Jump to content

Wolf

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Wolf objavio

  1. Ovako, frend me zamolio da mu slozim ugovor s tipom kojem ce bit jamac za kupnju automobila. Ugovor se sklapa kako bi se on kao jamac zastitio od placanja automobila nekom drugom. Stvar je u tome da nisam sigurna trebaju li oni potpisat ugovor nakon realizacije kredita, jer mislim da kredit mora bit dokumentiran u tom ugovoru.
  2. Nisam pravnica, ali sam u toku s dosta stvari jer i sama vodim sudski spor i za razliku od vecine ljudi ne volim nista prepustat slucaju pa sam dosta informirana o obiteljskom pravu. Inace, buduca sam ekonomistica, po struci i medicinska sestra i klaviristica. Ako mislis da pisem hvalospjeve sama sebi, samo sam htjela naglasit da sam prilicno dobra na razlicitim podrucjima i da sam upucena veoma dobro u ljudsku psihu i sama jako dobro znam procijeniti sto je zaista poremecaj, a sto vrijedanje. To sto si rekao da su majke u vecini slucajeva djeci neprijatelji, to je bilo zaista nepotrebno jer se zena ocito bori za skrb nad svojom djecom sto nesto i govori... Potpisujem prvi dio tvog posljednjeg posta, sa svime se slazem, ali lakse malo u buduce sa dijeljenjem tih granicnih poremecaja.
  3. to :bigfoot Nisam dugo na forumu i nisam ( HVALA BOGU) procitala sve tvoje postove, al sudeci po tvojim odgovorima mislim da ti imas neki granicni poremecaj. NHF al nemozes ljudima koji postavljaju pitanja o funkcionalnosti i pravilima pravnog sustava odgovarati- OVO JE NEKI GRANICNI POREMECAJ, ONO JE GRANICNI POREMECAJ... Ako nemas sto pametno za rec, nemoj rade pisat!
  4. Skola je bespomocna u toj situaciji. I sama skola moze jedino pozvat czss ili policiju ako se primjete teze ozlijede na malom. Mislim da je najbolje za pocetak malog odvesto k psihologu, jer ako ima razorenu obitelj, moguce je da ima i bujniju mastu jer pojedine clanove obitelji nevoli. Ako je zaista fizicki zlostavljan, treba se javiti czss jer je to najpametnije sto se moze uciniti da bi ga se zastitilo.
  5. Wolf

    pomozite

    Brak se moze i ponistiti jer se ona sluzbeno nije udala za osobu cije ime pise na papirima.
  6. 2 lucana: svaka cast... Kakva bi majka pustila da dijete ima takvu neodgovornu i pokvarenu osobu za ocuha?
  7. Wolf

    očinstvo

    Sto se odvjetnika tice; i najjaci imaju svoje trenutke slabosti... Treba se ztraziti dokazivanje ocinstva putem dnk analize. Mislim da ako Vi dokazete da beba nije Vasa da majka placa i troskove i analizu. A ako je... to je mala cijena za vlastito dijete. Majka Vam u slucaju dokazanog ocinstva nemoze osporiti Vasa prava.
  8. Neznam koliko dode, ali radi se u svim bolnicama koje imaju odjel sudske medicine. Ali bez suda vi majku ne mozete natjerati da vam da uzorak djetetove dnk.
  9. Istina, lijecnici rijetko kada grijese kada se radi o takvim slucajevima... U Downovom sindromu postoji jedna caka...anomalije, zaostajanje u tjelesnom i mentalnom razvoju i specificnosti nemoraju nista vise biti naglasene nego kod druge djece. Curica moze biti prekrasna sa malo vecim razmakom izmedu ociju da se to uopce ne primjeti. Ako se kroz par godina vidi da se sindrom odrazio vise na psihu, s njom ce se malo vise trebati raditi nego s drugom djecom, posvetit joj malo vise paznje i obratit pozornost na njezine potrebe. U takvim slucajevima, glavni su krivci za slab razvoj dijeteta roditelji koji su skloni samosazalijevanju i poklanjaju vise pozornosti tome nego sto s dijetetom rade .
  10. skorpion i dariolino: hvala na pomoci... znam da ce ovo duze potrajati ali izdrzat cemo vec nekako.
  11. Eto, na zalost, ja sam u borbi za svoju sestricu koju otac ne zeli priznati. Pitanje: jesi li ista do sada poduzeo glede toga? Konkretno: moze se sudski zatraziti dnk analiza i tako dokazati ocinstvo. Nakon toga imas pravo traziti svoja roditeljska prava.
  12. Moramo, dakle, razlikovati da li se radi o snimkama videonadzora ili videosnimkama snimljenim pri svjedocenju. Ukoliko se radi o videonadzoru- snimke se mogu iskoristiti u razlicite svrhe i priznate su kao dokazni materijal. Ukoliko se radi o vsnimkama svjedocenja za njih se mora imati nalog ili ih sud nece smatrati dokaznim materijalom.
  13. Ja sam studentica 1. godine ekonomije i imam dvije sestre, jednu 6godisnjakinju i jednu bebacu od godinu i 9 mj. Ova malo starija je djete istog oca kao i ja, a druga je zaceta vanbracno. Naime, majka je za vrijema braka s mojim ocem ostala u drugom stanju. Roditelji su se razveli, no kako je zaceta za vrijeme braka, nosi prezime mog oca. Prezime nije problem, vec to sto je moj otac sudski dokazao da mala nije njegova, a njezin je otac ne zeli priznat. Sud je zakazao 3 rocista i pravi se otac nije pojavio. Na kraju je sudkinja rekla da ce se napravit dnk test i ako se on opet ne pojavi da ce presudit u maminu korist. Mama je s makom otisla na dnk testiranje, ali doticni gospodin se nije ponovno pojavio. Pa je sud ponovno zakazao saslusanje i imam osjecaj da ce na tome i ostat jos niz godina. Da bi stvar bila bolja, njezin otac ima jos dvije kceri mojih godina koje su ga natjerale da svo imanje prepise na njih kako malena nebi dobila nista. Moja majka trenutno zivi s mojim ocem jer nema svog doma, tj nema gdje drugdje otici. Moj je stari bio dovoljno ok i dopustio je da stanujemo svi zajedno iako su razvedeni. On placa rezije jer je mama nezaposlena i zivi samo od naknade i privremenih poslova. Trenutno radi honorarno u jednom ducanu i ja poslijepodne cuvam klinke, pa se tako snalazimo. Otac malene u prosijeku ima placu 8 000 kn, ali je u dugovima i placu ne dobiva u potpunosti. Ako se sud udostoji presuditi i odobri alimentaciju, sumnjam da ce ju uopce dobivati. Zanima me, da li se mogu nekome obratiti, jer mala ima svoja prava i na dio njegove ostavstine, iako su njegova djeca pokvareno sve prisvojila da ona ne dobije nista, Moze li se sudski proces ikako ubrzati da se vise rijesi problem ocinstva i hoce li na kraju mala dobivati kakav novac od alimentacije s obzirom na to da njemu sjedaju banke na placu zbog silnih kredita? Molim vas za pomoc, odgovorite mi jer sam premalo upucena i neznam sto dalje!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija