Jump to content

markooo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me da li se prilikom isteka ugovora na određeno dobiva neko rješenje da je prekinut radni odnos?
  2. Pozdrav! Zanima me samo ukoliko je osoba preminula, a sve rezije su i dalje na njeno ime (telefonska linija, voda, struja, komunalije i td.), ti kasnis s placanjem i oni ti u opomeni pisu da ce ti iskljuciti prikljucak, napraviti prisilnu naplatu ovrhom, mogu li oni to napraviti posto osoba ne postoji? Tocnije, zanima me ide li ovrha nasljedniku ili ovrhe nema?
  3. Postovani, osoba radi 7 mjeseci neprekidno no svaki mjesec produzuje ugovor, da li ta osoba ima pravo na godisnji odmor? Inace pravo na godisnji ostvaruje se nakon 6 mjeseci neprekidnog rada, no vrijedi li to i kad se ugovor produzuje svaki mjesec? Hvala
  4. Postovanje! Radim u tvrtki skoro dva mjeseca. Iz uprave su poslali tko ima koliko dana prava na godisnji odmor, a tu se spominjem i ja. Imam isti broj dana kao i kolege/ice. Zanima me kako mogu imati pravo na godisnji odmor ako se na godisnji odmor moze ici tek nakon 6 mjeseci rada?? Nemam nista protiv godisnjeg, rado cu ja ici na njega, no zanima me kako mogu dobiti godisnji ako radim tek dva mjeseca (niti toliko)?? Znam da do 30. lipnja treba iskoristiti GO, no neznam kako ja na to mogu imati pravo?!
  5. Koliko metara ispod tla je u vlasnistvu onog cija je zemlja, npr. u mom dvoristu, koliko metara ispod je moje?
  6. Zanima me da li se nakon isteka ugovora na odredeno potpisuje raskid ugovora o radu ili se nista ne potpisuje posto u ugovoru pise koji je zadnji dan? Ako u ugovoru pise da radim od 1. do 31.3. imam li otkazni rok nakon 31.3. ili mi je 31.3. zadnji radni dan i duzan sam napustiti tvrtku? Hvala
  7. Dva pitanja u svezi ugovora o djelu: 1. Da li se to upisuje u radnu knjizicu? 2. Da li poslodavac radniku tj. narucitelj izvrsitelju za vrijeme rada placa HZZO i HZZM kao i kad si zaposlen preko Ugovora o radu ili ne? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija