Jump to content

nosonja21

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nosonja21 objavio

  1. znam da bi trebala biti realna, ali da li je u praksi to tako.
  2. Odlučio sam prodati, odnosno zamjeniti nekretninu uz nadoplatu. Znači ja bih uzeo jeftiniju nekretninu. Kupac želi da angažiramo sudskog vještaka, koji bi napravio procjenu vrijednosti nekretnine, pa bi prema tom definirali koliko mi još treba nadoplatiti. Sad me zanima koliko je realna ta procjena. Kuća je stara 40god i u dobrom je stanju, osim krovišta koje je na mjestima potonulo i trebalo bi ga rekonstruirati ili potpuno promjeniti. Da li ta procjena prati neku realnu cijenu ili u praksi bude veća ili niža procjena.
  3. Nećete vjerovati što mi se dogodilo, dok sam čistio sobu slučajno sam bacio papire od legalizacije kuće koja je završena prije cca 2 godine. Papiri o izvedenom stanju naravno sve ovjereno kako ide su bili među starim seminarima i negledajući bacio sam sve. Što mi je sad raditi? Postoji li način da mi se izdaju novi papiri? LP
  4. U ugovoru stoji stavka da radnik moze u slucaju potrebe biti prerasporeden na drugo radno mjesto, ali nigdje nije navedeno koliko vremenski preraspodjela može trajati.
  5. Poštovani, Zaposlen sam u jednoj javnoj ustanovi na neodređeno. Posao je sezonskog tipa iako ustanova posluje cijelu godinu. Do prošle godine je sve funkcioniralo uredno, u sezoni bih radio posao za koji sam prijavljen i plaćen, a van sezone bih radio na održavanju, odnosno poslove za koje ne treba kvalifikacija. Sada imam nekih problema sa nadređenima i doživljavam ucestalo šikiniranje, tako da i u sred sezone radim na tim poslovima, a ne na svom radnom mjestu. Plaća mi je ista ništa se nije promjenulo, osim tog da ja radim na drugom poslu od onog gdje bi po ugovoru trebao raditi. Ima li neki zakon koji definira koliko točno godišnje mogu biti preraspoređen na neko drugo radno mjesto i mogu li bez posljedica odbiti tu preraspodjelu. Napominjem da ništa papirnato nije mijenjano nego sam samo interno usmeno prebačen na ta druga mjesta.
  6. Stalno sam zaposlen u jednoj firmi i sad bih htio otvoriti taxi obrt ili doo. E sad neznam što bi bilo bolje, otvoriti obrt ili jdoo. Zaposlenik bi jedini bio ja, s tim ako postoji mogućnost da mi i žena uskoci jednom tjedno, a ako ne ništa. Nekolicina prijatelja mi se bave s tim, pa znam kakvi se novci vrte u tom poslu, pogotovo ljeti, jer sam u turističkom mjestu. Kupio bih novi automobil, na kredit ili leasing, a taj automobil bih koristili ja i žena za osobne potrebe. E sad me zanima da li mi trošak kredita, trošak održavanja vozila i goriva mogu ići u troškove poslovanja, tako da recimo, ako mi je zarada mjesečna 5000kn, a troškovi isto toliko, da nemam nikakva davanja prema državi. Uglavnom savjetujte mi što bi bilo najbolje u mom slučaju. Hvala
  7. Pitanje, mogu li oni za 10 dana koliko kasnim za plaćanje računa, poslati odmah odvjetniku da traži ovrhu, zar ne bi trebalo proći više od 10 dana. A što ako uplatim tih 1700kn, pa se onda žalim, tmobile i hakomu, hoću li onda izbjeći odvjetnika i njihove troškove. Napominjem da su oni odmah to prosjedili odvjetniku
  8. Pozdrav Htio sam prekinuti ugovor sa tmobile. Podnio sam zahtjev za prekid i nakon tog mi dolazi račun na 1700kn. Trebali su se naplatiti preko trajnog ali sam promjenio račun pa nisu se uspjeli naplatiti. Račun nisam promjenio radi tog nego sam ga promjenio jer mi je firma počela raditi sa drugom bankom. Uglavnom po zakonu, kod prekida ugovora ili trebam platiti sve rate do kraja ili popuste koje sam ostvario, a ostvario sam samo popust od 400kn za mobitel, a na pretplati sam 6 mjeseci. Sad ja im pošaljem prigovor sa mailom i tražim kako je zakonom određeno da mi obračunaju samo tih 400kn popusta koje sam ostvario kao pogodnost jer bi mi to zakonom trebalo biti dopušteno. Račun ne plaćam jer čekam odgovor, a trebao sam ga platiti do 25.2.2013. 28.2.2013 mi odgovore na mail da račun sad iznosi 2100kn i da je poslan odvjetnickoj kuci, koja ce kad zaracuna sve svoje troškove tražiti naplatu od mene. Mogu li oni to napraviti. Platit ću račun ne bježim od toga, ali ne mislim platiti troškove odvjetnika i slično. Još ne znam na što se sve odnosi tih 1700kn koje sam navodno dužan. Ako netko želi pomoći mogu mu na pm poslati žalbu koju sam poslao njima i njihov odgovor. Hvala unaprijed
