Jump to content

somnatia

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Najljepše se zahvaljujem! Jesam to vidjela, ali nisam znala je li se što u međuvremenu mijenjalo. Hvala, puno ste mi pomogli.
  2. Poštovani, prodala bih svoj dio stana osobi koja ima drugi dio stana. Treba li se ishoditi energetski certifikat?
  3. Molim Vas, ako netko može odgovoriti, dosta nam je ovo trenutno bitno! Fali nam baš sad novca, a taman imamo nešto tih stvari koje nam ne trebaju
  4. Poštovani, ukoliko se recimo nakon smrti naslijede knjige, zlatna narukvica i slično od nekoga, ili recimo postoje neki naši pokloni koje smo dobili na vjenčanju. Ili prodaja same vjenčanice. Pitanje je kako to mogu legalno prodati? Ako više ne posjedujem račun. Može li se otići, primjerice na "aukcije.hr" te preko tekućeg računa primati novac nakon prodaje tamo? Njuškalo? Treba li platiti kakav porez? (jer sve su to zapravo rabljene stvari, a neke možda već potpadaju u starine. Kako prodati to?) Hvala!
  5. Zakon traži da popis članova obvezno sadrži podatke o osobnom imenu (nazivu), OIB-u, datumu rođenja, datumu pristupanja udruzi, kategoriji članstva, ako su utvrđene statutom udruge, te datumu prestanka članstva u udruzi, a može sadržavati i druge podatke. Popis članova uvijek mora biti dostupan na uvid svim članovima i nadležnim tijelima, na njihov zahtjev. Kako to uskladiti s ovim: http://azop.hr/obrada-podataka/detaljnije/prikupljanje-i-obrada-osobnih-podataka-clanova-udruge Jel se treba napraviti poseban dodatan popis koji će sadržavati samo podatke koji se onda mogu davati na uvid ostalim članovima? I uopće sad GDPR od svibnja kako će utjecati na udruge?
  6. Sad je prošlo već dosta vremena od stupanja na snagu novog Zakona. Može neko sada sa sigurnošću reči odgovor na ovo pitanje? Hvala.
  7. Hm, ne poznajem puno tematiku, tek ju proučavam. Može li se to? Meni se čini logičnim da može. ?
  8. somnatia

    OIB članova

    Znači, po zakonu nije nužno u evidenciji članova imati i njihov OIB. Postoje li neki podaci koji su obvezatni da budu zapisani? (zakon strogo propisuje vođenje popisa članova, i postoje kazne ako se to ne radi kako treba, pa da nešto ne propustimo). ?
  9. I mene zanima kako se ovo organizira pravno
  10. Može li mi netko još malo objasniti za što točno svojom imovinom može odgovarati ovlaštena osoba u udruzi?
  11. Bump. Jel se možda može učlaniti u neku udrugu umjetnika, npr.? Zna li netko odgovor, ima li savjet?
  12. Je li ikako moguće dobiti poticaje za samozapošljavanje ako se osniva udruga? http://www.hzz.hr/default.aspx?id=9207
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija