Jump to content

zip2

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Fizička osoba(pješak) želi prijaviti drugu fizičku osobu(vozača) za prekršaj u prometu, nema štete na vozilima, nema ozlijeđenih osoba, prekršaj nije uočen od strane policije! Npr. neko vozilo vas ne propusti na pješačkom prijelazu i imate samo registarsku oznaku! Na koji način fizička osoba (oštećenik) može privatno pokrenuti prekršajni postupak i kako dolazi do podataka o vlasništvu voziila koje je uočeno u prekršaju a da sve bude u skladu s normama propisa o zaštiti osobnih podataka!? Koliko sam shvatio Prekršajni zakon, članak 109, oštećenik može podnositi optužni prijedlog nakon što utvrdi podatke od počinitelja, nije mi jasno kako ako su osobni podaci zaštićena kategorija!!? Kome može podnijeti optužni prijedlog, sudu ili državnom odvjetniku, kako oštećenik može uručiti pisanu obavijest o pravima 109a ako kod sebe nema obrazaca predviđenih za to za to!? Da li do podataka o vlasnštvu dolazi putem nadležnog suda ili sam mora utvrđivati podatke i na koji način to ostvaruje!?
  2. Pa i ja sam tako pomislio jer kad analiziram pojam "najma i zakupa" sve se svodi na ostvarivanje nekog dohotka što u ovom slučaju nije jer se radi maltene o članu obitelji koji ne sudjeluje u plaćanju bilo čega samo tamo povremeno boravi! Vrag će ga znati u svim tim silnim zakonima!!
  3. Ako je vlasnik stana primio na boravište jednog člana rodbine (nećak, nećakinja) bez plaćanja ikakvog najma ili bilo kakvih režija (besplatno stanovanje), odnosno vlasnik od najma ne ostvaruje nikakve prihode, da li je dužan plaćati porez o iznajmljivanju stana? Znači nije nikakva muljaža u pitanju već prijava boravišta jedne osobe bez naplate stanarine!
  4. Sa koliko godina žena ima pravo na mirovinu ako je radila cca 7-8 godina u Njemačkoj između 1965 i 1975 godine!!?? Sada ima 62 godine i drugih zaposlenja i staža u HR nije imala!! Šta prvo treba radit da se započne postupak oko dobivanja mirovine ako ima pravo na istu!!??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija