Jump to content

ZAGI

Korisnik
  • Broj objava

    51
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dimnjačarske usluge, kao i sve ostale usluge koje nisu izvršene niste dužni plaćati, ali je potrebno reagirati na račun, javiti se dinjačarskoj službi, koja će izvršiti uvid da li imate i koristite dimnjak, ako dimnjak ne koristite, zamolite nalaz, ako ga koristite u skladu sa zakonom dužni ste platiti redoviti pregled dimnjaka.
  2. ZAGI

    Gskg

    U ovom slučaju sam sigurna da se sanacija može i treba obaviti iz sredstava zajedničke pričuve, jer zid vašeg stana čini dio stambene zgrade. Obratite se predstavniku suvlasnika stanova, ili upravitelju, ako oni ovo osporavaju obratite se direktno GSKG. Jedini problem za popravak nastale štete mogao bi se dogoditi ako na zajedničkom računu nedostalje financijskih sredstava.
  3. Vlasnica sam kuće i dvorišta pregrađenog kamenim zidom koji odvaja mali vrt od ostatka mojeg dvorišta. Susjeda me tuži za utvrđivanje prava vlasništva nad dijelom vrta koji je upisan na moju česticu. Poziva se na dosjelost po prednicima, ja nemam ništa protiv da joj prepustim tih par kvadrata, ali me moj odvjetnik upozorava, ako joj prepustim taj dio da ona automatski postaje suvlasnik na mojoj čestici, znači suvlasnik u mojoj kući, dvorištu,.... da bez njezine suglasnosti više ne mogu sama odlučivati na mojoj cijeloj čestici. Ja sam to susjedi rekla, no međutim ona tvrdi da to nije točno. Ljubazno molim, žurni odgovor, da mi po mogućnosti odgovore samo stručne osobe za ovakve slučajeve. Zahvaljujem, s poštovanjem.
  4. Od nedavno sam vlasnik psa i često sam vani - naselje Sigečica - grad Zagreb.Iza zgrade postoji veliki travnjak na kojem se povremeno igraju djeca iz razloga što su cijeli travnjak uzurpirali vlasnici pasa. Naime najveći problem je što vlasnici pasa uopće pri izvođenju kućnih ljubimaca ne koriste v r e č i c e, čudno me gledaju što ju obavezno koristim. U cijelom naselju ovakvih travnatih površina ima puno, ali na njima uopće iz navedenog razloga nema djece. Prilikom velikih vručina nesnosan je miris i vlasnici stanova su primorani zatvarati prozore. Gdje je moguće ishoditi table - obavijesti koje bi se stavile na travnjake jer ni na jednom travnjaku ih do sada nisam primjetio.Zar se ovakve radnje ne bi trebale sankcionirati, da li je to posao Komunalnog redarstva, zašto nema nigdje nadzora????
  5. Nakon 27 god. braka prijateljica se razvodi zbog ne slaganja sa suprugom, zbog njegovih izvanbračnih izleta. Djeca odrasla, situirana. Prije 9 godina prijateljica je sa svojom majkom sklopila Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju,a majka joj je na taj način dala kuću. Vlasništvo kuće upisano je na prijateljičino ime. Njezin suprug je u tu kuću za odmor, uložio dosta fin. sredstava, prilično svojeg vlastitog rada, ali za navedeno ne posjeduje račune. U kući je suprug prijateljice ljetovao cca 20 god. /mjesec dana godišnje/. Što treba učiniti da zaštiti vlasništvo, raskinuti s majkom Ugovor ili nešto drugo?? Ljubazno molim odgovor.
  6. ..onda je to vrlo složena situacija, mora se jako paziti. Ukoliko je čestica dvorište povezano sa objektom svako davanje suvlasništva je riskantno jer suvlasnik postaje suvlasnik svega što se na toj čestici nalazi, znači vaše kuće, svega što je u vašoj kući...... Razvrgnuće suvlasništa - oprez!! Konzultirajte obavezno "dobrog odvjetnika" koji će stvarno zastupati vaše interese.
  7. ...Jednostavno ne možeš vjerovati. Cilj ovog portala je da jedni drugima p o m a ž e m o, a ne navođenje na štetu, najmilijima.
  8. Koliko je meni poznato s posjedovnim listom se ne može upisati vlasništvo!!!????
  9. Mnoge od nas bi zanimalo da li je točna informacija koja ovih dana kruži, da je Ustavni sud u Zagrebu, dana 03.10.2010. godine, donio Presudu da vozila-pauk, ne smiju odvoziti nepropisno parkirana vozila, osim u iznimnim situacijama kada ga pozovu hitna pomoć, vatrogasci ili policija i to u slučaju da im onemogućuju prolaz. U informaciji također piše da ljudi ne znaju za navedenu odluku i da naivno plaćaju i dalje kazne, te ukoliko se kome dogodi navedena situacija da sigurno dobivate spor ukoliko ih tuži. Ljubazno molim da mi netko pojasni da li je to t o č n o??
  10. Ovakav slučaj je vrlo lako riješti pogotovo ako predstavniku suvlasnika isplaćujete naknadu za zastupanje. Obratite se upravitelju zgrade, smjenite ga, jer niste zadovoljni njegovim radom. Peticija suvlasnika stanova (potpisi suvlasnika 51% površine stanova - upravitelju zgrade.Nitko nije nezamjenjiv.
  11. Predstavnika suvlasnika stanova biraju suvlasnici stanova. Suvlasnici odlučuju u visini naknade koju će predstavnik suvlasnika primati i o tome obavještavaju upravitelja zgrade. Predstavnik suvalsnika stanova može zastupati suvlasnike i bez naknade, ima slučajeva kao što je u mojoj zgradi gdje nas ima 9 suvlasnika i predstavnik suvlasnika ne potrežuje novčanu naknadu niti bilo kakvu korist zbog zastupanja. Bez obzira što predstavnik u ovom slučaju ne prima novčanu naknadu dužan je o svemu što se tiće interesa svih ostalih suvlasnika obavještavati ih o svemu na što se troše "zajednička sredstva" - iz pričuve, putem oglasne ploče ili sazivanja sastanaka. Što se tiće odlučivanja, smostalno ne može o ničem odlučiti. Ukoliko suvlasnici nisu zadovoljni s predstavnikom imaju se pravo u svakom momentu obratiti upravitelju zgrade (najbolje pisanim putem), te ga obavijestiti da nisu zadovoljni, a isto tako imaju pravo i potraživati izvještaj o financijskom stanju zgrade, kao i prikaz svih izdataka koji su nastali iz sredstava zajedničke pričuve, ukoliko je potrebno i par godina unatrag. Minimalni iznos pričuve određuje zakon, ali ga suvlasnici mogu dogovorom povečati (ukoliko imaju potrebu za izvođenjem skupljih radova - uvijek postoji mogućnost konzultacije sa upraviteljem zgrade,koji je u takvim situacijama uvijek spremam pomoći i predstavniku suvlasnika prezentirati što bi bilo najprihvatljivije, a predstavnik će onda informaciju saopćiti ostalim suvlasnicima jer je u tom slučaju potrebna njihova suglasnost.
  12. Molim vas ako netko može odgovoriti, ovo zanima i mene. Hvala.
  13. Nema potrebe govoriti o sudskom sporu.Jako je dobro poznato da predstavik suvlasnika stanova apsolutno ništa ne može odlučiti sam, znači treba imati listu potpisa većine suvlasnika stanova kako bi nešto mogao odobriti ili zabraniti, a postoji i GSKG kojem se uvijek možete obratiti,pogotovo kada se radi o zaštiti zajedničkog dijela zgrade. Kada se vlaga ne sanira na vrijeme, ona se širi dalje i ugrožava i ostale dijelove zgrade, a ne samo vaš stan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija