Jump to content

zutaplava

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zutaplava objavio

  1. Puno ti hvala što si mi napisao za taj inzvaredni nakon 3 dana nepojavljivanja, to nisam znala. Poslušat ću te, vratit ću se tad i odgodit pregovore za kasnije, kad budem tamo i nakon što mi uruči otkaz. I za GO i za otpremninu itd. Jedino što se ipak ne bi samo pojavila:evo mene, to mi nije ok, pa ću mu u mailu napisati samo to da: - mi prema ZORu mi ne može dati otkaz za vrijeme i prvih 15 dana nakon porodiljnog (citat zakona) - mi porodiljni ističe xx.01. i da se sljedeći dan vraćam na posao raditi bar tih 15 dana pa onda što bude. Nije mi zgodno to jer mi nema tko čuvati dijete, a u vrtić upisivati ili čuvalicu tražit za tih 15 dana-mjesec pa onda ispisivati/otkazivati ne mogu, al snać ću se.
  2. Hvala na pomoći. Znači imam pravo na GO... E sad kako da postupim... ovaj dopust mi ističe za dvadesetak dana. Posao nisam uspjela pronaći. Sad nedavno sam bila na jednom testiranju i postoji šansa za jedan posao. Kad bi to dobila, onda bih i pristala na sporazumni i samo bi prešla s jednog posla na drugi. A ako ne... poslala bih mu mail u kojem ću mu napisati da mi prema zakonu otkaz ne može dati ranije od 15 dana nakon povratka na posao, i to pismeni. Također bih mu napisala da imam pravo na godišnji za prošlu god. Sad ne znam jel bolje da tražim godišnji odmah nakon isteka porodiljnog i da na godišnjem čekam taj otkaz, ili da ga iskoristim nakon što mi uruči otkaz (imam li onda pravo na godišnji + otkazni rok, ili da godišnji iskoristim za vrijeme OR-a). U slučaju da mi uruči otkaz (ne sporazumni) imam li pravo na otpremninu, čisto da znam kako da se postavim? Tamo radim 6 godina, krivo sam napisala, na neodređeno, nemamo potpisano kolektivni ugovor ni ništa, samo obični ugovor o radu. Imam još 1 pitanje..što ako mi on odbije odobriti godišnji tad kad ga ja želim?(to je već u prošlosti napravio)... i što ako imam pravo na otpremninu nakon otkaza a on mi je odbije isplatiti?
  3. Nije mi rekao, nego poslao mail (kojeg onda očito imamo i on i ja) i to 3 mj prije siteka porodiljnog... jel to šta mijenja na stvari? Dal ja uopće imam pravo na ovogodišnji GO ako sam na rodiljnom cijelu ovu godinu i neću ni dana raditi ove godine? Na sporazumni neću prisatti (osim ako u međuvremenu ne nađem novi posao)...jel to ok? hvala ti
  4. Pozdrav, porodiljni mi skoro istječe, a poslodavac me obavijestio da se ne vraćam na svoje radno mjesto nakon isteka.... Znam da imam pravo na otkazni rok od barem mjesec dana i zanima me (ako me o svojoj nakani obavijestio nekoliko mjeseci prije isteka porodiljnog) računa li se taj otkazni rok još dodatnih mjesec dana nakon isteka porodiljnog, ili ni nemam pravo na njega jer je tih mjesec dana već prošlo za vrijeme trajanja porodiljnog. Tvrtka je mala, privatna, radim tamo 5 godina. Ne postoje nikakvi kolektivni ugovori ni ništa slično, samo osnovni ugovor o radu na neodređeno. Imam li pravo na kakvu otpremninu, ako da, kakvu? Hvala
  5. Bok, koliko smisla ima raditi 2 verzije predugovora, jednu za nas ovjerenu, i jednu za banku potpisanu? Isti bi bili, samo u verziji za banku ne bi bila rečenica "u slučaju da banka ne odobri kredit kupcima se vraća polovica kapare"? Jel uopće ta rečenica negativna po nas u razmatranjima banke ili je normalno i da se ta opcija o neodobravanju kredita spomene?
  6. Bok, dobila sam nakon završetka porodiljnog pravo na dopust za njegu djeteta sa smetnjama u razvoju, u trajanju od godine dana. Znam da prema pravilniku http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_02_18_391.html za vrijeme trajanja tog dopusta ne smijem raditi, međutim zanima me šta je sa ugovorom od djelu, odnosno mogu li obavljati neke honorarne kratke poslove, a nakon kojih bi mi honorar bio isplaćen na račun? Kosi li se tako nešto sa ovim pravilnikom? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija