Jump to content

rapaimiki

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jedan od trojice suvlasnika ujedno i investitora i prodavatelja stanova i poslovnih prostora u zgradama koje su praktički ovisne o tom prolazu tj parkingu odlazi u stečaj .Na javnoj dražbi stanari odustaju od licitiranja trećine parkinga koji kupujem ,platim porez na nekretninu ,ništa drugo se ne mijenja.Stanari i vlasnici poslovnih prostora koriste orolaz i parking kao da se ništa nije promijenilo.Nikakav dogovor sa ostalim suvlasnicima nije moguć jer im to nije u interesu ,nisu željeli licitirati,ne žele ga otkupiti od mene ,sad ga više i ne želim prodati. Parking ne naplaćuju jer su prodajom stanova i poslovnih prostora dogovorili sa novim vlasnicima da mogu koristiti parking ispred poslovnih prostora koji je i u mom vlasništvu.Odlaskom u katastar ,dobijem odgovor da zbog veličine parcele,gradnja nije dopuštena niti je parceliranje moguće..Savjet jednog od odvjetnika je da periodično dovezem kamion zemlje (jeftinija opcija) i istresem na parking.Kad se to počisti da to učinim ponovno.Pitanje:mogu li fizički spriječiti ulazak kupaca u pekaru ili pacijenata u spec ordinaciju jer da bi ušli moraju preći i preko mog zemljišta i izravno ući u prostor i sa mog zemljišta?Na slici je ulaz i parking i prolaz prema njihovom parkingu desno na koji naravno nemam pristup.Ulaz u ordinacije i pekare je u sjeni zgrade.
  2. Pozdrav! Nemam nikakve koristi od parkinga. stanari i vlasnici lokala ga koriste kao parking i prolaz do garaže, paradoksalno je sto prolaz koriste do svog parkinga na koji nemam dopuštenje za parkiranje. Da, imam daljinski ali često mi ne pomaže jer je moj dio parkinga već zauzet. Situacija traje od 2015.Ne živim u tom gradu, rijetko dolazim, zanima me nekakva naknada jer je parking u strogom centru, ulaz u bolnicu. Nisu me tražili niti sam im dao dopuštenje za uređenjei, prolaz, parkiranje. Vlasnici lokala su pri kupnji dobili i parkirno mjesto koje je, gle čuda, trećina moje.
  3. Pozdrav! Suvlasnik sam parkirališta ,oko 360 kvadrata ,uređenog,na ulazu u veliku javnu ustanovu kojeg stanari zgrada koriste za parkiranje i prolaz u svoju podzemnu garažu ,samim tim i ulazak u zgradu.Obzirom da ne pristaju na dogovor jer su parking napravila ostala dvojica suvlasnika s kojim ja nisam ni u kakvom odnosu,privatnom ni poslovnom ,čak su postavili rampu na ulaz na parking molim za savjet što mi je za poduzeti.Napominjem da sam vlasnik oko 92 kvadrata od 360 suvlasničkih i ne živim u tom gradu.Osim stanara ,parking koriste i vlasnici okolnih prostora,pekari ,specijalističke ordinacije,osiguravajuća društva i drugi jer posjeduju daljinske upravljače od rampe koju su podigli zajednički sa stanarima zgrada. Hvala-
  4. Da li stečajni upravitelj treba na kraju stečajnog postupka ponovo obračunati zatezne kamate na prijavljene tražbine tj neisplaćene plaće,naravno sa danom isplate?
  5. Ako daš otkaz imaš pravo samo na neisplaćene plaće,naknadu sa burze možeš dobiti ali se posavjetuj na burzi,postoji obrazac koji popuniš da si dala otkaz zbog neisplaćenih plaća.U slučaju da daš otkaz,gubiš pravo na otpremninu,naknadu za godišnji i otkazni rok.Strpi se,uvjet za stečaj je nakon 60 dana.Ako te zanima stečaj,javi se u inbox,nisam pravnik ali dosta znam o tom.
  6. Ako je firmi blokiran račun,stečaj je najbolje i najjednostavnije rješenje.Upravo prolazim kroz stečaj i dosta brzo ide,od rujna 2011 do travnja kada počinju sa isplatama.Uvjet je 60 dana blokade i da imaju imovinu,koja se može unovčiti.Ponekad je dostatno zaprijetiti stečajem da bi popustili.Ako nije blokiran račun,odvjetnik podnosi sudu zahtjev za ovrhu i novce skidaju izravno sa računa.Napominjem da prijedlog za pokretanje stečaja možeš podnijeti osobno,kao djelatnicu ili bivšu te ne košta ništa osim malo surfanja po netu da pronadješ šprancu prijedloga.Nije zahtjev,nego prijedlog za pokretanje stečaja,spremiš u kuvertu i pošalješ nadležnom Trgovačkom sudu.
  7. Ne mogu dobiti povrat poreza iz 2005 i 2007 jer bivši poslodavci nisu platili porez,napominjem da danas imaju druge firme koje funkcioniraju.Mogu li podnijeti kakvu poreznu prijavu ili nešto slično kako bi ih porezna uprava natjerala da plate.Molim konkretan odgovor ako tko ima iskustva jer me u PU uvjeravaju da ne mogu ništa!
  8. Kaznena prijava zbog neisplaćenih plaća?Ima netko iskustva oko tog?Zanima me forma kaznene prijave!Obrt je u stečaju,novaca ima,radnici će se naplatiti ali podnijeo bi kaznenu prijavu jer postoje indicije da poslodavac nije htio isplatiti plaće!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija