Jump to content

tata978

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tata978 objavio

  1. Hvala na odgovoru. Dal postoji neki drugi nacin da vam se obratim, nebih zeli ovdje neke detalje iznositi, u cilju zaštite djeteta.
  2. Za HRVATSKU UDRUGU ZA RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO Poštovani, djete sam u ponedjeljak dobio bes problema, citav dan je bilo sve super, kad smo legli spavati, djete se je pocelo plakati i zeljelo ici kod mame, ja sam ga odvezao majci, i djete je reklo da dođem u srijedu po njega. Jucer ujutro sam otisao po djete, citav dan je bilo sve super, i opet kad smo legli hoce ici majci. Tada sam nazvao majku djeteta, i dao sam ju djetetu na telefon, no ona mu nije rekla da neka ostane spavati kod nene, nego neka samo dođe da ga ona čeka doma. Kad sam vozio djete majci, oko 21.15h, pitam djete zasto ne zeli kod mene spavati, i ono mi odgovori " netko je zvao mamu na telefon i rekao joj da nesmijem spavati kod tebe". Tu se vidi na koje nacine majka ide, samo da odvuce djete od mene. Mi smo inace udaljeni 60km, pa neznam kolko je pametna ta noćna vožnja, a ako ga na zadržim kod sebe, bit cu zlostavljač. Sad mi je djete reklo da dođem po njega u petak. Pitao bih vas što učiniti, jer to može trajati u nedogled. Hvala.
  3. Zahvaljujem na odgovoru, al iz iskustva iz proteklog vremena, poznat mi je odgovor policije, " to nije nas posao, to si rijesite medusobno, mi necemo izaci na teren, jer nema oblika nasilja." Inace majka je vec osuđena na uvjetnu kaznu, koja jos nije pravomocna, ulozila je zalbu, a sve zbog toga što nije dovodila djete na kontakte pod nadzorom u nadlezni CSS. U mom slucaju je vidljivo kako sve institucije pokusavaju udovoljiti majci.
  4. Pitanje za HRVATSKU UDRUGU ZA RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO. U mojem slučaju je došlo do promjena, postalo mi je pravomoćno novo rješenje 08.12.2011.g., a ovjeru pravomoćnosti sam napravio 30.12.20111.g. Po novom rješenju imam pravo na djete svaki drugi vikend od petka u 18h, do nedjelje u 19h, svaki drugi praznik ili blagdan od 9 do 19h, 7 dana zimskih praznika, i 15 dana ljetnih praznika. Pošto se s majkom djeteta nemogu ništa dogovoriti, poslao sam joj pismo kako je moj blagdan 06.01., kojega sam i ostvario, a da ću si djete uzeti na zimske praznike i vikend 09.01. u 9h, a vratiti 15.01. u 19h. Na što mi ona piše u SMS porukama da ja još nemam pravo na praznike, i da mi djete neče dati. nadležni CSS je u postupku izricanja odluke o nadzoru o skrbi nad djetetom. Želim vas pitati, kome da se obratim ako mi bivša u ponedjeljak neda dijete?
  5. Sve vam je to meni poznato, ja borbu oko djeteta vodim već četiri godine, nadležni CSS je uvijek na strani majke, oni nisu jos niti jednu sankcijsku mjeru protiv nje poduzeli, a imam pismeno gdje su se to obvezali. Mani nadležan CSS nije odgovoril na niti jedan upučeni im dopis s povratnicom, prijavil sam slučaj nadležnom ministarstvu, koje je zatražilo očitovane od nadležnog CSS, koji je uporno zanemarivao dati izvješče, i nakon više poslanih mojih požurnica ministarstvu. Na posljetku mi je ministarstvo odgovorilo da se tu radi samo o inatu između roditelja, što nije istina.
  6. Poštovani, ja bi se vrlo rado dogovorio sa bivšom, sve vezano uz djete, al ne da se ja nemogu ništa s njom dogovoriti, nego kontakt s njom nemogu ostvariti niti djelatnici nadležnog CSS, ona se konstantno odbija odazvati na pozive CSS, a cilj joj je odvojiti djete od mene.
  7. Učinit ću kao što ste me uputili, pa kada dobim neke rezultate vam se ponovno javim. Zasad vam zahvaljujem na ukazanoj pomoči, i želim vam ugodne blagdane.
  8. Proteklog tjedna sam bio na razgovoru u nadležnom CSS, gdje sam se uvjerio da djelatnici CSS ne obavljaju svoj posao, i ovo pitanje o kontaktima tumače svaki puta drukčije, tj. kako pogoduje majci. Čitavu ovu 2011.g. su tvrdili da se praznici i blagdani računaju samo u pet radnih dana u tjednu, a da su vikendi vikendi. Ovaj tjedan su kazali da praznici i blagdani imaju prednost ispred vikenda. Tada su zaključili da im je najbolje tražit mišljenje od suda. Tada sam ja otišao do nadležnog suda, gdje mi je odgovoreno da sutkinja ne daje objašnjenja, al ju je službenica suda nazvala, i stkinja joj je odgovorila da si neka svaki roditelj uzme pola djeteta. Tada sam bio ogorčen odgovorom, i nazvao sam Ministarstvo pravosuđa gdje su mi odgovorili da oni ne tumače presude, da se neka javim odvjetniku. Tada sam nazvao odjel pravobraniteljice za djecu, gdje mi je odgovoreno da se neka mi kao roditelji međusobno dogovorimo. Nakon toga sam zvao Ministarstvo SS, gdje su mi također odgovorili da neka to riješimo mi kao roditelji međusobno. U petak sam ponovno zvao nadležni CSS, i tražio odgovor koji su oni trebali zatražiti od suda, po običaju nikoga nije bilo, ili su na terenu, ili na godišnjem, a prava istina je da vide moj broj telefona, i ne žele mi se javiti. No ipak mi se javio zaštitar zaštitarske tvrtke u CSS, koji si je dao truda i pronašao službenika CSS, i službenik mi je odgovorio da u mišljenju sutkinje piše kako ona nije dužna davati obrazloženje, da za to postoje odvjetnici. Tijekom godine sam razgovarao sa više odvjetnika, koji su mi odgovorili da te stvari treba regulirati CSS.
  9. Hvala vam na odgovoru. Meni su do sada tumačili u CSS da se praznici i blagdani ne računaju u dne vikenda, tj. da vikendi imaju prednost pred praznicima i blagdanima. Znate li možda gdje se može pronači službeno tumačenje toga, da im ga odnesem.
  10. Otac sam koji ne živi s djetetom, ali imam pravomočnu presudu o kontaktima i druženjma s djetetom, koja glasi: kontakti i druženja oca i djeteta će se održavati svaku drugu subotu, svaku drugu nedjelju u mjesecu, te svaki drugi praznik ili blagdan. Želio bi pitati dali netko zna tko ima pravo na druženje s djetetom, kada se poklope vikend od jednog roditelja, i blagdan od drugog roditelja. Djelarnici nadležnog CSS svaki mi puta drukčije tumače odgovor. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija