Jump to content

Mimica123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na napomeni. No, sada kad ste već spomenuli, a što je s obračunima za neisplaćene plaće? Trebam li i to dobiti bez obzira na neisplaćene 3 plaće?
  2. Puno vam hvala svima na angažmanu i korisnim savjetima! Sada mi je konačno jasno što i kako dalje. Nadam se da će se situacija riješiti.
  3. Puno hvala na opširnom odgovoru. Da vam odgovorim na pitanja: Je li Vam poslodavac uručio obračune plaća? - Ne, nikada nisam dobila nijedan obračun. Zašto ne možete doći do svoje radne knjižice, što se dogodi kad je tražite? - Pokušavam danima doći do šefa, ne javlja se na mobitel/telefon, ne odgovara na mailove. Kad Vam je prestao radni odnos? - 31.12.2011. Koliko imate saznanja, isplaćuje li poslodavac ostalim radnicima redovno plaću ili ni njima? - U jako sam dobrim odnosima s ostalim radnicima iz firme,pa dobijam informacije, jedina je razlika što su oni u firmi već dugo, a ja sam bila samo 5 mjeseci na određeno. Nitko nije dobio zadnje 3 plaće. Odnosno, imate li saznanja ima li poslodavac novca pa ne želi isplatiti ili plaću ne isplaćuje zato što nema novca? - Nemam nažalost nikakva saznaja ima li ili nema novca, niti znam kako doći do tih informacija. Zadnja 2 mjeseca nam se servirala priča kako se čekaju uplate od investitora pa da će plaće biti "idući tjedan", i tako unedogled... Zanima me što bi bilo najbolje u ovoj situaciji napraviti? Kome prijaviti to što nisam dobila obračune plaća i kako to ide s tim ovrhama. Oprostite, puno pitam jer sam mlada, ne poznajem dovoljno zakone, ni svoja prava/obaveze, a ovo mi je bio prvi posao. Hvala svima na pomoći.
  4. Hvala na odgovoru. Namjeravala sam uložiti prijavu državnom inspektoratu, ali anonimnu jer me iskreno strah posljedica ako do mog bivšeg šefa dođe obavijest o tome tko ga je prijavio. Problem kod anonimnih prijava je taj što ne dobijate povratnu informaciju o poduzetim mjerama.
  5. Pozdrav svima, vidjela sam nekoliko sličnih tema bez odgovora, pa se iskreno ufam da će mi netko moći odgovoriti jer sam na rubu egzistencije i ne znam što da radim. Bila sam zaposlena u privatnoj firmi na određeno 5 mjeseci - ugovor je istekao 31.12.2011. Prve dvije plaće su se čekale mjesecima, a trenutno stanje jest da mi poslodavac nije isplatio zadnje tri plaće. Ujedno sam otkrila da minije uplaćivao niti doprinose. Nisam dobila niti jedan obračun plaće, a sada ne mogu doći niti do svoje radne knjižice. Kako da dođem do svojih novaca?! Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija