Jump to content

nives5

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, dobila sam poziv za svjedočenje u kojem pozivu se poziva druga osoba a ne ja koja je također u postupku iz čega sam zaključila da su poziv stavili u pogrešnu kuvertu. što učiniti?
  2. znači, radnik može postati večinski vlasnik tvrtke? može li tako i otvoriti tvrtku u kojoj će biti vlasnik, a netko drugi će biti zaposlen u njoj?
  3. zato što je ministar član vlade a čelnik državne upravne organizacije to nije.
  4. Pozdrav! Imam pitanje vezano uz čl. 93. zakona o radu, zakonsku zabranu natjecanja radnika s poslodavcem. znači li to da radnik nesmije npr kupiti dionice konkurentske tvrtke bez odobrenja? može li na taj način kupiti cijelu tvrtku i ostati raditi u tvrtki u kojoj je radio?
  5. evo mojih dojmova sa ispita 13.10.2012. dipl. pravnik pročitala sam zakone i učila po pitanjima odnosno literaturi sa stranica minisarstva. bilo je prelagano i ako ste utrošili 2-3 tjedna kvalitetnog rada na tim pitanjima, prolazite. njihova namjera nije da vas sruše. pitat će vas i pomagati dok nešto ne kažete. jedino ako stvarno ne baratate osnovnim pojmovima. imala sam dobru komisiju. dok vide da nešto znate ni ne pitaju dalje. jako pozitivno iskustvo za mene. sretno svima u budućnosti. ako vam još mogu kako pomoći pitajte. i hvala ostalima koji ostavljaju pitanja. EU: 1. Shengenski prostor 2. Jedinstveno tržište 3. Komisija 4. Vijeće 5. Pretpristupni programi koje je RH koristila 6. Proces pristupanja neke države u EU JLS i službenički: 1. Grad Zagreb 2. Izbori gradonačelnika 3. Kojom većinom vijeće donosi statut 4. Predstavničko tijelo 5. Poslovi predstavničkog tijela 6. Opći uvjeti za prijam u službu 7. Načini zasnivanja radnog odnosa 8. Radni odnos na određeno vrijeme, kada se osniva 9. Probni rad 10. Lake povrede 11. Tko odlučuje o teškim ZUP,ZUS i uredsko: 1. Javnopravna tijela 2. Načelo razmjernosti 3. Vrste rješenja 4. Privremeno rješenje 5. Nagodba 6. Stvarna i mjesna nadležnost 7. Način izvršenja novčanih obveza 8. Stranke 9. Kako se pokreće spor i sve o tome 10. Što je prijemni štambilj 11. Razlika žig-pečat Ustav i sustav: 1. Trodioba vlasti 2. Hijerarhijska podjela sudova u RH 3. Ustavni sud 4. Koja su još tijela neovisna osim Ustavnog suda 5. Koje akte donosi vlada 6. Tko obavlja poslove državne uprave 7. Nabrojiti neke državne upravne organizacije 8. Za koje se poslove osniva državna upravna organizacija 9. Tko je na čelu pojedinog tijela državne uprave 10. Zašto je ministarstvo hijerarhijski iznad državne upravne organizacije
  6. pozdrav! zahvaljujem svima na pitanjima i iskustvima! idem na ispit u subotu, VSS, pravnik, posebni dio županijska skupština. ima li netko iskustva s ispitivačem/ispitivačicom iz ovog područja posebnog dijela, te jeste li primjetili da pravnike pitaju nešto detaljnije odnosno više nego ostale? najljepše zahvaljujem!
  7. imate pravo na žalbu. u žalbi navedite da niste u radnom odnosu (ako stvarno niste), dakle, svoj materijalni status, ako postoji neki "opravdani" razlog zbog kojeg ste brzo vozili, navedite da razumijete svoj prekršaj te da se kajete zbog počinjenja istog. isto tako, molite da vam kaznu smanje i omoguće plaćanje u ratama. prvo uložite žalbu, nemojte prije ništa polaćati.
  8. možete otići na policiju i tražiti da vam pokažu fotografiju kako biste se sjetili gdje je to bilo i tko je vozio, ako se to vidi na slici. u prigovoru možete napisati da niste bili kažnjavani, ako niste, da ste svjesni prekršaja, da ste nezaposleni, ako jeste i slične olakotne okolnosti.
  9. Molim vas odgovor na pitanje: što će učiniti drugostupanjsko tijelo kada direktno zaprimi žalbu od stranke, dopisom zatraži od prvostupanjskog tijela da drugostupanjskom dostavi predmet spisa, a prvostupanjsko tijelo to ne učini? koji je sljedeći korak po kojem postupa drugostupanjsko tijelo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija