Jump to content

zmodri11

Korisnik
  • Broj objava

    424
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je zmodri11 objavio

  1. Županijski potvrdio prvostupanjsku presudu bez obrazloženja kao i prvostepeni. Revizije predane, budući da po rješenju sam ja dužan tužiteljici 400 000 kn (povećali vrijednost spora i nisu mi uopće priznali, čak ni spomenuli 50 000 kn koje sam tužiteljici vratio s kamatama i to prije pokretanja spora. To su mi uglavnom revizijski razlozi. Presuda stvarno nema nikakve veze kao povečanje imovine tuženog. Imao sam vlasništvo stanbenog prostora cca 100 m2 i 500 m2 terena. (prije navodne vanbračne zajednice) uopće mi nije jasno kakvo je to povečanje ako ja po ovoj presudi nemam više ništa? Djecu mi je također tužila za vanbračnu zajednicu malodobnu djecu, sad je dužna mlađem 400 000 kn, starijem 70 000 kn sudskih troškova te još duga ima cca 50 000 kn za najamninu i rezijske troškove (plus kamate za 10 godina. Mislim da je sud donio arbitražnu presudu. Budući da tužiteljica i ja ne vidimo tu nekog interesa povukli bi revizije i odrekli se potraživanja. Moj me odvjetnik ništa ne traži jer sam mu do sad sve placao za zastupanje, ali njen odvjetnik pristaje na sporazum ali traži mene da mu platim jer ona kao nema novaca ( s odvjetnikom je ugovorila 30 % od dobivenog. ako izgubi ništa da joj neće naplatiti ) 9 godina je vodio spor i kaže nisam radio za čavle. Pitanje : smije li on ispostavit račun kod takvog sporazuma , a i ne vidim tu neku tužiteljičinu dobit .
  2. Poštovani. Malodobna djeca su dobila spor sa tužiteljicom u potpunosti na temelju vanbračne zajednice. Starijem sinu je dodijeljeno cca 67.000 kn , a mlađem 396,000 kn. Mlađeg sam ja zastupao pa me zanima da li na tu svotu idu kamate i od kada , a starijeg je zastupao odvjetnik također me zanimaju kamate i pdv? U presudi se ne spominju kamate a ni pdv. Ja sam također tužen i izgubio sam spor 400 000 kn plus troškovi zastupanja 175 000 kn na tu svotu idu kamate a za zastupanje ne znam da li je tu pdv Pitanje da li je isplativo te svote preklopit (djeca bi mi prepustila svoju dobit) ili ici na ovrhe kako meni tako i tužiteljici te da li ovrhe imaju neki redosljed , odnosno da li su tu djeca budući su maloljetna imaju neku prednost za naplatu ovrhom. Žalbu sam predao za reviziju za sebe, navodno za djecu ne mogu jer su dobili spor u potpunosti. Drugostepeni je potvrdio žalbu ne navodeći uopće razloge svog presuđenja, pozivajući se na presudu prvostepenog koja je potpuno nerazumljiva i ne da se ispitati. Tužiteljici sam također vratio njenu posudbu novca s kamatama kako je bilo dogovoreno i prije pokretanja sudskog postupka, a sad ponovo sud te iste novce joj presuđuje s kamatama . Znači dva puta isto moram platit. Sud je potpuno ignorirao moje uplatnice. Mislim da u ovom sporu se uopće nije radilo po zakonu već arbitražno. Ne znam što sad uopće učinit. Tužiteljica nije sklona nagodbi iako mislim da uopće neće dobro proći kao ni ja.
  3. koliko se u prosjeku čeka odgovor na izjavljenu reviziju?
  4. Poštovani. Da li netko zna da li se može DORH u podnijet zahtjev za zaštitu zakonitosti u parničnim postupcima, da li je ta mogućnost ukinuta te ako nije koliki je rok za njeno podnošenje nakon pravomoćne presude.
  5. Slušam različita mišljenja da bi trebalo napisat reviziju na dvije stranice da ne zbunjuju sud ,a opet neki tvrde da treba opširno obrazložit , a opet mi se to čini kao žalba drugostepenom sudu. Navodno da puno revizija se odbaci kao nedopuštene. Vrijednost spora je cca 600 000 kn. Hvala lijepo za objašnjenje.
  6. Molim da mi netko objasni što je izvanredna revizija a što redovna te što je prijedlog za dopuštenost revizije i kad ga treba pisati? postoji li negdje primjer revizije kako je napisati i koliko bi stranica trebala sadržavati.
  7. 2012 god. moj malodobni sin je zatražio tužbom da mu takozvana vanbračna moja supruga plati režije i najamninu u stanu u koji je provalila i izbacila tad stanara koji je tamo stanovao. Budući da je ona podnijela tužbu da je to njen stan predmet je mirovao do sad. Sad kad dođe rješenje županijskog da je stan njegov vjerojatno će sud prihvatit dugove koje je ista napravila u istom. E sad me zanima budući da je ista prije toga stanovala u drugom stanu koje je isto vlasništvo moje djece u 1/2 može li precizirat tužbu i proširiti je na taj stan ?
  8. Navodna vanbračna supruga je koristila 1/2 stana koji je u vlasništvu tada bio od moje malodobne djece. Sad je jedan punoljetan a drugi još nije. Pitanje je imaju li oni pravo tražit tužiteljicu da plati najamninu od iste za svoju polovicu ili je to u zastari. Tužiteljica je iselila 2010 g. Očekujem rješenje od županijskog za vanbračnu i podjelu imovine koje nije nikako povoljno za nas. Jednom mi je netko rekao ovdje da mogu neke radnje poduzeti kad postanu punoljetni. Zna li netko nešto o tome?
  9. Nakon presude županijskog suda da li ići na reviziju ili ponavljanje postupka? Može li se ponavljanje postupka zatražiti i nakon revizije ako bude odbijena? Elemenata za reviziju ima dovoljno .
  10. U prvoj tužbi od 201.g.1 tužiteljica traži kamate od dana presuđenja . Precizira tužbu 2015.g. 2017. godine presuda u kojoj stoji zatezne kamate od 2015.g. Nisam ni primjetio kao ni moj odvjetnik da je tužba u tom dijelu izmjenjena. Pitanje glasi da li je dozvoljeno takvo mjenjanje tužbe bez moje suglasnosti i moje djece? Kako se te kamate računaju od 2015 g. do sad ako je tužiteljica uspjela sa 403.000 kn te parničnim troškom od 175.000 kn mlađi sin je uspio u potpunosti u sporu i određen mu je parnični trošak 396 000 kn, a stariji je također uspio u sporu u potpunosti i određen mu je trošak zastupanja od 61 000 kn Ima još jedna tužba koju če stariji sin dobiti jer je koristila njegovu nekretninu nije plačala najam i režije i to bi trebalo biti cca 40 000 kn plus troškovi zastupanja dobit će naravno i kamate. Može li mi netko izračunati koliko bi ja po tom bio dužan tužiteljici? Meni se čini da je ova presuda arbitrirana. i da u biti niti ona a ni ja nemamo ništa od toga.
  11. Početna tužba je bila gradnja na tuđem zemljištu- vanbračna zajednica , tužiteljica tvrdila da se je postojeća kuća srušila i gradila nova. Već na prvom ročištu je priznala da nije kad ju je sutkinja pitala gdje ste onda stanovali? I na taj dio je zahtjevala 400 000 kn. usprkos tome nikad nisu skinuli zabilježbu u gruntovnici. Za nadograđeni dio koji sam radio za svoje sinove ali ne sa nikakvom bračnom stečevinom svojom ili tužiteljice je isto tražila cca 800 000 kn. Budući da nije bilo moga skoro nikakvog ulaganja , a njezinog ni kune i tako nije mogla ništa dokazati išli su na građevinsko vještačenje koje je vještakinja napuhala do nevjerojatnih granica. Takav nalaz je tužiteljica iskoristila da se po postocima odredi njen dio i sud je to prihvatio. To su nazvali preciziranjem tužbe. Ništa me nisu pitali niti mi rekli da se tužba mijenja. Pitao sam svog odvjetnika a on mi je rekao da je to malo komplicirano i da ne zna jel se to smije ili ne, odnosno da ne zna. Nisam pravnik pa mi je to teško shvatit čitajući zakon. Sad će se ići vjerojatno na reviziju pa me zanima ima li i tu elemenata.
  12. Tko je najuspješniji odvjetnik u rijeci za reviziju ? Može preporuka.
  13. Tražim odvjetnika u rijeci koji je voljan podnijeti odštetnu ili kaznenu prijavu protiv vještakinje građevinske struke. U svom vještačenju ignorirala je dostavljene račune, ugovore sa izvođačima, fotografije, izjave svjedoka, pa čak i dnevnike rada i izvedbeni projekat. Cijeli spor zasniva se na njenom lažnom, krivotvorenom i pristranom vještačenju koji je prilagođen tužbi (potraživanju) Posjedujem svu dokumentaciju odnsno dokaze o pristranom vještačenju. Nisu tu samo recimo cijene radova i materijala u pitanju već neistine (npr. navodi 60 m. dimnjaka , a ja imam 2 dimnjaka koji skupa nemaju 30 metara, pa količine unutarnjih vrata dodaje još cca 17) hrpu takvih stvari je navela da podigne investiciju najmanje za cca 100 000 eur. Imam dokumentaciju iz Mupa sektor organiziranog kriminala koji je radio na tome ali je dorh odustao od istražnih radnji. Samo su obavili razgovor sa istom, kojeg također posjedujem i u kojem se vidi kako laže.
  14. Starijem sinu je odobrena bila pravna pomoć u visini od 80%. Sad se je zaposlio pa je išao u ured državne uprave da otkaže rješenje. Odvjetnik koji ga je zastupao nije nikakav još račun podnio istima iako je od zadnje radnje prošlo dvije godine. Tamo su mu rekli da vidi sa odvjetnikom hoće li ispostavit račun ili ako neće da se onda vrati da to rješenje ukinu. Navodno da odvjetnici ne žele ispostavljati istima račun, ne znam radi čega je tako. Zašto više vole tužiteljici ispostavit od koje će to teže naplatit. Ne znam što mu je učinit da se ne bi još nešto okrenulo i teret pao na njega. Presudu je donio županijski sud po kojem je dobio spor jer kao malodoban nije mogao biti sa tužiteljicom u vanbračnoj zajednici a ni nekakvoj drugoj. Spor će vjerojatno na reviziju.
  15. Po čl. 156 zv (suvlasnička zajednica) tužiteljici odbijen zahtjev da se upiše kao vlasnik, ali podnijela je i tužbu po obaveznom pravu. Po obaveznom pravu bio sam uvjeren da tužiteljica mora dokazati nekakvo svoje ulaganje. Nije ga bilo pa su išli na građevinsko vještačenje i naravno procjenili su cijeli objekat ne vodeći računa koliko je tko od investitora uložio u objekat. Nisu račune , ugovore investitora uopće priznali. Jednostavno su joj dali polovicu navodne investicije. Nisam čak ni ja osobno nešto puno investirao puno manje čak nego je tužiteljici dodijeljeno. Imao sam nešto nenamjenskih kredita koje sam sam i vratio. Sud odbio uopće raspravljat o tome. Bio sam uvjeren da me mogu samo teretit za one obroke kad je tužiteljica bila u mojoj kući. Ja nisam nikad ništa tražio po obaveznom pravu jer nikad nisam ni pomislio da sam u nekakvoj vanbračnoj zajednici. E sad taj sud traje već 9 godina ja više i ne bi mogao nešto takvo tražit. Da li sam napravio propust radi toga?
  16. Nakon 9 godina konačno je došla presuda županijskog suda u kojem sam ja tužen kao i moje dvoje malodobne djece. Napokon je tužba odbačena protiv njih a na osnovu vanbračne zajednice ali je županijski sud prihvatio vanbračnu zajednicu iako sam kako navode otišao na 5 mjeseci iz vlastite kuće i opet se vratio te se tako nastavila vanbračna zajednica. Ne spominju uopće da sam s drugom ženom i svojom djecom živio na drugoj adresi iako postoji zapisnik u spisu sa izjavom od te žene da smo bili u vezi 2 godine. Najsmješnije je kako županijski navodi da su se ispunili svi uvjeti za vanbračnu zajednicu te da je bila ekonomska (iako imam uplatnice o posudbi novca sa kamatom od tužiteljice) emotivna ? Iako sam kako navode imao puno žena u tom razdoblju(nisu naveli koje su to žene ni broj žele me prikazat kao mušku kurvu. Pa da je i tako koja je to onda emotivna veza za koju želimo da traje. Lakše se je izvuči iz bračne zajednice nego iz vanbračne. Sud je nažalost uvjek na strani žena. Druga stvar što me muči je građevinsko vještaćenje vještakinje koja je prilagodila nalaz tužiteljici a sud je prihvatio njeno vještačenje kao stručno i objektivno. Meni uopće sud nije dozvolio prigovor na to vještačenje i nije htio ni pogledat račune i dr. Preuveličala ja čak ulaganje za cca milion kuna. Prijavio sam je DORHu i uskok je obavio izvid i napravili su svoje iz čega je nedvojbeno od iste nalaz nevaljan, a na obavjesnom razgovoru je ista izjavila i potpisom potvrdila da joj nisam dao izvedbeni projekat iako posjedujem zapisnik od suda gdje sam istoj dao izvedbeni projekat. Iako je dorh vidio kako ista laže odbacio je kaznenu prijavu. Zaštičeni su ko lički medvjedi mogu radit što žele i nikom za to ne odgovarat. Prijavio sam je i sudu časti na što su mi isti odgovorili da se radi o lakšoj povredi te da će odbacit prijavu iz razloga da ne bi uticalo na sud. Kakvi pametnjakovići , a sad će odbacit prijavu jer u presudi stoji kako je vještačenje stručno i objektivno. Kakvi pametnjakovići, zar stvarno misle da smo mi mali ljudi ovce za šišanje i glupi? Najveći problem je što ne mogu naći odvjetnika koji bi protiv vještakinje napisao kaznenu prijavu ili nekakvu tužbu za štetu koju nam je napravila. Zna li možda neko odvjetnika koji bi to učinio? Županijski sud čak nije ni htio obrazložit svoju presudu već se pozvao da je obrazložena u prvostepenom a naravno da nije. Kako sam primjetio sud je arbitražno donio svoju presudu. Koliko ja moram dati tužiteljici toliko i ona mojoj djeci za sudske troškove ali opet meni na 400 000 tisuća kuna dolaze kamate i troškovi njenog odvjetnika 175 000 kn. Ne znam gdje bi uzeo tolike novce od svoje mirovine pa sam prisiljen ići na reviziju. Navodno da nisu svi odvjetnici sposobni u svezi revizije pa molim poznavatelje da mi nekog predlože.
  17. ne znam gdje bi se tu mogao naći. U sporu sam ja sa svoja dva malodobna sina i oni su tuženi. Po ovoj prvostupanjskoj presudi oni su oslobođeni i dosuđen im je parnični trošak. Može li se možda to rješenje odnosit možda samo na jedan dio presude a o ostalom da donese presuda županijskog? Žalila se tužiteljica također na presudu u svezi djece i dodijeljene im troškove.
  18. Presuda je baš bezveze, puna nedostataka, bez obrazloženja itd. Ne mogu vjerovat da bi mogla proći. Kaže mi moj odvjetnik da je možda tužba odbačena?
  19. od 2011.g. vodim spor. več drugi put predmet je na županijskom sudu. Vidim da ovaj put je donio rješenje. Nije presuda i ne vrča ga prvo stepenom. Nisam ga još pročitao. Zna li netko o čemu se može radit?
  20. Tužiteljica je podnijela tužbu za vanbračnu zajednicu, u tih spornih godina dvije godine sam bio sa drugom ženom i 6 mjeseci živio na drugoj adresi sa tom ženom i svojom djecom dok je tužiteljica ostala u našoj obiteljskoj kući radi ekonomskih razloga. (nije se dala van) Interesantno je to što takvo nešto prvostepeni sud naziva bračna nevjera. Za njih ne postoji prekid vanbračne zajednice. Drugostepeni je poništio rješenje i dao točne upute prvostepenom koji se ih naravno opet nije držao. Nije mi dozvoljeno uvođenje novih dokaza itd. Najviše me zanimalo da li je bilo moguće smanjenje VPS-a. Sudac je rekao da se ne može iako je jako visoko označen te da postoji mogućnost jedino ako se obe stranke slože? Naravno da odvjetnici obe stranke se nisu slagale (sukob interesa između odvjetnika i stranke) Pitanje : Da li je sudac ispravno postupio kad je rekao da u ponovljenom postupku ne mogu prigovarat VPS-u.?
  21. Grobno mjesto nije u vlasništvu, znači plaća se korištenje tog grobnog mjesta. Nije mi baš jasno ako je ugovor istekao i sestra ga ne želi produžiti i plačati i održavati tog gr. mjesta radi čega ne bi mogla samo majka potpisati novi ugovor sa kom.poduzećem? Ne znam uopće kakvu tužbu ili nešto napisati sudu da se istu iskljući iz prava na korištenje gr. mjesta. Molim pomoć.
  22. prva dolje slika je sa zapisnika sa očevida objekta, a druga slika dolje je izjava građ. vještakinje na dorhu da nije ni znala da postoji izvedbeni projekat. Može li neko povjerovat da ni sud, ni dorh ne želi uopće pogledati dokumentaciju a uredno odbijaju kaznene prijave. Kako se uopće mali čovjek može borit protiv takvog drž. aparata da ne kažem korupcije.
  23. Moja majka je naslijedila grobnicu od svog pokojnog muža u 7/8 a moja sestra u 1/8. Budući da se je odmetnula od obitelji i s nikim ne želi komunicirati jer se je davno posvadila sa ocem ne želi potpisati suglasnost da moja majka može potpisati ugovor sa komunalnim poduzećem u svezi grobnice. Majka čak ne može ni posmrtne ostatke preselit bez njenog pristanka. Ne znam što uopće ućiniti jer se sestra inati a majku mi to jako zabrinjava koja ima 90 god. Imate li kakav savjet?
  24. Predmet je pun dokaza i vještačenja koja sam ja osobno naručio ali nitko ih ne želi ni pogledati. Ne znam da li će županijski sud pozivati stranke ili proučit dobro predmet u stvari nije mi poznato da li drugostepeni ima svu dokumentaciju iz spisa i mogu li to provjerit? Izvedbeni projekat me tražio uskok da donesem na uvid u svezi kaznene prijave. Sad je taj izvedbeni završio u DORHU i službenica mi rekla da ga ne mogu dobit nazad? Kakvi apsurdi , a dužan sam isti čuvati kao investitor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija