Jump to content

damir2

Korisnik
 • Broj objava

  42
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. od Ane od 15/2/2008 Ajde odi malo odmori od Legalis. Bit ce nam svima lakse. Neprimjeren komentar.Ružan.Neuljudan.Mogli ste Dsemovci i na bolji i primjereniji način, uporabom izraza za koje se zalažete, skrenuti pozornost da Vam je nešto zasmetalo. Umjesto "Biti će nam svima lakše" trebali ste u svoje osobno ime to izreći: "Biti će mi lakše".
 2. damir2

  propisi

  Na www.propisi.hr nalazi se popis svih važećih propisa.
 3. Moje osobno mišljenje je da nama koji smo imali akontaciju od 1500 kn (to je 80% od nekakve minimalne ili prosječne osnovice) slijedi opća nesposobnost, a ovi iznosi preko dvje tisuće kuna "mirišu" mi na profesionalnu. Jer mora biti neka "caka" po kojoj se dobije iznos od 2 i nešto- to će najbolje saznati oni koji primaju takav iznos akontacije ako nazovu u hzmo i pitaju temeljem čega je njima tolika akontacija. Ono gore navedeno obrazloženje o 80% minimalne meni je objasnila gospođa iz hzmo iz Zagreba.
 4. Da ne sitničarim, sutra nećeš moći jer je subota. Osobne posjete za stranke su utorkom i četvrtkom, a zvati možeš u ponedjeljak. Pri kraju rješenja o akontaciji imaš ime i prezime pravnika koji je dobio tvoj predmet. Na informacijama pitaj da ti dadu direktni broj od tog pravnika (trebati će ti i za kasnije). Za sada ni on ne može puno reći- jedino može pojasniti iznos određenog predujma. Obzirom da se predmet upućuje višem vještaku na vještačenje (a to traje 2 do 3 mjeseca) dobiveni omjer moći ćeš doznati kad se vrati natrag prvo u Trpimirovu (na kompletiranje) a zatim u Tvrtkovu na izradu rješenja o mirovini. Tek tada ti se može reći nešto konkretno.
 5. Znam kolege koji su imali akontaciju od 1500 kn, a u konačnici dobili 100% opću s mirovinom cc 6500-7000 ovisno o parametrima. Oni iz hzmo kažu da je ta akontacija 80% od minimalne osnovice (nešto u tom stilu-to su mi jednom na telefonski upit objasnili, ali ne znam točno prenijeti), a treba pogledati članke u ZOMO gdje je to točno definirano. Članak 118. ZOMO govori: "Kada je u postupku za priznavanje prava iz mirovinskog osiguranja utvrđeno da su ispunjeni uvjeti za mirovinu, a pripadajuća svota mirovine ne može se odmah odrediti ili se postupak ne može završiti zbog rješavanja nekog prethodnog pitanja, Zavod će obvezno, privremenim rješenjem odrediti isplatu predujma mirovine. Predujam mirovine određuje se prema podacima kojima raspolaže Zavod". Najbolje je kolegi koji postavlja pitanje nazvati u ZG u hzmo (01 4595 473 ili 01 4595 474) na informacije, i oni će mu točno odgovoriti temeljem kojih podataka je akontacija njemu toliko određena.
 6. Dobro govoriš, Zelenaberetka. Trajni PK obrazac od nesamostalnog rada treba nam dok smo kod poslodavca. Prati nas do odlaska u mirovinu. Za umirovljenike se ne radi porezna kartica, već su podaci iz porezne uprave umreženi s hzmo, i kako je u kompjuteru u nadležnoj poreznoj upravi- isto je proslijeđeno u mirovinsko.
 7. Koje babe.... ma ni babe vam nisu ravne...ne smatram se ničijim glasnogovornikom niti to ikome treba. Svatko zna predstavljati sebe. Sramotno je pročitati kako ružno i uvredljivo govorite o moderatoru. I "razglabate" tako posprdno o njegovom načinu stjecanja statusa hrvi. Uvijek govorim i smatram: razne uvrede, psovke, pljuvanja i posprdavanja treba uputiti svojoj familiji a ne drugima..Znači: ako se trudimo sa bližnjima u familiji biti u pažnji i poštovanju- tako treba i sa svima ostalima izvan kuće. Nažalost, nitko da se nazove i smatra Zemljaninom.
 8. Nemoraš samo meni naslovljavati poruku- moja poruka je za anonimca...od prvog do zadnjeg nepoznatog... Koji je koji?...Tko bi to znao!
 9. Izvor informacija? Svugdje se možemo informirati o tome kako nešto ukrasti, o tome kako nešto falsificirati, o tome kako se napiti, drogirati, kako psovati, kako se može nekome učiniti nažao (pogledajte crne kronike)... Pa da li to činimo?... Imati informaciju ne znači upotrebiti je ili zloupotrijebiti je. A u slučaju ostvarivanja i dokazivanja prava na ptsp- uzalud sve informacije- to su samo savjeti i iskustva onih koji su taj put već prošli, najvažnije i najmjerodavnije je nalaz i mišljenje liječnika. Pa ne prepisuje nitko odavdje "gradivo" pa ga onda prodaje kao svoje. Ako to smatrate- patentirajte svoj izum. Anonimci i nepoznati- ponašate se kao babe- dajte malo ozbiljnosti.
 10. Ja tumačim (a nadam se da će i oni koji donose rješenja): Zoran je branitelj, jer da nije ne bi imao status hrvi. I točka, što god sad napisao nije mi važno.... To što kažeš da nećeš-ne možeš znati ni predvidjeti. Nepredvidivi su putevi Gospodnji... A u vezi onoga pitanja: Sretan?-Moja radost uopće ne ovisi o tebi. Pa-pa...
 11. Evo Zoranu nekoliko riječi: obzirom da imaš stečeno pravo (bez obzira na razne izmjene i drugačije tumačenje), nadam se da će ti s pravom potvrditi status branitelja, jer članak 5. st.1. zakona ZOPHB govori:" HRVI iz Domovinskog rata je h r v a t s k i b r a n i t e lj kojem je organizam oštećen najmanje 20% zbog rane ili ozljede koju je zadobio u obrani suvereniteta RH....". Dakle, kako ti imaš priznat status hrvi slijedi da si hrvatski branitelj. I nema se tu što puno filozofirati o NZ. Za nepoznatoga, koji je ovo dolje napisao: ....brinem sa da i ti od tolikog žara u sudjelovanju pri javljanju ne dobiješ ptsp.
 12. anonimni je napisao: Prepuštam tvojoj mašti na volju...
 13. Pa tko sada brka lončiće....Poruka Figa bila je upućena revnom anonimnom javljaču...Nitko nije imenovan ni prozvan-jer toliko je anonimnih.... P.S. Hvala na lijepim željama, ali sa zakašnjenjem, moja mirovina je od prije riješena.
 14. Kad se već spominje figa u džepu (piše iznad u postu kome) slobodno iznosim svoje mišljenje da je anonimni imao obje fige u džepu.
 15. Možeš li prestati prebrojavati?
×
×
 • Napravi novi...