  9. Pozdrav, Prije 7-8 godina su svi u mom mjestu dobili materijal i novčanu naknadu za obnovu kuće. Meni kuća nije bila legazirana pa nisam tražio. Sad mi je palo na pamet, za što ne bih to iskoristio. Sad me zanima da li je to još aktualno. Negdje stoji da to vrijedi samo do 2004 godine, a vidim da imaju neke izmjene pa izgleda da je još aktualno? Kuća mi nije nešto strašno oštećena, ali su razdrmani temelji ispucali zidovi itd. Većinu toga sam do sad sanirao. Pa ako netko zna molio bih da mi kaže da li mogu ista dobiti. Branitelj sam.
  10. U pravu ste, ali nemam izbora, pa ću ipak pokušati, jer ako i ne uspijem ništa, neće mi biti krivo, jer ću znati da sam barem pokušao. Od 7mjeseci rada, pa 5 mjeseci hzz se ne može živjeti. Ipak mislim da se nekad treba pokušati izboriti za sebe, a ne pustiti drugima da nam odlučuju o životu.
  11. Možda niste u potpunosti shvatili moje pitanje. Ne da mislim, nego sam daleko sposobniji od navedenih. Dapače i ostali radnici sezonci su daleko sposobniji od navedenih. Nemojte misliti da podcjenjujem druge, nego sam stvarno realan. Te osobe su predložene za stalno zbog tog što: 1. Jedna osoba je sin od voditelja odjela 2. 3 osobe su kućni prijatelji sa voditeljem odjela 3. Jednoj osobi je majka zaposlena u toj ustanovi (visoko rangirana), a ona je ujedno u ljubavnoj vezi sa voditeljem odjela. Znači umjesto da se zaposli nas 5 koji smo zaslužili, zaposlit će se 5 drugih po rodbinskoj vezi. Za to ide kaznena prijava zbog korupcije, zloupotrebe položaja i vlasti? Kako bi vi reagirali da radite 9 sezona uredno, bez ikakvih primjedbi, a onda umjesto vas dobije posao netko tko je tek počeo raditi, a taj posao nije ni zaslužio. Da se radi o privatnoj tvrtci, ja ne bi rekao ni riječi, ali radi se o Javnoj Ustanovi. Ps: sa mnom se slažu svi ostali radnici i djele moje mišljenje, tako ako bude neka žalba ili nešto, neću je podnositi sam, nego će je podnjeti nas 6, uz potporu svih stalnih radnika.
  12. Poštovani, Radim u jednoj našoj javnoj ustanovi sezonski već 9 sezona. Na mjestu na kojem ja radim ima nas, što stalnih, što sezonskih, 15 radnika. Prije 6 godina su uzimali za stalno radnike i primili su ih 50-tak. Sad ponovno uzimaju. Moj voditelj odjela je za stalno predložio 5 radnika. Jedan je tek počeo raditi prije 4 mjeseca, a ostali radu 4-6 sezona, ali su blisko povezani sa voditeljem odjela. Tim su se ljudima počele plaćati specijalizacije, potrebne i nepotrebne, a nama ostalima ništa. Oni će dobiti stalni posao, a mi ostali nećemo. Za taj posao se traži srednja škola. Oni imaju trogodišnju, a ja cetverogodisnju i trenutno završavam studij po bolonji (3god). Daleko sam sposobniji od ostalih kandidata, po znanju i općenito što se tiče samog rada, puno ga bolje obavljam od ostalih, a to mogu potvrditi radne kolege. Što mi preostaje da radim? Ako se žalim ravnatelju ili podnesem kaznenu prijavu protiv voditelja odjela, nitko mi ne garantira stalan posao.
  13. Možda sam krivo objasnio situaciju. Nije se dogodilo preuzimanje poduzeća i nastavljanje rada pod istim imenom, nego je preuzet prostor i otvoren novi restoran, pod novim imenom, a bivši vlasnik je nastavio poslovati i dalje(posjeduje još jedan restoran). Tako da je novi vlasnik praktički samo unajmio prostor, otvorio novi restoran, sa novim inventarom, ali je odmah zaposlio sve radnike, koji su do tada tu radili.
  14. Radio sam u jednom restoranu 3 godine. Ljeti zbog povećanog obujma posla bi radili prekovremeno min. 10 sati dnevno bez slobodnog dana. Prekovremeno nam ne bi bilo plaćeno, ali bi u zamjenu za to zimi dobili slobodne dane. Situacija je sljedeća. Restoran je preuzela jedna firma. Svi radnici su potpisali nove ugovore, sa novim poslodavcem. Tako da smo svi izgubili te slobodne dane i godišnji odmor. Preuzimanje se dogodilo u 11-om mjesecu. Ovu godinu sam skupio 120 prekovremenih sati + godišnji. Novi vlasnik nema nikakve veze s tim, a stari nam ne želi isplatiti ni godišnji ni sakupljene prekovremene sate. Što mogu napraviti u novonastaloj situaciji. Kome se mogu obratiti.? Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija