Jump to content

Libra00

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nesmijemo dozvoliti da to bude "opće prihvaćena pojava" jer ovo što radnici proživljavaju se kosi sa apsoulutno svim ljudskim pravima.I ja sam žrtva sustavnog maltretiranja,kao i većina djelatnika firme u kojoj radim.Vrijeme je da se tome stane na kraj. Jasno mi je da se da se postupa prema članku 130 ZR,ali zanima me što konkrentno možemo poduzeti?kako se podiže tužba,što je sve potrebno (izjave svjedoka??)te od kuda krenuti? molim vas ako mi itko možete odgovoriti čim prije! jer se mora odmah djelovati a ne dopuštati da nas gaze kao zadnje smeće. hvala unaprijed!
  2. nesmijemo dozvoliti da to bude "opće prihvaćena pojava" jer ovo što radnici proživljavaju se kosi sa apsoulutno svim ljudskim pravima.I ja sam žrtva sustavnog maltretiranja,kao i većina djelatnika firme u kojoj radim.Vrijeme je da se tome stane na kraj. Jasno mi je da se da se postupa prema članku 130 ZR,ali zanima me što konkrentno možemo poduzeti?kako se podiže tužba,što je sve potrebno (izjave svjedoka??)te od kuda krenuti? molim vas ako mi itko možete odgovoriti čim prije! jer se mora odmah djelovati a ne dopuštati da nas gaze kao zadnje smeće.
  3. poštovani, poslodavac je izdao nalog za obustavu plaće iz razloga što državni inspektorat uvidom u poslovanje tereti firmu za nekoliko prekršaja,između ostalog i za reklamaciju zbog koje je inspektorat i pozvan na uviđaj u trgovinu. Zanima me dali firma ima pravo na to općenito? te u kojem iznosu može smanjiti plaću?, i iako još nema riješenja o kazni niti je osoba (tj ja) koja vodi "odjel" reklamacija kvalificirana ni obučena na bilo koji način za vođenje navedenog posla. Dakle ako nemam apsolutno nikakvo stručno obrazovanje ni obuku iz područja zakona o zaštiti potrošača niti znam išta o pravnim regulativama. Mislim da je firma dužna zaposlenike primjereno obučiti određenoj vrsti posla a ne pustiti da se zaposlenici snalaze sami. ili?? hvala..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija