Jump to content

Sara1234567

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Definitivno vam se ne isplati otvoriti obrt, zbog toga što će na takvu godišnju zaradu porez na dohodak biti užasno visok. Osim ako ne otvorite obrt u sustavu poreza dobit, tada ćete plaćati porez na dobit od 20% godišnje (što je manje od poreza na dohodak na taj iznos), a za razliku od doo i jdoo, nećete imati obvezu uplate temeljnog kapitala od 20000,00 kn (doo), ili obavezu ostavljanja dijela dobiti u poduzeću dok ne dosegne povećanje temeljnog kapitala na 20000,00 kn (jdoo). Ako ste zaposleni, nećete morati plaćati obavezne doprinose niti u jednoj od varijanti, već samo članarinu gospodarskoj ili obrtničkoj komori.
  2. Možete, ali dug će ostati. A ako se prijavite kao zaposleni u j.d..-u, i počnete si isplaćivati plaću, 1/3 će morat ići na podmirenje duga (ako ste u blokadi).
  3. Ne, više se ne priznaje pretporez na troškove povezane s osobnim automobilima. Ali ulazi u troškove obrta, ako je auto unešen u imovinu obrta. Ako nije, onda se priznaje jednio loko vožnja, odnosno 2.00 kn po kilometru.
  4. Bivši muž me terorizira. Razveli smo se prije godinu dana, a bili smo tri godine u braku i imamo jedno dijete. I za vrijeme braka je bio agresivan, te su se događali fizički i verbalni napadi, ali bi sve uvijek završilo samo na prijavama, jer ga nisam htjela tužiti. Mislila sam da će se nakon razvoda stvari smiriti. Ali je i dalje nastavio sa verbalnim napadima i uvredama, pogotovo kad ne dobije ono što želi. Prije par mjeseci sam ga napokon tužila i osuđen je za obiteljsko nasilje i kažnjen novčanom kaznom. Problem je u tome što je on nakon toga otišao na centar za socijalni rad, vjerovatno iz osvete, i optužio mene za problematično ponašanje, te tražio nadzor. Iako apsolutno nikad nisam bila niti bezobrazna prema njemu, niti uskratila viđanje djece. Zabrinuta sam, neznam kako da se zaštitim od njega, jer ne želim imati problema sa centrom, a neznam kako da dokažem da mi samo pokušava napakostit.
  5. Ok, 7 od 9 , ta vaša ideja da razdvojite brata i sestru, te dijete od majke je toliko stupidna da graniči sa zlostavljanjem. da je Vama ili Vašem ljubavniku stvarno stalo do djece, tako nešto vam nebi palo na pamet. I nisu vas otpili iz centra zbog pristranosti nego zdravog razuma. Ono što vas dvoje možete i trebate napraviti je tražit podijeljeno skrbništvo, i prestat zlostavljat djecu!
  6. Imam kćer od dvije godine, koja je zbrinuta, i prilagođena, ali imamo problema kod uspavljivanja, ponekad ostane do kasno budna, i kod uspavljivanja zna malo proplakati. Jedna naša susjeda se žali da je moje dijete budi i neda joj spavati, te se žali da će me prijaviti policiji i centru za socijalni rad. Ostali susjedi nemaju nikakv prigovor, a niti ja osobno smatram da je to nekakav pravi problemi. samo me zanima kakve posljedice možemo imati ako ona realizira svoje prijetnje? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija