Jump to content

ruffball

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ruffball objavio

  1. Hvala na odgovoru.Puno jasnije je kada netko strucan razjasni.Da bi mogao darovati,moram prvo dokazati pravno što darujem,bez obzira što znamo da sam zakonski suvlasnik djela nekretnine.Naime,sporazumno smo napravili ugovor o diobi ali ga nismo predali u z.k.,tako da treba pratiti pravni redosljed položenih ugovora.Hvala.

  2. Hvala puno na odgovoru.Znači predam pod Z,Darovni ugovor i kad se kredit otplati,banka se briše,i ide po pravnom redosljedu predana dokumentacija.U slučaju da ne pokrećemo sudski spor oko raspodjele imovine,pošto ja imam pravo na nužni dio,isti se može i naknadno pokrenuti i dokazati koliki je udio od svakoga u predmetnoj nekretnini?Koliko sam upućen,tu nema zastare ako postoji pravni slijed izvanbračne i za vrijeme trajanja braka ostavštine.

  3. Poštovani,naime supruga i ja smo se rastali prije 6mj.,ja sam se iselio iz stana i trenutno se dogovaramo o diobi bračne stečevine.S obzirom da sam ja imao prije braka stan u vrijednosti 70.000€,koji sam prodao da bi nakon vjenjčanja kupili ovaj predmetni stan ali uz hipotekarni kredit za koji je nosioc supruga,te je upisana kao vlasnik u z.k. a banka je zabilježena.S obzirom da smo živjeli zajedno u braku 17godina,a od toga 11godina u tom stanu diobom bračne stečevine meni pripada nužni dio kao i predbračna stečevina.Namjera mi je darovati svoj dio maloljetnom djetetu (14),te zadržati pravo na bilo kakvo raspolaganje nekretninom do smrti.S obzirom da ja nisam upisan u gruntovnicu,da li je dovoljno napraviti Ugovor o darivanju udjela nekretnine sa pravom uživanja do smrti ili treba zakonski neki ugovor gdje sam osiguran da supruga ne proda stan i tom prilikom sva moja stečevina ode u vjetar?Ovim darovanjem bih svakako volio ostaviti svome djetetu egzistenciju i ujedno zaštiti svoje pravo na raspolaganje bračnom stečevinom.S obzirom da supruga trenutno živi i stan dalje otplaćuje sama od 4mj.,od tada predpostavljam da se pravno još 9 godina sav udio broji njoj,te sam trenutno zakonski u posjedu većeg udjela.Što trenutno sada nije važno,ali razmišljam.Pomozite mi na koji način krenuti u postupak uz minimalne sudske parnice.Hvala puno unaprijed

  4. Hvala puno na savjetu...ali opet ne znam kaj napraviti.

    ne bih želio da se to protegne još godinu dana...potreban mi je auto i koma je osjećaj kad nemaš kontrolu nad svojim vlasništvom..Da se razumjemo...auto vrijedi 2000 eura,a on je uporan za 10000 kn.

    Hvala još jednom.

    Ako netko ima rješenje molim ga da me savjetuje...

     

    Igor :-?

  5. Molim Vas za pomoć.

    Vlasnik autoservisa prihvati raditi auto koji je u vlasništvu moje supruge,a ja sam zamolio da ga popravi.

    Auto je predan 24.04.2011...a prije 5 dana (10.12.2011),zove mene serviser da je auto napravljen i tu počinje problem.

    Pošto auto nije znao napraviti ja sam mu predložio da ipak kupim novi motor koji bi on ugradio i naplatio uslugu ugradnje koja košta cca 2000 kn.

    U međuvremenu od pustih razgovora i odlaska po dijelove i naravno kupnja motora i kompjutora mene košta ukupno 9000 kn.

    Ja dolazim prije 5 dana po auto i majstor kaže....

     

    Dijelovi su ti 2500 kn,a moje ruke 7500 kn!!!!!!!!!!!!!!!!

     

    Ja pitam..koji dijelovi?

    Pa znaš....ulje,filteri itd i akumulator!

    A ja njemu...u motoru koji sam kupio nije trebalo ništa osim ulja,a akumulator sam imao!

     

    Dobro...ja kažem pa i neka je 2500 kn paltit ću ti,ali te molim račun i obrazloženje kako tvoje ruke koštaju 7500 kn.

    Majstor bahato zalupi vrata od radione i kaže:

     

    Sad ti je cijena još 1500 kn više i kad doneseš novac dobit ćeš auto!!!!!!

     

    Molim Vas broj neke ustanove da im se obratim za pomoć,jer policija tu ništa ne može...Bio sam 4 sata u policiji i nema rada.Kažu..privatna tužba!!!

     

    Molim pomoć.Igor.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija