotrebnog navlačenja po inspekcijama ili sudovima. Zamjena ploča je skupo, ali morate procijeniti koje bi moguće posljedice mogle nastupiti da se nevrijeme ponovi i to u jačem stupnju.
 6. slavko1941

  Vankjižni vlasnik

  Pa nije baš sve to tako jednostavno. Pitanje je koji su uvjeti kupoprodajnog ugovora. Koliko sam razumio kupac koristi zemljište koje je isplatio i kuću koju je sagradio bez dozvole i ništa ne traži od vaseg oca. Moglo bi ostati tako da nema poreza koji će kad tad biti tražen od vlasnika i sav taj problem morate riješiti, a to nećete postići našim savjetima koji su ustvari samo savjeti, dobri ili manje dobri, već uz pomoć odvjetnika, tim više što je kupac stranac.
 7. slavko1941

  Vankjižni vlasnik

  Uz dužno poštovanje vaš je otac trebao znati kome prodaje negrađevinsku parcelu. Ako nije čestica prošla upis zemljište i dalje ostaje u vlasništvu prodavatelja i vlasnik je trebao poduzeti mjere protiv gradnje na njegovoj parceli. Budući da je na njegovom vlasništvu sagrađen objekat isti je njegovo vlasništvo i vjerovatnost postoji da slijede posljedice obzirom da kupoprodajni ugovor nije proveden.
 8. Nažalost se sa svjedocima može sve napraviti. Mojoj supruzi je susjed oteo veliko zemjište iako je ona bila upisana kao vlasnik u zemljišnim i katastarskim knjigama. Sve na osnovu iskaza svjedoka da je on to zemljište obrađivao više od 20 godina. Tako dugo dok se na sudu neće davati prisega da svjedok govori istinu besmisleno je smatrati upozorenje suca da svjedok mora govoriti istinu inače čini kazneno djelo. Možete očekivati da ste to zemljište već izgubili ako se slični svjedoci pojave kao u slučaju moje supruge.
 9. Niste potpisali ugovor? Teško je odgovoriti što sada, bez ugovora nema ni međusobnih obveza. A nažalost u građevinarstvu kod nas je danas sve moguće, pa i ono što je nemoguće.
 10. Zgrada ima 4 kata ,a problem sa toplom vodom je samo na 3 katu, ako sam dobro pročitao vaš post. A što je sa pritiskom vode na ta dva prva kata? Ako na donjim katovima nema problema nešto nije dobro na instalaciji na trećem katu. U ovakvim situacijama treba dobro razmisliti, pokušati mirno i sa uvažavanjem riješiti problem koji gotovo za vas nije važan već samo sanacija nakon eventualnog kopanja, oprostite ako nisam u pravu ali po upitima sve se vrti oko toga. Ali prije kopanja treba pregledati svaku mogućnost otkrivanja nedostatka, a kopanje je zadnja mogućnost rješavanja problema. Treba također pogledati i nacrte vodovodnih instalacija, ako postoje možda se je potkrala kakva projektna greška, ali ipak je to mala mogućnost za nedostatak.
 11. Još jedan savjet: svaki zahtjev bilo prema HEP-u ili telekomunikacijskoj tvrtci predajte isključivo u njihove uruđbene urede naravno uz potvrdu o prijemu i datumu, a nikako slati poštom ili elektroničkim medijima.
 12. Sakupite sve papire o vlasništvu nekretnine i iste uz zahtjev za izmještanjem brojila koja nisu potrebna za vaš objekat već su postavljena za druge potrošaće i uputite na adresu HEP a tj. njihove ispostave za vaše područje i njihov odgovor je jedino mjerodavan za daljnje postupke. Što se tiče telefonskog stupa najprije morate znati tko je vlasnik mreže, a onda po istom postupku kao za struju uputite vlasniku zahtjev za izmještanjem. Ali prihvatite mišljenje da sve neće ići tako jednostavno, budite strpljivi i ustrajni. Ako nakon odgovora uvidite da niste iz bilo kojeg razloga u mogućnosti sami nastaviti daljnje postupke potražite savjet odvjetnika. Ne želim vas poplašiti i obeshrabriti, ali meni su trebale tri godine da mi zamijene njihov tender za struju koji je potpuno propao od korozije i bio velika opasnost po život, sreća da se ništa nije dogodilo.
 13. Nema drugog rješenja osim saziva stanara kojima bi se objasnila sadašnja situacija (iako oni to znaju) i donio zaključak da se izdvoje ta potrošna mjesta iz vašeg brojila i postavi novo za mjerenje potrošnje u zajedničkim prostorijama, naravno na trošak pričuve, te da se ta potrošnja plaća iz iste. I nije jasno na koji vi način određujete potrošnju u zajedničkim prostorima i to obračunavate i ostalim stanarima? Svako drugo rješenje, a pogotovo ono da će vam ostali stanari uredno vraćati svoj dio za potrošenu energiju u zajedničkim prostorima je nerealan i možete se u budućnosti nadati problemima oko toga. Riješite to sada za mir u budućnosti.
 14. Teško ćete ostvariti da ćete iz pričuve u koju uplaćuju svi stanari uzeti novac za sanaciju samo svojeg dimnjaka jer je sanacija vjerovatno potrebna i za ostale dimnjake bez obzira jesu u uporabi ili nisu. Bilo bi idealno da su svi stanari priključeni na jednu dimovodnu cijev, ali obzirom da ih ima desetak sumnjam u takvu mogućnost. Ali sa tim problemom suočeni su svi koji stanuju u starim zgradama i nije to baš jednostavno riješiti.
 15. Sve znate! I nitko vam neće dati savjet da gradite po svojem i istovremeno tražite izmjenu projekta. Dobro ste zamislili, ali nije baš sve tako jednostavno ne predaju se papiri u konačnici nego na početku, a do uporabne dozvole još je dalek put.
 16. Poštovani, zahvaljujem na obadva odgovora. Da, mislim na koji način izmijeniti i brisati posjedništvo u katastru i u isti se upisati kao posjednik obzirom na iznesene podatke.
 17. Koji je postupak da se posjedniku koji ima dio posjeda na nekretnini isti otkaže? Upisani posjednik nije i vlasnik nekretnine, a u istoj nije fizički boravio više od 35 godina. Sada je u fizičkom posjedu vlasnik nekretnine.
 18. Za sada je na snazi pravilo ili zakon koji nalaže da morate prijaviti televizor ili radio. Ako iste imate, a niste prijavili, prekršili ste pravila. Predlažem vam da sada platite iznos računa koji ste dobili da se nepotrebno ne izlažete daljnjim neugodnostima , a svakako i većim troškovima jer nikakve žalbe neće pomoći. A što dalje odlučite sami.
 19. Darovnim ugovorom dobivam jedan manji komad zemljišta koji se nalazi na području Kupinečki Kraljevec, gradska četvrt Brezovica, Novi Zagreb. Budući da kod javnog bilježnika moram navesti cijenu parcele radi plaćanja pristojbe, molim informaciju koliko je otprilike sadašnja cijena kvadratnog metra takvog zemljišta-pašnjaka. Zahvaljujem
 20. Sve su naprijed navedene upute u redu, ali mislim da bi vama ipak trebalo dati smjernic što treba pribaviti od dokumentacije, jer je to postupak naknadne ostavinske rasprave i sa malo volje možete to i sami riješiti, uz napomenu da je knjižno i posjedovno stanje u redu, tj. da sve glasi na ostavitelja kojem ste vi jedini nasljednik. Sakupite slijedeće dokumente i napravite preslike: - rješenje o nasljeđivanju po kojem se vidi da ste vi jedini nasljednik - vaš rodni list - domovnica - rješenje o vašem OIB-u - vlasnićki list za dokaz da je vaš otac bio vlasnik navedene čestice - posjedovni list kao dokaz o posjedovanju Kada sve to imate na nadležni sud odnesite prijedlog za raspoređivanje naknadno pronađene imovine, ukratko navedite razlog i obvezno navedite na početku broj Z- ( to je broj rješenja o nasljeđivanju, te popis dokumentacije u privitku i sve to u dva primjerka ( jedan primjerak potvrđen ostaje vama.) I čekajte poziv javnog bilježnika na ostavinsku raspravu. Bez ostavinske rasprave ništa nemožete uknjižiti i porez ne plaćate.
 21. Kad smo već kod darovnih ugovora jedno pitanje: plaća li se porez ako brat daruje bratu?
 22. Sa tužbom protiv prijašnjeg vlasnika ništa nećete postići. Imali ste ispravni katastarski plan po kojem ste i sami vidjeli da stanje na terenu ne odgovara prema planu. To ste tada, a u postupku kupoprodaje, trebali pitati prodavatelja i prije kupnje tražiti geodetsku izmjeru i postavljanje međa prema važećem kat.planu. Ne prebacujte krivnju na nikoga,odgovornost je isključivo na vama. Za budućnost nije dobro da zakapate glavu u pijesak, taj dio zemljišta nije vaš i tu situaciju trebate riješiti da bi vaša nekretnina bila čista. Moj je savjet da se obratite ovlaštenom geodetu.
 23. Nisam mogao vjerovati u tekst dok se nisam malo sabrao i shvatio pitanje. Nevjerovatno, zar to učiniti svojim roditeljima bez obzira što je moguće da su oni u toku vašeg života vama učinili neku nepravdu. Preporučam vam da umjesto zatrpavanja očistite i dovedete u ispravno stanje njihov odvod, neće to koštati puno više od zatrpavanja. Nemam više što za reći, rekao bi ali nesmijem, još sam u šoku.
 24. Odgovor sam pokušao dati samo na one činjenice koje ste iznijeli u svojoj osnovnoj poruci, a to je odvojenje od zajedničkog vodomjera. I smatram da sam pokušao, ali samo na to pitanje, dati neki pošteni odgovor. Ali nije u redu postaviti pitanje i dati samo djelomične podatke tako da se nakon nekoliko odgovora dođe do saznanja da to nije ona tematika za koju smo dali svoje prijedloge rješenja i za koje smo konačno utrošili i vrijeme i dobru volju za čim ne bi žalili da je pitanje obrađivalo stvarno stanje. Gosp. feliks je na vaše, sada malo drugačije stanje dao dobar i jasan odgovor. Mislim da bi trebali dobrog odvjetnika.
×
×
 • Napravi novi...