Jump to content

peeepe

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je peeepe objavio

  1. Da li u drustvenom ugovoru smije stajati clanak da se udio pojedinog clana drustva mora vratiti na prvi poziv ostalih clanova drustva koji cine vecinu?

    i da li ako tako nesto je regulirano mora drustvo isplatiti tom clanu drustva njegov udio u visini trzisne vrijednosti tog drustva?

     

    hvala unaprijed na pomoci. 
     

  2. Pozdrav svima,

    Clan sam drustva u jednom d.o.o. 

    drustvo se sastoji od 4 clana. 

    u drustvenom ugovoru stoji

    ”drustveni ugovor se mijenja odlukom koja je donjeta donjeta davanjem valjanih glasova clanova drustva ciji poslovni udjeli predstavljaju najmanje 3/4 temeljnog kapitala zastupljenog na skupstini na kojoj se donosi odluka o izmjeni statuta”

    da li to znaci da me mogu izbaciti iz drustvenog ugovora odnosno firme ako njih troje (tri cetvrtine) donesu tu odluku bez mojeg prisutstva?

    i ako da, da li mi u tom slucaju moraju isplatiti moj udio po trzisnoj vrijednosti firme s danom iskljucenja ili ne?

     

    unaprijed hvala. 

    E93D615D-6FD8-44E0-8387-96514F573C42.png

  3. Imam pitanje. U ugovoru o radu na neodredeno (onom iz nn) mi stoji otkazni rok 90 dana u slucaju da dobijem i dam otkaz. Nasla sam novi (bolji) posao i ne mogu me bas cekati 90 dana. Pitanje je smijem li se prilikom davanja otkaza pozvati na zakon o radu gdje stoji da mi otkazni rok ne moze biti duzi od mjesec dana ukoliko imam osobito vazan razlog? Ustvari koji su to osobito vazni razlozi? Takoder, smiju li mi zabraniti koristenje godisnjeg odmora tokom otkaznog roka?

    Unaprijed hvala na pomoci.

  4. Postovani,

    Saznala sam da mi poslodavac namjerava pormjeniti ugovor o radu a s time najvjarovanije i uvjete. Zanima me mogu li nakon ponude novog ugovora podnjeti zahtjev za koristenje roditeljskog dopusta (drugih 6 mjeseci koje nisam iskoristila, vratila sam se prije godinu i pol nakon 6 mjeseci rodiljnog dopusta) i moze li mi poslodavac uruciti otkaz u razdoblju izmedu podnesenog zahtjeva i datuma kad bi roditeljski dopust trebao poceti teci? Ima li pravo odbiti koristenje mog roditeljskog dopusta?

    Takoder dobila sam pismenu obavijest da tvrka ne odobrava povecanje place koje sam dobila 1.1.2017. novom poreznom reformom jer se prilikom zaposljavanja placa dogovarala u neto. U ugovoru mi stoji bruto iznos no poslodavac ga zeli smanjiti kako bi ja i dalje dobivala ponudeni neto prilikom zaposljavanja a da sebi umanji davanja koje placa drzavi. Isto tako zeli smanjiti bruto zbog djeteta koje imam prijavljano na sebe, sve kako bi ja i dalje dobivala isto a on ustedio. Je li to zakonito i mogu li nesto poduzeti s obzirom da namjeru imam napismeno? Unaprijed hvala.

  5. Postovani,

     

    Jel me savjetujete prema iskustvu koje imate kao odvjetnik ili su to Vase laicke procjene ishoda parnice?

     

    Da poznajete moje robitelje, postupili bi kao i ja. to su divni roditelji koji su mi fizički napali supruga dok je u narucju drzao nasu 6 dana staru kcer, a 6 mjeseci kasnije ga strpali u zatvor jer je razbio staklo na vratima u mojoj kuci.

    Zao mi je sto svi zajedno ovo moramo prozivljavati, vjerujete, ali sve ima svoje granice.

     

    Zahvaljujem.

    Pozdrav!

  6. Poštovani,

     

    Molim Vas za savjet.

    Prije 5 godina sam uz financijsku pomoc roditelja kupila kucu.

    Oni zive u prizemlju a ja na prvom katu, no vlasnik kuce sam ja 1/1.

    Zbog odredenih problema u obitelji trazila sam od roditelja da se isele u svoj drugi stan koji stoji prazan kako bi kucu mogla prodati jer istu nemogu vise financijski izdrzati.

    Da skratim, pokrenula sam postupak delozacije na sto su oni odgovorili protutuzbom, pozivajuci se da je novac koji su mi darovali kao kceri, ustvari njihova uplata za pola kuce.

    Prilazu ugovor o prodaji starog nam stana iz kojeg se vidi da su novac dobili te potvrdu o uplati odredenog iznosa na racun gospodina od kojeg sam kupila kucu. Jednako tako traze povrat svih ulozenih sredstava u kucu, iako je i to takoder bila darovina.

    Molim Vas savjet kako mogu dokazati da je novac bio darovina mojih roditelja te da postoji usmeni dogovor da ce koristiti prizemlje kuce dok im se ne uredi stan koji stoji prazan na drugoj adresi?

    Isplati li se ulaziti u parnicu?

    Unaprijed hvala.

     

    Srdacan pozdrav,

    P.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija