Jump to content

bugmenot

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bugmenot objavio

  1. Potpuno sam izgubljen u moru informacija na internetu, Dakle prijatelj iz Njemačke pokreće firmu i htio bi koristiti moje usluge kao freelancera. Redovni sam student pa ne mogu niti mi se isplati otvarat tvrtku/obrt za količine novca koje bi zaradio. Jasno mi je da onda moram to prijaviti kao drugi dohodak iz inozemstva (za što se moram upisati u registar poreznih obveznika?). No zbunilo me što je rekao da za plaću ću mu po završetku projekta napraviti "invoice" na kojem treba pisati i moj "tax number". Pretpostavljam da je to PDV ID, ali gledajući po forumima svi govore da freelanceru ne treba PDV ID. Nisam siguran što napraviti. Ako zatražim PDV ID znači li to da moram plaćati još više poreza? Bi li to utjecalo na moja studentska prava? Je li moguće da se pod tax number misli na nešto potpuno drugo (OIB?) ?
  2. Po mom shvaćanju po članku 257 zakona o kaznenom postupku vlasnik računala koji je pod istragom je dužan istražiteljima omogućiti pristup računalu; to bi značilo ako je ono kriptirano vlasnik bi iatražiteljima morao reći lozinku u suprotnom bi snosio novčanu i/ili zatvorsku kaznu, točno? Mene zanima da li se osoba može braniti šutnjom ili postoji nešto drugo na što bi se mogla pozvati?
  3. ako je stvarno tako, fakat mi se gadi ova država, isprika što nemam dobar savjet za tebe već samo komentar.. ja bih, jer mogu čekati tužio, ali to sam ja.. bez kredita s krovom nad glavom..
  4. U hrvatskoj je moguće kupovati jake magnete iz inozemstva. Već sam dva puta kupovao sa ovih stranica. www.kjmagnetics.com www.emovendo.net Dakle cijena magneta + najjeftinija poštarina US Postal Service, No Tracking (21.50$) bez obzira na količinu magneta koju kupujete. Dođe za mjesec dana i u carini platite 23% carine na ukupnu cijenu paketa jer se i poštarina naplaćuje. Šifra za magnete vam je 8511. Carina vam napiše uplatnicu i vi je platite, također vas mogu tražiti izvod sa računa sa kojeg ste platili (u mom slučaju VISA u US dolarima). I to je to
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija