Jump to content

bounty007

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bokić ekipaaaa Zanima me da li postoji kakva skripta ili pitanja za ovlaštenog zemljišnoknjižnog referenta jer prema popisu sa stranica ministarstva pravosuđa ima cca 50-ak zakona za naučiti... :-( ako postoji nešto može na mail: ios6cro@gmail.com l.p.
  2. Ajde molim Vas pomoć. Naime našao sam neki stan koji se prodaje preko ovrhe pa me zanima na što bi trebao posebno obrati pažnju. Uglavnom stan je u zemljišnim knjigama upisan na firmu (znam da je pokrenut postupak brisanja firme po čl. 70 zakona o sudskom registru), i ovrhovoditelj je PBZ. Jamčevina je 10% utvrđene vrijednosti nekretnine, te se nekretnina ne može prodati ispod 1/3 cijene, te je ovo druga dražba. Pa vas molim Vaša iskustva da li ići na kupovinu toga ili ne, ma svaki komentar je dobro došao... L.P.
  3. Pošto sam dobio posao u jednom zk odjelu, i uvjet mi je da u roku od 6 mjeseci položim državni ispit za zemljišno knjižnog referenta imam par pitanja (jer stvarno ne znam od kud krenuti i gdje početi)... Pa krenimo redom. Kao prvo me zanima koje sve zakone trebam znati (za sada znam da su to zakon o zemljišnim knjigama, zakon o sudskim pristojbama, zakon o državnim službenicima i namještenicima (plus pravilnik), ZUP, ZUS)??? Od kud najbolje krenuti, čega se prvo primiti štrebanja tj. koji dio teorije je najlakši? Dali postoji kakva skripta na netu ili možda netko ima pa da mi ju pošalje??? Koliko i kakva pitanja mogu očekivati na ispitu??? Kakvi su ispitivači što se tiče izlaženja u susret ako negdje zašteka ili se prpusti nešto reći??? Koliko sam čuo ide se na pismeni i usmeni dio pa me zanima još i to tj. što je na usmenom, a što na pismenom dijelu??? Evo to me zanima za sada, ako se još što sjetim budem upitao, pa se nadam da ću dobiti odvore barem na nešto, ako ne i na sve.... P.S. znači to nije ispit za ovlaštenog zemljišno knjižnog referenta, nego za početnog.... Hvala....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija