Jump to content

Desired

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Rješenje je stiglo u ruke drugog nasljednika koji je preporučenu poštu preuzeo u moje ime bez mojeg odobrenja i bez mog znanja. Pretpostavljam i sa mojim potpisom. Zato se i nisam stigao žaliti.
  2. Nisam se žalio jer je rješenje stiglo na isti dan kada ističe rok za žalbu. Čisto za informaciju, od dana rješenja do ovrhe prošlo je 9 mjeseci. To mi je nažalost jasno ali kako sam išao kod Fina-a oni su me uputili da se požalim banki. Nasljedio sam dug kod jedne banke za gotovinski kredit kojem ja nisam bio sudužnik niti sam bilo kakve veze imao sa tim kreditom osim kao nasljednik. Nasljednik sam 1/6 Hvala svima na odgovorima.
  3. Da li netko zna mijenja li se što kod ovrhe ako osoba na kojoj se vrši ovrha ima uzdržavanu osobu? Ako da, što se mijenja?
  4. prigovor je, na upute iz Fine, upućen u banci u kojoj imam tekući račun ali oni tvrde da oni ništa ne mogu. Kao i svi ostali sudionici ove sapunice.
  5. Fina prebacuje lopticu na banku, banka na Finu ili poslodavca, poslodavac na Finu ili banku, porezna na.... itd B-( Još se jedna nevjerojatna stavka pojavila, a to je solidarni ovršenik. Sada se može desiti da ja otplatim sav dug ćak i ako nitko drugi ne plati tako da mojih 1/6 nema nikakve uloge. Možda ako još netko želi da za njega otplatim kredit.... B-(((((
  6. Nije mi jasno to jer je ovrha samo meni napravljena i to u visini 1/1 osobnog dohotka. B-(
  7. Može li se dogoditi da se ovrha izvodi nad samo jednim nasljednikom iako drugi nasljednici imaju sredstva koja je moguče ovršiti? Da li se ovrha radi u istoj visini vrijednosti svim nasljednicima ili zakon to drugačije regulira?
  8. jel to znači da mi je vaš avatar najbolji odgovor ili....?
  9. Kako znam kolika je vrijednost nasljeđene imovine? Ima neka prosjećna vrijednost ili je to odokativno? Kako se može raditi ovrha ako nema izvješča o vrijednosti nasljeđene imovine (npr. kuća, stan)?
  10. Poštovanje Nasljedio sam dug sa još dva nasljednika (ukupno nas je tri). Da li sam dužan, ako neki od nasljednika ne plati svoj dio nasljeđenog duga (gotovinski), a banka krene u ovrhu platiti dug koji prelazi visinu nasljeđenog dijela?
  11. Poštovanje Fina mi je ovršila cijeli osobni dohodak za ovaj mjesec. Nisam imao zaštičeni račun kada je ovrha krenula. Kada sam želio otvoriti zaštičeni račun banka i Fina rekli su da ga ne mogu otvoriti dok ovrha ne krene, a kada je ovrha krenula fina je zablokirala račun i otela cijelu plaću. Zar nije u ovršnom zakonu da se ovršiti smije do 1/3 plaće? Što sad, ja nemam sa čime živjeti.
  12. Poštovanje! Nakon smrti oca nasljedio sam 1/6 nekretnina i dugova. Dug je bio kredit u jednoj banci koji smo u usmenom dogovoru sa bankom podjelili tako da mene dopadne 1/6 duga koju sam uredno isplatio. Kako jedan od nasljednika (suvlasnici 1/6 i 2/3) nije podmirio svoj dio duga prema banci banka je odlučila preko suda i ovrhe utjerati taj dug. Da li banka krši zakon ako meni počne ovrhom skidati dio plaće iako sam ja svoj dio duga podmirio. Ako počnu skidati ovrhom daljnja sredstva onda to prelazi moj vlasnički dio, što bi iznosilo više od 1/6 sveukupnog duga pokojnika. Tko me štiti u ovakvom slučaju, kome se mogu obratiti za pomoć? Koliko mi se smije skinuti sa plaće ako imam suprugu kao uzdržavanu osobu koja je na mojoj poreznoj kartici? Ako naslijedim 1/6 nekretnine da li isto tako nasljeđujem i 1/6 dugova ili nasljeđujem dug u visini 1/6 vrijednosti nekretnine iako taj dug nije vezen za tu nekretninu osim možda kao sredstvo osiguranja? PS Moderatorima: greškom sam otvorio temu pod Nasljedno pravo koju možete izbrisati.
  13. Poštovanje! Nakon smrti oca nasljedio sam 1/6 nekretnina i dugova. Dug je bio kredit u jednoj banci koji smo u dogovoru sa bankom podjelili tako da mene dopadne 1/6 duga koju sam uredno isplatio. Kako ostali nasljednici (suvlasnici 1/6 i 2/3) nisu podmirili svoj dio duga prema banci banka je odlučila preko suda i ovrhe utjerati taj dug. Da li banka krši zakon ako meni počne ovrhom skidati dio plaće pošto sam ja svoj dio duga podmirio. Ako počnu skidati ovrhom daljnja rate onda to prelazi moj vlasnički dio, što bi iznosilo 1/3 sveukupnog duga pokojnika, što je dvostruko od mog vlasničkog udjela. Tko me štiti u ovakvom slučaju, kome se mogu obratiti za pomoć? Koliko mi se smije skinuti sa plaće ako imam suprugu kao uzdržavanu osobu koja je na mojoj poreznoj kartici?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija